Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Førstehjelp

førstehjelp katt, Bandasje katt, Førstehjelpssekk til katt

Førstehjelp katt | Kjøp utstyret du trenger hos på nett

Vi sier gjerne at katter har ni liv. De er raske, smidige og fleksible, og kommer seg raskt unna farer der vi mennesker fort ville blitt skadet. Pus kan likevel komme utfor ulykker i blant, og da bør du ha rett utstyr i hus. En førstehjelpsekk til katt kjøpt i Norge vil inneholde det meste du trenger, og som minimum burde du ha desinfiserende middel, plaster eller bandasje til katt samt pinsett hjemme. Slik kan du rense små sår, fjerne flått og fliser hjemmefra. Ved alvorlige skader, infeksjoner eller der du ikke kjenner til skadeomfanget, skal du oppsøke veterinær så raskt som mulig. 

Kjøp førstehjelpssekk til katt 

Et førstehj Les mer

Førstehjelp katt | Kjøp utstyret du trenger hos på nett

elpsskrin til katt er meget nyttig å ha i hus slik at du er forberedt på uhell og småskader. Dersom du har mistanke om indre skader etter fall eller har sår som blør kraftig, skal du selvsagt dra til veterinæren. Ved mindre rifter, flåttbitt og overfladiske sår, kan du selv trå til og bruke din førstehjelpssekk til katt. Innholdet i disse skrinene eller sekkene vil variere fra produsent til produsent, men som regel inneholder de en kombinasjon av følgende utstyr:

 • Instruksjonssbok: I grunn selvforklarende, men vi anbefaler at du alltid leser denne på forhånd slik at du gjør deg kjent med utstyret som er inkludert og hvordan du går frem i ulike situasjoner. Gode forberedelser og kunnskaper legger grunnlaget for all førstehjelp til katt.   

 • Bandasje katt: Som regel gasbind på rull som brukes sammen med sårputer 

 • Plaster: Selvklebende plaster som beskytter sår og rifter mot skitt og fuktighet

 • Sårputer: Sterile sårputer i forseglede pakker eller enkle bomullsputer. Brukes sammen med bandasje til katt 

 • Saks: Til klipping av bandasjer, tape og annet utstyr. Kan også brukes til å fjerne hår og pels for å lettere komme til sår og rifter.

 • Desinfiserende spray, gel eller flytende løsning: Til desinfisering og rens og av små sår og rifter.

 • Sårspray katt: Egne sprayer med smak som gjør at katten ikke slikker på såret.

 • Antiseptiske servietter: Pads eller servietter til desinfisering, som dessuten er svært enkle i bruk. 

 • Pinsett: Til rens av sår, fjerning av fliser, splinter eller uønskede småkryp.

 • Flåttfjerner: Meget nyttig for å fjerne flåtten på en forsvarlig måte. 

 • Nødteppe: Reflekterer kattens kroppsvarme og beskytter mot vind og vær ved nedkjøling eller sjokk.

 • Turniké: Årepresse som snøres om blodårene i ekstremitetene for å stanse sterke blødninger som ikke stopper ved normalt trykk mot såret. Korrekt bruk krever god kunnskap hos deg som legger turnikeet siden trykket kan skade nerver og blodkar. Bruk av turniké regnes som siste utvei for å stoppe blødninger – derfra bærer det rett til veterinæren og dyrlegevakten.  

Sårpleie katt | Småsår kan du behandle hjemme

I blant kommer pus hjem med rifter og sår på ører og poter – fra slagsmål med andre katter eller jaktturen i skogen. Er de små og overflatiske kan du pleie disse selv med desinfiserende middel og eventuelt plaster. Slik unngår du infeksjoner fra bakterier og smuss som havner i såret. Du får dessuten kjøpt egne sprayer som forhindrer at katten slikker på såret. Dette kan være nyttig dersom du ser at katten ikke lar såret være i fred. Det meste utstyret du trenger vil du finne vårt utvalg av førstehjelpssekk til katt og annet utstyr her på denne siden.

Bestill alt du trenger til førstehjelp for katt og få fri frakt over 499 kr 

Ja, du hørte riktig. Når du handler hos Dyrekassen, får du nemlig gratis frakt for bestillinger på over 499 kr. Du kan dessuten velge hjemlevering helt på døren, slik at du ikke bare mottar varene raskt, men slipper å hente dem på utleveringssted. Se deg rundt på nettsiden og så skal du ikke se bort ifra at du finner flere nyttige ting til pus, i tillegg til alt til førstehjelp for katt. Ved behov for hjelp, er det bare å ta kontakt med kundeservice – vi er her for deg.  

Vis mindre
1 — 5 av 5 produkter
 • Side 1 av 1
Til toppen