Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Sykkelutstyr

sykkelutstyr hund, sykle med hund, Sykkelkurv hund

Sykle med hund? Kjøp sykkelutstyr og sykkelkurv til hund på nett

Er det ok å sykle med hund i Norge? Joda, du kan fint ta med deg hunden din på sykkeltur, enten som løpekamerat eller ved å plassere den i en snerten kurv. Sykkelkurv til hund er et godt alternativ for små hunder med korte bein som har vanskelig for å holde følge med sykkelen. Større hunderaser med et høyt aktivitetsnivå kan springe ved siden av sykkelen med rett sykkelutstyr og dersom du er sikker på at hunden er frisk nok til det. Når dette er tilfelle, kan sykkelturen både by på god trening og spenning underveis. Her hos oss kan du kjøpe inn sykkelutstyr du trenger til turen. Vi har dessuten samlet 7 gode tips til deg som har tenkt til å sykle med hund: 

Les mer

 

Begynn forsiktig. Til å begynne med kan du leie sykkelen sammen med hunden. Hund sammen med sykkel anbefales ikke for valper og unghunder som ikke er utvokst. Husk at små hunder med korte bein neppe kan holde følge på en rask sykkeltur, men sykkelkurv er et godt alternativ for dem. For eldre hunder eller hunder med helseproblemer, bør du rådføre deg med veterinæren. Ikke alle hunder har like godt av løpeturer siden det gir en ekstra belastning på leddene.

Underlaget teller. Asfalt kan være røft for både poter og ledd, så lange turer på asfaltert vei kan være belastende for hunden. Er formålet mosjon og en heller fartsfylt tur, er det mest skånsomme for hunden grusvei eller skogsveier. Sjekk etter såre poter etter en lang tur.

Bruk korrekt utstyr til festing. Bruk en springer som du fester til sykkelen for å ha kontroll på hunden. Langs trafikkerte veier skal hunden ligge til høyre, det vil si skjermet fra trafikken. Ikke fest ordinære hundebånd til sykkelstyret, men bruk eventuelt trekkbånd sammen med egnet sele. Dette sykkeltilbehøret får du kjøpt på nett her på Dyrekassen.

Hold farten nede og ta hyppig pauser. Ikke la hunden slite seg ut på å holde følge. Har du en hund som elsker å sprinte avgårde? Herlig! Det er viktig at dere kun gjør dette i korte strekninger. Som syklist er det til syvende og sist du som bestemmer tempoet, og hunden kan dessverre ikke si ifra når det går for fort. 

Ta med vann og godbiter. En sammenleggbar drikkeskål samt nok drikkevann er supert å ha med seg på tur, uansett om du er på landet eller i byen. 

Pass ekstra godt på i varmen. Hunder risikerer å bli overopphetet dersom aktive lenge i sommersola uten tilgang på tilstrekkelige pauser, vann og skygge. På sykkeltur kan det altså bli utfordrende. Når sola står på som verst, bør du med andre ord vurdere å droppe sykkelturen med kompis helt.

Sykle i mørket? Sykkeltilbehør til hund som refleks og lys sikrer hunden i mørket. 

Sykkelkurv hund | 3 gode tips for å transportere hund med sykkel

Sykkelkurv til hund er et supert transportmiddel for deg som vil ta med deg hunden din på korte turer. Særlig gjelder dette for små til mellomstore hunder med korte bein som ikke kan løpe ved siden av sykkelen. Hunder som blir komfortable med å sitte på i en sykkelkurv, synes dessuten ofte det er spennende å følge med på omgivelsene mens dere beveger dere gjennom byen eller terrenget. Et par tips til deg som vil prøve sykkelkurv til hund:

 

La hunden venne seg til kurven først, uten at dere sykler. Plasser gjerne et teppe eller noe annet som hunden allerede er kjent med i kurven, og la hunden få prøvesitte i sykkelkurven. 

Sikre hunden med medfølgende seler, egen sele og eventuelt netting eller lokket som følger med kurven. Slik forhindrer du at hunden hopper ut underveis.

Sykle pent og forsiktig slik at det ikke humper for mye og blir ubehagelig for medpassasjeren din. Sykler du med hund foran er det lett å holde øye med hvordan kompisen din har det. Har du kurven på bagasjebrettet, bør du være ekstra obs på humpete veier, fortauskanter o.l.

For mellomstore til store hunder, kan du prøve en sykkelvogn som du fester bak sykkelen. Dette er også et bedre alternativ for hunder av alle størrelser til lengre turer, også som avlastning dersom hunden løper ved siden av sykkelen. Se gjerne utvalget her på siden og finn det du trenger til den neste sykkelturen sammen med bestevennen din. Vi ønsker god tur!

Vis mindre
1 — 11 av 11 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen