Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Hundesenger

Hundeseng - gi hunden din en god soveplass

Hundeseng - gi hunden din en god soveplass

Hundegenser er ikke like utbredt som hundedekken, men det har sine bruksområder. Noen velger å kjøpe hundegenser på nett, mens andre velger å strikke hundegenser. Uansett hva du velger er det viktig å tenke på riktig størrelse. En hundegenser har flere ting som må passe enn på de fleste andre typer hundeklær. Og du skal huske at hundegenser brukes ikke hele tiden. Hunder skal først og fremst gå med pelsen sin ytterst, og vi foretrekker at klær som hundegenser skal være funksjonelle. Kostymer og antrekk som gjør hunden morsom er ikke det samme som å bruke hundegenser eller strikke hundegenser.

Les mer

Hundegenser

Hundegenser kommer i forskjellige størrelser. Det er mange ting på hunden som må måles for å finne riktig størrelse og riktig type. Hvis det er en ferdiglaget hundegenser du skal kjøpe, kan du gjerne sjekke med andre som har samme rase som din hund. Hvis de har funnet et plagg som er komfortabelt for sin hund er det mest sannsynlig komfortabelt også for din hund.

Genser til hund kommer i forskjellige materialer. Du trodde kanskje hund og genser var veldig enkelt, men det er som du skjønner litt å tenke på. De forskjellige materialene har sine fordeler og ulemper. Siden hundegenser dekker mye av kroppen er det viktig at materialet ikke er for tett. Hundens hud skal kunne puste. Nå svetter de ikke på samme måte som oss, de svetter jo gjennom potene. Men huden har allikevel ikke godt av å stenges inne. Det skal du tenke på når du ser på hundegenser. Heldigvis lages de fleste typer hundegenser av lette og godt pustende materialer. De skal også være behagelig å gå med for hunden. Da er det noen ting som spiller inn og det er riktig størrelse, kvalitet på passform og bevegelighet i plagget. Størrelse har vi nevnt tidligere, og her er det altså viktig at du måler hunden skikkelig og leser grundig på plaggets info før du kjøper. Passform nevnte vi så vidt i forbindelse med å kjøpe noe som passer på rasen, noe andre har god erfaring med. Bevegelighet i plagget er ekstremt viktig siden en hundegenser kan begrense hundens bevegelser veldig hvis den er dårlig laget eller feil størrelse. Hvis du kjøper hundegenser på nett i Norge kan du stole på at plagget er teknisk korrekt. Altså at materialet har stretch og sømmene ikke strammer for mye. Hvis du skal strikke hundegenser selv må du tenke på dette. Ikke for tett og stramt eller dårlig bevegelighet. Hunder gir litt beskjed når noe er ubehagelig, men det er ikke alltid de klarer å gi uttrykk for at noe er galt. Derfor må vi passe på og ikke la dem gå med rare plagg.

Strikke hundegenser

Å strikke hundegenser har blitt ganske populært. Det finnes mange oppskrifter på nett hvis du skal strikke hundegenser. Litt søking så har du nok tilgang til en mengde forskjellige kule hundegensere. Når du selv strikker hundegenser kan du finne på noe kult som speiler hundens personlighet og stil. Og din stil, for hunden din er jo en del av deg. Men ikke tenk kun på mote og stil. Eller - tenk på det til slutt. Prioriter at du lager en hundegenser med gode materialer og riktig størrelse. Gode materialer vil si noe som ikke klør eller gnager mot huden. Et eksempel på dette kan være grovt garn. Ikke følg moten - følg hodet ditt og tenk fornuftig når du skal strikke hundegenser. Og det samme gjelder med bevegelighet som når du kjøper en ferdig hundegenser på nett - den skal ikke begrense hundens bevegelser. Hvis du strikker feil eller med feil metode lager du et plagg som strammer for hundens bevegelser.

Du får kjøpt alt du trenger til å strikke hundegenser på nett. Oppskrifter og garn og alt annet. På forskjellige forum og grupper i sosiale medier er det sikkert mye inspirasjon å hente. Men noe skal du være klar over - uansett hvor fin hunden din er i genseren sin kan den ikke gå med den hele tiden. Hunder skal gå med pelsen sin. En fin genser for varme og beskyttelse mot vind er greit i korte perioder. Vi er ikke voldsomt tilhengere av å kle på hunder, så det skal ikke være en komisk hundegenser. Vi skal ikke kle ut hundene våre og le av dem. Men vi kan bruke noe fint på dem. Og noe som er nyttig og fornuftig.

Vis mindre
1 — 36 av 152 produkter
Til toppen