Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Hundehalsbånd

Hundehalsbånd, Halsbånd hund, ID-tag hund

Hundehalsbånd | Kjøp hundehalsbånd og ID-tag til hund på nett

Klassisk blå, fargeglade tigerstriper eller minimalistisk sort lær – vi har vel alle vår favoritt når det kommer til hundehalsbånd? Her hos Dyrekassen kan du velge blant et stort utvalg av halsbånd til hund samt tilhørende ID-tags. Et godt hundehalsbånd er både behagelig for hunden, laget av solide materialer og har robuste festemuligheter. Vi tilbyr kjente kvalitetsmerker fra produsenter som har lang erfaring og ekspertise med å lage turutstyr til både voksne hunder og valp. 

Les mer

Slik velger du riktig størrelse på hundehalsbånd

Har du en lydig og snill hund, er hundehalsbånd et ypperlig valg for dere. For hunder som trekker sterkt kan det være mer aktuelt å velge en sele, da denne ikke strammer på samme måte når hunden trekker i båndet. Størrelsene kan variere noe fra produsent til produsent, så les alltid størrelsesguiden fra produsenten. Omkretsen i centimeter finner du ved å male rundt nakke og hals. Sør gjerne for at halsbåndet er litt bredt slik at det ikke trykker unødvendig. Et halsbånd til hund skal ha litt rom for bevegelse og skal hverken stramme over nakkemuskulaturen eller strupehodet. Det vil med andre ord si at du har plass til et par fingerbredder innunder halsbåndet. 

Hvilke hunder bør ikke bruke halsbånd?

Har du en hund som trekker svært mye, kan hundehalsbåndet oppleves som ubehagelig når det strammer. I slike tilfeller er seler ofte et bedre valg. Disse er generelt gode for deg som har en litt ustyrlig krabat som du må holde et ekstra øye med. Alternativt kan du velge et hundehalsbånd som er spesielt beregnet på hunder som har en tendens til å trekke. Dersom hunden har medisinske plager som gjør at pels og hud er irritert i området rundt nakken og halsen, bør du ta av halsbåndet for å unngå kløe og ytterligere irritasjon.  

Halsbånd til valp | Størrelse og tilvenning

Når du kjøper et halsbånd til valp begynner du med en mindre omkrets. Heldigvis er de aller fleste halsbånd til hund justerbare, slik at valpen har rom for å vokse sammen med båndet (og du slipper å kjøpe nye hundehalsbånd støtt og stadig). Velg gjerne et lett halsbånd med klips som gjør det enkelt å ta båndet av og på. På begynnelsen vil nemlig valpen kunne synes det er uvant og behagelig å bruke hundehalsbånd. Tilvenningen kan ta flere uker og du må følge nøye med på om valpen bare synes det er litt uvant, eller om valpen faktisk har feil størrelse. Både et for stort og for lite halsbånd til hund kan nemlig være ubehagelig for en liten tass. 

Merk hunden og kjøp ID-tag til hund

Vi anbefaler alle å ID-merke hunder i Norge. Dette har nemlig en rekke fordeler. Det gjøres hos veterinæren, og kjøper du valp av oppdretter, er disse ofte chippet allerede. ID-merkingen fungerer slik at en mikrochip settes inn under hundens hud. Denne er liten som et riskorn og er ikke sjenerende for hunden. I chippen lagres essensiell informasjon om hund og eier, slik at du kan spores opp dersom hunden kommer på avveie. I tillegg er ID-chip et effektivt middel for å holde styr på import av hunder til Norge, da alle hunder som importeres må være chippet. Norsk Kennel Klubb har også egne retningslinjer om chipping av hund for å være medlem.  

Mange velger i tillegg å feste en manuell ID-tag i halsbåndet med navn og adresse eller telefonnummer til eier. Det praktiske med dette er at hvem som helst dermed lett kan ta kontakt med deg hvis de finner hunden din. Så er det jo bare å slå på tråden for å gjøre en god gjerning! En av våre mest populære ID-tagger er formet som en liten tønne som du legger en lapp med kontaktinfo i, og fungerer som en enkelt forsikring for deg som hundeeier.  

Kjøp det du trenger og spar penger på hundehalsbånd

Har du funnet et halsbånd som falt i smak? Så anbefaler vi at du handler inn det du trenger av godbiter, leker og annet snadder i samme slengen. Handler du for mer enn 499 kr, spanderer vi nemlig frakten. Velg levering helt hjem på døren hvis du ønsker det, og vi leverer varene raskt hjem til deg. Finn dine favoritter i dag og gjør deg klar til neste hundetur!

Vis mindre
1 — 36 av 115 produkter
Til toppen