Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Sårpleie

Sårpleie katt, Sårspray katt, sår gel katt,  antislikk spray katt

Kjøp det du trenger innen sårpleie til katt på nett

Auda, har pus fått hatt et uhell eller vært i slagsmål med en annen katt? Ved mer alvorlige skader skal du oppsøke veterinær, men overfladiske sår og små rifter kan du selv pleie. Til dette trenger du rett utstyr, så det er lurt å ha et utvalg av sårpleie til katt i hjemmet. For å rense sår må du ha desinfiserende midler, bandasjer og gjerne utstyr som pinsett og saks. Her finner du sårspray og sår-gel til katt til rengjøringen – nedenfor guider vi deg gjennom utvalget. 

Les mer

Sårspray til katt

Dersom du ønsker en enkel og praktisk rengjøringsspray, anbefaler vi sårspray til katt. Disse brukes til rens og desinfisering av rifter og småsår. Slik sørger du for at såret gror og at du unngår infeksjoner. Følg alltid anvisningene på flasken og rådfør deg med veterinæren dersom du er i tvil. Generelt er det slik at såret alltid skal rengjøres først for smuss og hår. Lange hår må eventuelt fjernes slik at du kommer skikkelig til. Sprayen påfører du så direkte på området 1-2 ganger daglig, eller etter behov. Disse sprayene inneholder som regel klorhexidin, som fungerer antiseptisk og forhindrer fremvekst av bakterier. 

Antislikk-spray – når pus slikker på såret 

Har du lagt merke til at katten din slikker på sår og skrammer? Dette hører inn under kattens naturlige atferd - ikke bare pusekatter, men også andre pattedyr vil intuitivt forsøke å rense sårene sine med tungen. Sår og sting kan i tillegg forårsake kløe, noe som forårsaker mer slikking. Dersom katten til stadighet slikker på såret og ikke klarer å la det være i fred, kan det bli et problem. Kattens munn er nemlig hjem for mange ulike bakterier, og i verste fall kan en infeksjon oppstå i såret. 

For å forhindre dette, kan du kjøpe en antislikk-spray som sprayes rundt såret. Sprayen kan også brukes på bandasjer som er lag om såret. Dette vil forhindre at pus slikker. Har katten måttet sy sting, er det særlig viktig at såret får gro i ro og fred - i verste fall kan pus finne på å dra ut stingene. En antislikk-spray virker dessuten desinfiserende, men vi gjør oppmerksom på at sprayen kan gi lett svie. 

Anti-slikk-sprayer som selges i Norge er frie for giftstoffer, slik at du ikke trenger å være bekymret for om pus får i seg farlige stoffer. Bruk antislikk-sprayen i henhold til bruksanvisningen på flasken, og pass på at katten ikke får sprayen i øyne og ører. Som med alt annet utstyr fra kattens apotek, skal antislikk-spray oppbevares utilgjengelig for andre dyr og barn. Et lite medisinskap eller -skuff spesielt til katten på velegnet sted er derfor å anbefale.  

Sårgel til katt

Sår-geler fungerer på lignende vis som sårspray til katt. Virkestoffet her er også klorhexidin, som er velegnet til behandlingen av småsår og rifter. Rengjør først såret for hår og skitt, og klipp bort hår om det er nødvendig for å pleie såret. Følg deretter anvisningene for rengjøringen. Klorhexidinet virker antibakterielt og vil fremme god og rask bedring av såret. 

Hos Dyrekasssen får du mer enn bare sårpleie til katt

Har du spørsmål angående sårpleie til katt? Ta kontakt med oss dersom du trenger veiledning. Vi kan nemlig gi deg rår om korrekt bruk av sår-gel og sårspray til katt. Dersom katten har større sår eller du ikke kjenner til skadeomfanget, skal du alltid ta kontakt med veterinær for utredning og avklaring. De vil også kunne gi deg instrukser om hvordan du skal pleie sårene til katten etter dyrlegebesøket. 

Sjekk utvalget her på siden og finn det du trenger til oppfølgingen - og sørg for at du har nok utstyr til neste gang pus har kommet i skade for å få rifter. Siden du får gratis frakt når du handler for mer enn 499 kr, kan det lønne seg å benytte anledningen til å handle inn ekstra sårpleie, enten det er et helt førstehjelpsskrin, en sår-gel til katt, bandasjer eller plaster. Eller hva med ekstra godbiter som en liten trøst og oppmuntring til katten din mens den leges?

Vis mindre
1 — 11 av 11 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen