Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Hundesenger

hundeseng, hundeseng med tak, soveplass hund, Hundeputer

Seng til hund | Kjøp hundeputer og hundeseng på nett

Ikke noe er så herlig som å ta seg en lur, eller? Ønsker du å gi hunden din en deilig myk soveplass, anbefaler vi at du kjøper en egen hundeseng. Dette vil både være ekstra behagelig for hunden samt sørge for at den har en helt egen plass å sove, for hunder kan sove opptil tolv timer om dagen. Dermed slipper du dessuten hår overalt i sengen eller sofaen. Her hos Dyrekassen tilbyr vi et stort utvalg av seng til hund, og har du en liten hund, har du dessuten muligheten til å velge blant utvalget til katter også. Sjekk utvalget nedenfor - vi tilbyr soveplasser til hund fra både kjente merkevarer her i Norge så vel som fra nye, spennene merkevarer.

Les mer

Hard eller myk hundeseng? Liten eller stor?

Hvilken hardhetsgrad du skal velge for sengen er i grunn smak og behag. Heldigvis er hunder flest lite kresne når det kommer til underlaget og valg av seng. Det viktigste er nok at hunden opplever det som mykt og trygt, og at du plasserer sengen på et passende sted. Du bør nok sjekke størrelsen før du bestiller - en stor hund vil selvsagt kreve at du kjøper en av de større modellene. Observer gjerne hvordan hunden din sover til vanlig: Ligger kompis langstrakt utover sofaen, er det bedre å kjøpe litt for stort enn litt for lite, slik at hunden har plass også når den strekker seg.  

Kjøp hundeputer til reise og bur

Har du behov for å ta hundesengen med deg, kan det være lurt å kjøpe en lettere hundepute på nett. Disse er som regel tynnere og mer fleksible enn de store hundesengene. Du får dessuten kjøpt hundeputer som er spesialdesignet til å passe inn i hundeburet ditt - i alle fall fra de største produsentene. Slike hundeputer er laget for at det skal være behagelig for hunden din å sitte i buret, både når det står i ro eller som soveplass til hund på biltur.

Hundeseng med tak

Er du ute etter å kjøpe en hundeseng med tak på nett? I blant får vi inn modeller som har et lite tak eller hette over seg. Dette er et praktisk valg som har en hund som liker å ligge ekstra lunt og beskyttet. Akkurat hvorfor enkelte hunder liker dette, vet vi ikke med hundre prosents sikkerhet, men vi vet at mange dyr liker å være litt avskjermet når de sover. Dette er ulikt fra hund til hund, og også mellom hunderaser. Noen hunderaser liker å holde oppsyn med “flokken” og for disse kan du velge en hundeseng uten tak. Har du en liten hund, må du gjerne sjekke utvalget av senger til katter. Siden de liker å gjemme seg i avskjermede huler, finnes det mye flott design her! Sørg bare for at sengen du velger er stor nok samt at hunden din kan komme seg opp og ned av sengen uten problemer.

Tilvenning til seng for hund

Både valper og voksne hunder kan trenge tid og oppmuntring til å ta i bruk den nye sengen. Særlig gjelder dette hunder som er vant til å ta seg til rette i din egen seng, og som er vant til å ha selskap om natten. La hunden få snuse på og bli kjent med den nye sengen når du får den levert. Er du heldig, hopper kompis rett opp i hundesengen. Hvis hunden derimot er skeptisk til å bruke den, kan du bruke oppmuntring og belønning i form av godbiter for å få den til å bruke den. Bruk ikke tvang og ta deg god tid dersom du har en hund som sliter med separasjonsangst og som aller helst vil sove sammen med deg.

Plassering av seng til hund

Når du har bestilt din nye sengeplass til hund, anbefaler vi at du finner et godt egnet sted til den i boligen. Dette bør være lunt og passe varmt, og heller ikke for bråkete. Prøv deg frem dersom Fido ikke bruker sengen med det samme. For mange vil stuen være et veldig naturlig sted å plassere sengen, siden hunden kan følge med på det som skjer og kan kjenne seg trygg på at dere er i nærheten. Andre velger å ha den på soverommet, eller kanskje til og med ha en i hvert rom. Fordelen med å plassere en seng til hund på soverommet er at dere kan være nær hverandre om natten, uten å dele seng. Dette føles gjerne betryggende for både hund og eier. 

Vask av hundesenger

Mange hundesenger kommer med et avtagbart trekk slik at du kan vaske det for hånd eller med maskinvask (husk å sjekke vaskelappen). Fjern gjerne løse hår med jevne mellomrom med en klesbørste eller, like så greit, hundebørsten. Flekker og søl fjerner du etter behov med en fuktig klut og eventuelt flekkfjerner. Har du kjøpt en seng til hund som er laget av skinn eller ull, må du følge anvisningene nøye og eventuelt bruke egne renseprodukter som er laget for disse materialene. 

Vis mindre
1 — 36 av 60 produkter
Til toppen