Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Trekksele til hund

Trekksele hund

Kjøp trekksele til hund på nett i Norge

Aktive hunder og sporty hundeeiere er den perfekte kombo. Kjøp en trekksele til hund dersom du har sansen for skigåing, sykkelturer eller andre drasporter for hund. En trekksele er nemlig laget slik at hunden at den ligger perfekt rundt hundens bryst og mage for trekking med line eller kobbel. Bruk godt utstyr og unngå ordinært turutstyr som halsbånd eller kobbel ment for gåturer dersom du snuser på å prøve deg på disse aktivitetene. Godt utstyr vil dessuten kunne forebygge skader.  Her hos Dyrekassen tilbyr vi både trekkseler og trekkbelter i nettbutikken, så sjekk utvalget og finn dine favoritter nedenfor.

Les mer

Trenger jeg trekksele? 

Dette avhenger av aktivitet. For bedagelige gåturer i skog og mark er det ikke nødvendig med en trekksele. Skal hunden din derimot trekke under ski-, løpe- eller sykkelturen, trenger dere en veltilpasset trekksele. Den klassiske y-formede varianten gir nok av plass til hundens skuldre når den drar.

Trekksele og kjørebelter går hånd i hånd

Eller skal vi si kobbel i hempe? Kjøper du en god trekksele sammen med et godt kjørebelte, kommer du langt på vei og gjør turen mye behageligere for både Fido og deg selv. Når du kjøper trekksele til hund bør du sjekke at selen er utstyrt med god polstring og har god passform. Velg for all del rett størrelse til hunden din slik at den sitter godt. Vi anbefaler at du måler opp både hals og rygglengde før du kjøper.  

På skitur? Ikke no’ problem!

En trekksele til hund kan selvsagt brukes til skiturer vinterstid. Sørg for at værforholdene er gode før dere legger ut på tur, og beskytt gjerne hundens poter mot is og snø før dere drar ut. En god trekksele kan du bruke sammen med kobbel for å legge i vei på ski, men husk at hunden din bør være frisk og rask, og av en viss størrelse – gjerne med vekt fra 15 kg og oppover. Dessuten kan tilvenning til trekksele og drasporter kan kreve tålmodig trening fra deg som eier. Husk å ta nok av pauser og belønn Fido underveis i treningen. 

Trekksele til sykkelturer

Hunder kan også bruke trekkseler under sykkelturen. Her er det viktig å passe på at den får nok av pauser og vann, særlig om sommeren. Ikke legg ut på langturer på svært varme sommerdager, men skån Fido fra solsteiken så langt det er mulig. Målet er å unngå en overopphetet hund. Turer i utfordrende terreng kan oppleves som krevende for mange hunder, så selv om alle litt større hunder i teorien kan dra, bør dette kanskje forbeholdes erfarne eiere av trekkhunder.

Se gjerne etter disse egenskapene når du kjøper trekksele til hund på nett: 

  • Trekkselen bør være slitesterk og tåle høy belastning

  • Selen må ha god passform – velg riktig størrelse

  • Refleksdetaljer er supert for ferdsel langs motorisert vei

  • Ekstra hemper eller vesker kan være meget praktisk for å ta  

Kjøp passende trekkbelte til trekkselen

Du har ordnet trekksele til Fido? Supert! Dermed er det din tur. Med et godt kjørebelte eller trekkbelte har du nemlig det perfekte oppsettet for å dra på tur. Slike belter er nemlig ekstra slitesterke og kan brukes til trekking, jogging eller fjellturer. Kobbel eller line fester du i hempene i beltet, og disse er dimensjonert for trekking. Se gjerne også etter et belte med ekstra hemper eller vesker til å legge godbiter, nøkler og lignende i – dette er nemlig utrolig praktisk når du er på tur. Følg anvisningene for hvordan du fester kobbel eller line til trekkbeltet. Dette vil gjøre turen både tryggere og mer behagelig for firbeinte og tobeinte turgåere.

Bestill trekksele hos Dyrekassen og få fri frakt over 499 kr

Ja, du leste riktig. Når du handler inn for mer enn 499 kr, får du nemlig gratis hjemlevering til adresser over hele Norge. Vi leverer varene så raskt vi kan hjem til deg, slik at du og voffsen kan planlegge neste tur i mellomtiden. Enten dere skal på begynnertrening eller er erfarne «trekkere», vil en god trekksele med tilhørende utstyr legge et godt grunnlag for turen – og med det vil vi ønske riktig god tur!

Vis mindre
1 — 12 av 12 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen