Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Mage og tarm

mage-tarm apotek til katt, oppkast katt, diaré katt, tarminfeksjon katt

Mage-tarm-apotek til katt kjøper du på nett

Er pus dårlig i magen? Eller ønsker du å forebygge mage- og tarmproblemer hos katt? Så er du kommet rett. Her finner du kosttilskudd og midler til katt med diaré, oppkast hos katt eller tarminfeksjoner. Vi gjør oppmerksom på at vedvarende og kraftige symptomer som kan tyde på tarminfeksjon hos katt skal utredes hos veterinæren, da dette trenger profesjonell behandling. Andre underliggende sykdommer kan også forårsake oppkast og diaré hos katt, så er du usikker på årsaken, bør du selvsagt også rådføre deg med fagfolk. 

Les mer

Akutte fordøyelsesforstyrrelser katt 

Diaré, forstoppelse eller oppkast hos katt er alle akutte sykdomstegn hos katten. Det finnes mange årsaker til disse symptomene, og forekommer de meget hyppig eller over flere dager, må du ta med katten til veterinæren for utredning. Når katten kaster opp eller får diaré, er det som regel noe som ikke fungerer som det skal med magen, tarmen eller fordøyelsen generelt. Mage- og tarmproblemer hos katt er dog komplekse, og kan forårsakes av blant annet:

  • Allergier og hypersensibilitet. Akkurat som oss tobeinte kan katter ha allergier mot både mat og allergener i omgivelsene, såvel som matintoleranse. Enkelte katter vil blant annet ikke tåle å spise visse typer kjøtt uten at de blir dårlige i magen av det.

  • Har du byttet fôr? Løs mage eller oppkast hos katt kan tyde på at magen ikke har rukket å omstille seg, eller at den nye kattematen inneholder ingredienser som pus ikke tåler. 

  • Mage- og tarminfeksjoner hos katt fra bakterier eller virus. Dessverre kan pus i slike tilfeller bli dårlig meget rask, så oppsøk veterinæren umiddelbart dersom du har mistanke om tarminfeksjon hos katten.

  • Forgiftning, for eksempel fra giftige planter, eller svelging av fremmedlegemer

  • Annen underliggende sykdom som tarmslyng, kreft, skjelettproblemer m.m. 

Kroniske gastrointestinale lidelser hos katt 

Kroniske sykdommer krever tett oppfølging fra både veterinæren og deg som katteforelder. Følg rådene du har fått fra veterinæren om mage- og tarmbehandling til katt: Korrekt medisinbruk og fôring, inkludert egnede fôrtyper, godbiter, dosering av mat og aktivitetsnivå. Målet bør være at katten din får et godt og langt liv på tross av sine kroniske mage- og tarmproblemer. Over tid kan slike lidelser slite på tarmcellene og påvirke appetitten. Derfor er det viktig at du er ekstra nøye og følger med på kattens matinntak og generelle helsetilstand. 

Kosttilskudd som forebyggende middel

Enkelte merker tilbyr kosttilskudd spesielt beregnet på å motvirke akutte tarmsykdommer som diare og løs mage hos katt. Disse er normalt rike på fiber og er tilført elektrolytter, siden en katt med diaré mister disse gjennom dehydrering. Merk at du skal kontakte dyrlegen før bruk og at katten alltid skal ha tilgang til rent og friskt vann mens de får tilskudd av denne typen. Følg dessuten nøye med på hvordan tilstanden utvikler seg underveis i behandlingen. 

Ditt mage-tarm-apotek handler du enkelt hos oss

Kjøp inn det du trenger til forebygging av diaré og oppkast hos katt her på Dyrekassen. Vi tilbyr dessuten mange andre produkter til kattens apotek, slik at du har nødvendig utstyr til å behandle mindre problemer der hjemme. Når du handler hos oss, leverer vi varene raskt hjem til deg med henting på utleveringssted eller den meget praktiske løsningen for hjemlevering helt på døren. Visste du forresten av i spanderer frakten når du handler for mer enn 499 kr? 

Hvis du er interessert i å motta eksklusive tilbud eller nyheter om produkter til mage- og tarmbehandling til katt, anbefaler vi deg å melde deg på nyhetsbrevet vårt. Du velger selv hva du vil motta informasjon om, slik at du kun får den mest relevante informasjonen for ditt kjæledyr. Til sist, men ikke minst: Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål om produktene her til fordøyelsesforstyrrelser hos katt. Vi sitter på lang erfaring og kan gi deg generelle råd om hva som egner seg til hvilken bruk. 

Vis mindre
1 — 3 av 3 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen