Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader
kattens apotek, kosttilskudd katt, vitaminer katt

Kattens apotek | Kostilskudd og vitaminer til katt og kattunge

Har du husket å fylle på av alt du trenger til kattens apotek? Det er alltid lurt å være forberedt. Eller kanskje du er anbefalt å bruke et kosttilskudd til katt av veterinæren? Her hos Dyrekassen vil du finne alt du trenger til apotek til katt, men som ikke trenger å foreskrives av dyrlegen. Sjekk vårt utvalg av vitaminer og kosttilskudd til katt her i nettbutikken.

Les mer

Kjøp vitaminer til katt og kattunge på nett i Norge

Heldigvis er det enkelt å kjøpe det du trenger til kattens apotek på nett. Vanlige tilskudd og vitaminer du får tak i, inkluderer:

  • Omega-3-olje: Fiskeolje med omega-3-fettsyrer sies å være godt for både leddplager så vel som at det gir en blank, skinnene og sunn pels. Både fiskeolje og pulvertilskudd laget av fisk er dessuten svært smakfulle for katten, og kan dermed virke appetittstimulerende dersom de blandes inn i tørrfôret.

  • Multivitamin til katt. Et komplettilskudd for katter som kan trenge ekstra tilførsel av vitaminer, og inkluderer vitaminer som D-vitamin, vitamin E, B-vitamin til katt samt alle mineraler katten din trenger. Dette kan være aktuelt for syke eller eldre katter som ikke klarer å få i seg all næringen de trenger gjennom maten. Rådfør deg med veterinær hvis katten din har generelt redusert appetitt. 

  • Glukosamintilskudd: Brukes til både katter og hunder som lider av artrose og pleier vonde og stive ledd.

  • Lysintilskudd: Aminosyren L-Lysin kan gis som tilskudd kan redusere risikoen for å bli smittet av Feline Herpes. L-Lysin kan dessuten virke hemmende på viruset dersom katten allerede er smittet. Husk at veterinær skal kontaktes dersom du har mistanke om smitte 

  • Melkegjærtabletter: Naturlig rik på b-vitaminer til katt

Beroligende midler i apotek til katt

For stressende turer til veterinæren eller andre reisemål, velger noen å gi katten et beroligende middel for å gjøre turen lettere for pus. De vanligste midlene inneholder essensielle aminosyrer som stimulerer produksjonen av serotonin hos katten. Dette vil igjen få den til å føle seg roligere og mer avslappet. Dette kan være en god løsning for engstelige katter med separasjonsangst, så vel som besøk til veterinæren eller på nyttårsaften. Ønsker du derimot å unngå å gi katten din tabletter, finnes det dessuten gode alternativer som feromonsprayer eller sprayer med andre naturlige dufter som virker beroligende. 

Kattegress og kattemynte

Vet du forskjellen på kattegress og kattemynte? Det er nemlig fort gjort å blande sammen de to, men her er det snakk om to helt ulike planter. Kattegress kan du gro selv i potter hjemme, og pus vil forsyne seg av gresset en gang i blant – helt instinktivt. Å spise gress kan fremme god fordøyelse og motvirke hårballer, og inneholder dessuten små mengder av vitaminer og materialer som katten har godt av. 

Kattemynte har en helt annen effekt på katten. Det er dette som er kjent som «catnip» på engelsk, og katter vil reagere ulike på det. Noen katter vil oppleve det som svært stimulerende, mens andre ikke bryr seg nevneverdig. Den stimulerende effekten er grunnen til at du vil finne leker som er tilsatt mynten, noe som gjør lekene ekstra uimotståelige. En spray med kattemynte kan være et godt tilskudd til kattens apotek og boligen hjemme – denne kan nemlig brukes ved uønsket atferd som kloring ved at du sprayer den på gjenstander som katten har lov til å bruke i stedet.

Kosttilskudd og vitaminer til kattunge

Søte og små er de, men trenger de tilskudd? Siden kattunger er i en sårbar fase av livet, skal du alltid rådføre deg veterinæren før du gir dem noe ekstra. Når kattunger er i vekstfasen, har de et større behov for enkelte vitaminer og mineraler enn voksne katter. Derfor er et godt kvalitetsfôr beregnet på kattunger essensielt når de er blitt store nok til å spise dette. Før dette kan det hende at den trenger melkeerstatning til kattunge, dersom den ikke får nok av dette fra kattemor, eller i en overgangsfase ved å blandes sammen med maten. Erstatningen er proppfull av næring som kattungen trenger, men inneholder langt mindre laktose enn tilsvarende produkter for mennesker. Bruk aldri produkter laget for oss tobeinte til hverken voksne katter eller kattunge, da de i verste fall kan bli svært syke av dette.

Fyll på med apotekutstyr til katt hos Dyrekassen

Har du funnet det du trenger av kosttilskudd og vitaminer til katt? Spør oss gjerne om råd dersom du trenger veiledning. Vi kan heller ikke få understreket dette nok – har du mistanke om sykdom og infeksjoner hos katten din, bør du straks ta kontakt med veterinær og ikke forsøke å diagnostisere dette selv. Vet du derimot hva du trenger, er det bare å kikke videre her i nettbutikken. Det er nemlig slik at hvis du handler for mer enn 499 kr, så spanderer vi attpåtil frakten og leverer pakken helt hjem på døren. Så hva venter du på?

Vis mindre
1 — 36 av 98 produkter
Til toppen