Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader
Hundeseler på nett

Hundeseler - Kjøp sele til hunden på nett

Hvis du kjøper hundeseler på nett i Norge får du stort utvalg kvalitetsprodukter. Hundeseler blir stadig mer populært, og da må vi holde følge med utviklingen og alltid tilby de beste merkene og det beste utvalget av forskjellige typer hundeseler. Når du skal kjøpe hundesele tenker du sikkert først og fremst på størrelse. Slapp helt av - vi hjelper deg å finne riktig størrelse hundeseler. Du skal også få lov til å tenke på stil og farger. En hundesele må matche personligheten til hunden. Hundeseler til valp er også en egen ting. En valpesele er normalt litt enklere i utførelse, med mykt materiale og ser litt søtere ut. Uansett hvilken du skal ha og til hvilken hund, har vi riktig hundesele og valpesele til deg.

Les mer

Hundeseler - typer

Grunnprinsippet for hundeseler er det samme hos alle merker og typer, men de løser det på forskjellige måter. Én type hundesele består kun av stropper. Disse er veldig enkle i utforming, men fungerer allikevel veldig bra. Stroppenes vinkel og plassering gjør at kraften fordeles jevnt ut over større områder, akkurat slik en god hundesele skal gjøre. Andre seler bruker for eksempel neopren til å lage nesten et dekken som binder sammen de forskjellige stroppene. Disse er også veldig behagelig og fungerer supert. I tillegg til disse to typene hundeseler finnes det også hundeseler for spesifikke oppgaver. Som for eksempel å trekke noe, som en pulk eller kjelke. Dette er arbeid som passer kun sterke hunder, og du må altså huske å bruke riktig type hundesele. Alle hundeseler uansett design er grundig testet for å være behagelig for hunden og praktisk for eier.

Hundeseler - finne riktig størrelse

Dette er viktig men ikke så vanskelig som du kanskje tror. Hundeseler kommer i mange forskjellige størrelser, og du må ta mål av omkretsen rundt og vite vekten på hunden. Hvis du ser at du med de målene vil havne midt mellom to størrelser, sier vi alltid at du skal velge den største. Den kan tilpasses med stropper og stramming. Da får du en hundesele som vil være komfortabel for hunden din. Hvis du begynner med hundesele når hunden er liten, må du være forberedt på å kjøpe nye etter hvert som den vokser. I hvert fall hvis du har en rase som vokser mye. Hundeseler kan ikke tilpasses så mye at de kan følge en stor rase fra den er valp til voksen.

Hvorfor bruke hundesele

Vanlig halsbånd og kobbel kan være ubehagelig for hunden hvis den drar litt i båndet. En godt tilpasset hundesele fordeler trykket og kraften, slik at det ikke blir press på halsen og nakken. Du kan og skal selvsagt trene hunden din opp til å gå rolig og fint i bånd, men i den perioden kan hundeseler være det beste valget. Det gir ofte en roligere hund som er mer mottakelig for trening. Hundesele kan altså bety roligere turer med mer kontroll for deg og mindre stress for hunden din. Husk å starte forsiktig med hundeseler. Ta den på litt innendørs, bare noen minutter eller kanskje sekunder. Ikke stol på at du kan ta den på for første gang rett før dere skal på tur. Hundeseler krever litt tid og disiplin fra både hund og eier, men når du legger litt tid i det vil det bli et supert hjelpemiddel.

Valpeseler

Hundeseler til valp er laget i myke materialer. De skal være deilig mot pelsen og huden. Ikke skape irritasjon. Tilvenning til valpesele starter du med innendørs. Du kan faktisk gni valpeselen litt mot huden din, slik at den lukter kjent og ikke skremmer valpen. Ha valpeselen på en liten stund, og så litt lengre og til slutt er dere klar for en tur. Hvis du begynner tidlig med valpesele vil det også bli enklere å bruke vanlig hundesele når den er voksen. Valpeseler kommer oftest i litt søte design, men det finnes også litt tøffere typer. Vi har godt utvalg når du skal kjøpe valpesele på nett. Sjekk gjerne med oss hvilken type vi anbefaler.

Julius K9 sele

Merket de fleste forbinder med hundeseler. Veldig lett gjenkjennelig stil og ikke minst kan du feste navnelapper og lignende med borrelås til selen. Det gjør dem litt personlig. Det enorme utvalget farger og mønster gjør også at alle finner noe som passer både hund og eiers personlighet. De lager flere typer hundeseler tilpasset forskjellige formål. Produktene utvikles hele tiden, og det gjøre små forbedringer etter hvert som man lærer mer og får nye materialer å jobbe med. De gode gamle hundeselene er fremdeles fantastisk bra, men følg med på utviklingen av nye typer. Sjekk ut utvalget hos oss neste gang du skal kjøpe hundesele på nett.

Vis mindre
1 — 36 av 77 produkter
Til toppen