Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Hundeluker og hundedører

hundeluker, hundeluke i dør, hundedører

Kjøp hundeluker og hundedører på nett

Hundeluker er perfekt for deg som ønsker å gi hunden enkel tilgang mellom for eksempel hundegården i hagen og boligen. Her i nettbutikken får du kjøpt hundedører i ulike størrelser som passer ulike hunderaser og vektklasser. Det vanligste er å innstallere en hundeluke i dør (akkurat som med katteluker), men det er ikke noe i veien for plassere den i en vegg innendørs, enten materialet er tre, metall eller mur. Les videre om du er nysgjerrig på flere tips om hundeluker!

Les mer

Fordelen med hundeluke i dør

En godt plassert hundedør er en super løsning for deg som ønsker å gi hunden tilgang til visse rom eller områder. Ønsker du å begrense når hunde kan gå ut, kan du dessuten åpne og låse de fleste modeller når den ikke er i bruk. Hundeluker er utmerket for deg som:

  • Ønsker å gi hunden fritt leide inn og ut i hagen. Her er det selvsagt viktig at hagen er omsluttet av et gjerde eller mur som gjør at hunden ikke stikker av. Dette er spesielt praktisk for deg som har en hund som må ut og tisse om natten, slik at den kan gjøre dette på egenhånd i egnet hundegård eller hage.

  • Til deg som driver med oppstalling av hund ute og ønsker å installere luke til oppholdshus/hundehus for ekstra beskyttelse mot vind og vær. Hvis utendørs hundehold er aktuelt for din hunderase, må du følge Mattilsynets regelverk for korrekt oppstalling. En god hundedør vil sørge for at du kan bygge et ekstra lunt krypinn til kompis.

Hund og katt under samme takk? Bruk samme dør

Hundeluker er basert på samme prinsipp som katteluker, men de vanligste modellene er av den tradisjonelle typen med en flapp som dyttes opp av kjæledyret. Har du en liten hund sammen med en katt, kan disse gjerne bruke samme dør. For større hunder må du, som du sikkert kan gjette, velge en større dør. Enkelte av disse krever mer kraft for å åpnes, så påse at de også egner seg for katten din hvis du har tenkt til å bruke hundedøren til begge kjæledyrene. 

Velg en hundedør som passer et norsk klima

Her til lands kan det være kjølig både vinterstid og, om vi er uheldige, også om sommeren. Derfor er det viktig at du velger en luke tilpasset kalde klimaer. Du vil naturligvis få opplyst dette på produktsiden, men også kunne gjenkjenne dette ved at slike luker ofte har flere lag med flapper. Dette sørger for en mer energieffektiv isolering slik at kulden holdes ute. 

Når egner hundeluker seg ikke? 

Skal du gi Fido fritt leide til hagen, må du sørge for at det er trygt både for hunden og andre der. Påse at hagen er godt inngjerdet eller at hunden kun får tilgang til for eksempel et avskjermet område. Med andre ord et dette en løsning som passer best for deg som har nok av plass og rolige omgivelser. 

Hundeluke i dør er heller ikke særlig egnet dersom du bor i et område med mange utekatter, så fremt du ikke kan låse luken. Nysgjerrige katter kan nemlig ta seg inn i ulåste hundedører som ikke er styrt med mikrochip eller magnetlås. De aller største dørene er også så store at små barn kan krype gjennom. Har du småbarn vil du derfor vurdere en mindre dør.

Montering av hundeluker

Er du praktisk anlagt, kan du selvsagt installere hundeluke i dør selv. Følg de medfølgende anvisningene og bruk adapter og forlengere etter behov. Vi kan dessverre ikke servere deg en universalguide for montering her, siden alle dører og vegger er forskjellige. Det viktigste er at hundedøren er godt fastmontert og og at døren eller veggen egner seg til å lage hull i. Sistnevnte er ofte lettere i litt eldre bygg, siden helt nye boliger er bygget med strengere energikrav og du må være ekstra påpasselig når du lager hull i damp- og fuktsperre i vegger. For ytterdører er dette som regel enklere å få til. Er alle disse begrepene helt gresk for deg, anbefaler vi at du tar kontakt med håndverker for montering at den nye hundedøren din.  

Bestill hundeluker og få den levert helt hjem

Har du blitt litt klokere på hundeluker? Finn hundedøren som passer din hunds størrelse og legg inn din bestilling. Handler du inn for mer enn 499 kr, spanderer vi dessuten frakten. Pakken din sender vi snarlig fra lageret vårt og helt hjem på døren. Kikk gjerne også rundt i butikken etter annet nyttig du måtte trenge til den firbeinte bestevennen din. Vi tilbyr nemlig det meste innen fôr, leker, senger og mer.  

Vis mindre
1 — 2 av 2 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen