Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Kattegress

Sortering
Kattegress frø katt, vegansk kattemat på nett

Kjøp kattegress på nett hos Dyrekassen

Alle som har utekatter har sikkert lagt merke til at pus av og til spiser gress og strå. Har du tenkt på hvorfor de gjør dette? Når katter spiser gress, så følger de rett og slett bare sine egne instinkter. Vi vet ikke med 100 % sikkerhet hvorfor de gjør dette, men de vanligste hypotesene omfatter påfyll av fiber, mineraler og sporstoffer så vel som at fordøyelsen stimuleres. Kattegress kan dermed spille en viktig rolle for kattens fordøyelse og helse. Her forteller vi deg hva kattegress faktisk er, hva det er til og hvordan du best kan innføre gress i kattens kost.

Les mer

Hva er egentlig kattegress, og gror det i Norge?

Kattegress er faktisk ikke en egen plante, men en samlebetegnelse på gressorter som katten liker. Vanlige typer er sommerhavre, raigress og hvetegress, og kjøper du en pakke frø eller en ferdig potte, har de ofte en blanding av flere sorter. Kattegress i potter kan du fint gro innendørs i Norge. Pass på at de står på en lys plass og at du holder potten fuktig (ikke gjennomvåt). Du trenger ikke å plukke gress til katten, men la den heller spise fritt fra potten når den selv har lyst. En gammel myte er at katter kun spiser gress når de er syke, men dette stemmer altså ikke. Kanskje er denne oppfatningen oppstått siden katter kan finne på å hoste opp hårballer etter at de har spist gresset. Kattegress har derimot flere fordeler, blant annet:

  • Kan hjelpe katten med å få opp hårballer som legger seg i magen

  • Som kosttilskudd med mineraler, vitaminer og klorofyll

  • Er rikt på fiber og fremmer god fordøyelse

Kjøp kattegressfrø på nett når du vil gro selv

Har du lyst til å gro dine egne potter med kattegress, men er bekymret for at du ikke har grønne fingre? Så har vi gode nyheter til deg. Kattegress er ikke vanskelig å hverken gro fra frø eller å ta vare på, så lenge du husker på å vanne det noenlunde regelmessig. Førene planter du rett i en potte med jord - enkelte før selges også i hydroponiske grosett. Potten stiller du på en lys og varm plass (husk å holde den fuktig), og frøene bør spire i løpet av få dager. Så er det bare å vanne regelmessig og vente på at de grør seg lange.

Er kattegress trygt for katten min?

Voksne, friske katter kan fint spise kattegress. Har pus problemer med svelg og fordøyelse, bør du avklare dette med veterinæren. Kattegress som du har grodd selv har også den fordelen over gress utendørs at du vet akkurat hva som er i det. Nå pus spiser gress ute, kan det være forurenset eller sprøytet - heldigvis i begrenset grad her i Norge.  For innekatter kan kattegress dessuten være meget praktisk for å unngå at de spiser inneplanter. Også her følger de nok trolig instinktene sine om å spise planter, men dessverre er det mange inneplanter som pus ikke tåler, eller som til og med er giftige. 

Vi gjør dessuten oppmerksom på at kattegress ikke er det samme som kattemynte, også kjent som «catnip» på engelsk. Sistnevnte er urten som er kjent for å gi katten en slags rus eller opphissende effekt, mens kattegress på ingen måte gjør det samme. Så hvis du har lurt på om det er etisk riktig å gi katten kattegress, så var det kanskje kattemynte du egentlig tenkte på? Her det nemlig en del som blander sammen de to, og det er kanskje ikke så rart.

Flere fordeler ved å bestille kattegress på nett i Norge

Bestill kattegress og kattegressfrø her hos oss, og dra nytte av alle fordeler. Vi gir deg nemlig fri frakt hvis du bestiller for mer enn 499 kr. For faste leveranser har du også muligheten til å velge Auto-påfyll og få disse levert med jevne mellomrom - intervallet velger du selv og du kan hoppe over bestillinger som du selv ønsker. Vi anbefaler at du registrerer deg til nyhetsbrevet vårt hvis du har lyst på eksklusive nyheter, tilgang til kampanjer eller vil få produktnyheter før alle andre. 

Vis mindre
1 — 2 av 2 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen