Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Flått, lus og lopper

flåttfjerner katt, flåttpinsett katt, loppespray katt, loppeshampoo katt

Kjøp flåttfjerner, loppespray og lusemiddel til katt på nett

Katter er utsatt for angrep av både flått, lopper og lus. Flått spres gjerne gjennom gresset der katten ferdes utendørs, mens lopper ofte hopper mellom vertsdyr som fugler. Heldigvis kan du både forebygge og behandle med en effektiv flåttfjerner til katt, lusemiddel og loppespray og -shampoo. Dessuten er det mulig å forebygge med ultralydhalsbånd som holder krypene unna. 

Les mer

Til behandlingen avhenger det av hvilken parasitt som har angrepet katten. Enkelte løsninger som KWs Kryp-vekk forebygger og behandler effektivt lus, lopper og flått hos hund og katt- uten bruk av giftstoffer. Ellers gjelder litt ulike fremgangsmåter for de uønskede småkrypene: 

Flåttmiddel katt | Kjøp på nett og fjern flåtten på 1-2-3

Flått og flåttbitt er et utbredt problem for alle som liker å ferdes i skog og mark. Skogflåtten er et edderkopplignende middyr med åtte bein. Særlig i de sørlige delene av landet og langs kysten er både katt og eier utsatt for flåttbitt, mens den er mindre vanlig i innlandet. Flåtten i seg selv er ikke farlig for katten, men den kan være bærer av virus og bakterier som kan forårsake sykdom. Ferdes du jevnlig i disse områdene er det lurt å ha en egen flåttfjerner for hånden. I dag får du heldigvis kjøpt gode flåttpenner eller flåttpinsetter som gir deg et godt grep rundt flåtten og dermed sikrer effektiv fjerning av flått hos katt. 

Unngå sykdommer fra flått hos katt

Sykdommen borreliose, som vi tobeinte er utsatt for å bli smittet av, smitter heldigvis meget sjelden katter. De er mer utsatt for å bli smittet av anaplasma, en sykdom som kan gi slapphet, kløe, feber og smerter. Sjekk derfor pelsen til katten med jevne mellomrom etter flått. Gre gjennom pelsen med børste eller kam og se etter dyr. Voksne dyr som har bitt seg fast kan bli relativt store i størrelse, opptil 1,5 cm og med en brunlig til gråblå kropp. 

Fjerne flått hos katt med flåttpinsett

Har du funnet fastbitt flått, bør du fjerne denne så raskt som mulig. Jo lenger flåtten er fastbitt, jo større er risikoen for overføring av sykdom. Ta tak i flåtten så nær huden som mulig med flåttfjerneren. Hos Dyrekassen får du kjøpt egnede flåttpenner og flåttpinsett med løkker som gjør at du får tak helt inntil huden. De mest avanserte modellene kommer også med integrert lys som gjør at du ser ekstra godt. Forsøk å fjerne hele flåtten, inkludert hode og bein. Bittstedet renses så med sårrens eller mild såpe og vann (dersom du ikke har desinfiserende middel for hånden). Etter et par dager burde rødhet og irritasjon gå over. Har du mistanke om at det er gått alvorlig infeksjon i såret, og katten har redusert allmenntilstand, bør du ta kontakt med veterinær. 

Forebygging av flåttbitt med flåttmiddel til katt

Det er mulig å kjøpe egne flåttmiddel til katt i Norge, men dette må du avklare med veterinæren. Dette kan være en løsning når det er flåttår og du bor i særlig utsatte strøk. Ikke alle er like glad i å bruke dette dersom de ikke absolutt må, så da anbefaler vi jevnlig stell av pelsen der du ser nøye etter parasitter som flått, lus og lopper.

Forebygge mot flått med Tickless og ultralyd

For deg som ikke vil bruke kjemikalier, finnes det halsbånd med ultralydpuls som kan hjelpe til med å holde flåtten unna. Lyden som avgis er ikke plagsom for hverken firbeinte eller tobeinte. Sjekk utvalget her i nettbutikken og ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål. Ultralyd har også god effekt mot lopper.

Lus katt | Velg rett lusebehandling til katt på nett

Katter i Norge kan også være utsatt for lus. Heldigvis er slike pelslus sjeldne, men ved smitte kan de føre til sterk kløe og tap av pels. Lus hos katt lever hele livet på vertsdyret, slik at du kan finne både egg og dyr i pelsen. Nå er ikke lusene i seg selv farlige for katten, men ved overdreven kløe kan huden ta skader og det kan gå infeksjon i sårene. Se derfor nøye etter dyr og egg i pelsen når du steller pelsen til pus. Behandling skjer med luse- og loppeshampoo eller annet middel i kombinasjon med kamming, for å få ut dyr og egg. 

Loppeshampoo katt | Kjøp loppemiddel og bli kvitt loppene

Lopper er blodsugende insekter som kan angripe katter. Det finnes både kattelopper, hundelopper og tusenvis av andre sorter, som regel oppkalt etter vertsdyret. De hopper veldig lett mellom vertsdyrene og bittene deres klør og oppleves som plagsomme for både katten. Spyttet til loppene inneholder et stoff som kan virke allergifremkallende, som igjen kan føre til kløe, hudproblemer og -forandringer. Følg derfor nøye med på hud og pels og se etter utslett etter steder der katten har mistet pelsen.  

Faktisk er det slik at de fleste tilfeller av lopper hos katt i Norge forårsakes av fuglelopper. Kattelopper rapporteres imidlertid lokalt en gang i blant, men disse er mer utbredt i varmere strøk. Til behandling av lopper hos katt trenger du loppekam og loppemiddel. Kammen bruker du for å se etter egg og dyr. Eggene er hvite, ovale og ca. en halv millimeter store. Du får kjøpt loppespray og loppeshampoo til behandlingen. 

Følg anvisningen nøye og vær forberedt på å gjenta behandlingen etter behov. Du bør nemlig også behandle områder i huset der loppene og larvene kan være, som liggeunderlag, sengeplasser osv., ellers vil loppene komme tilbake. Ved gjentagende behandling av katten vil loppene etter hvert dø ut. Silikonbaserte loppesprayer kan brukes på tepper og andre underlag. Rådfør deg med veterinær hvis du er i tvil om hvordan behandlingen foretas. Kjøper du loppemiddel til katt i Norge er disse ufarlige for katt og mennesker. 

Vis mindre
1 — 5 av 5 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen