Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Mage og tarm

mage-tarm apotek til hund, oppkast hund, diaré hund, tarminfeksjon hund

Alt til ditt mage-tarm-apotek til hund

Har voffsen løs mage? Eller er du ute etter et kosttilskudd som kan forebygge gastrointestinale lidelser hos hunden din? Sjekk vårt utvalg av tilskudd og kurer for behandling av diaré og oppkast hos hund nedenfor. Dersom du opplever akutte fordøyelsforstyrrelser hos hund, er det viktig at du følger med og handler raskt dersom hunden blir slapp og har dårlig appetitt. Kontakt veterinær ved plutselig sykdom eller dersom du har mistanke om tarminfeksjon hos hund eller annen alvorlig sykdom. 

Les mer

Ved diaré hos hund er det ofte mindre alvorlige tilstander som ligger bak – kanskje har kompis forsynt seg av menneskematen eller du er i en prosess der du bytter fôr? Forbigående plager som dette er ikke helt uvanlige, så hvis du er kjent med årsaken er det mulig å forebygge dette til neste gang. Siden andre underliggende sykdommer kan forårsake mage-/tarmproblemer hos hund, er det dog viktig at du får utredet dette hos fagfolk.

Akutte fordøyelsesforstyrrelser hund 

Dersom voffsen plutselig blir dårlig i magen, er det viktig at du følger med på utviklingen og sørger for at hunden alltid har tilgang på nok vann. Dersom væsketapet er stort, blir hunder nemlig fort dehydrert. Tarminfeksjon hos hund grunnet bakterier, virus eller parasitter forekommer relativt ofte, men går heldigvis relativt fort over hos ellers friske hunder. Verdt å nevne er det smittsomme parvoviruset, som du kan vaksinere hunden din mot. Pass på følgende ved:

  • Diaré hund: Hund med diaré er en relativt vanlig tilstand som ofte oppstår akutt. Årsakene er mange og inkluderer fôrbytte, orm, virus og bakterier, allergier eller intoleranse. Som regel går lett diaré over i løpet av et par dager, men kronisk diaré hos hund forekommer også. Underliggende sykdommer kan også gi plager med mage og fordøyelse. 

  • Oppkast hund: Som ved diaré hos hund, kan oppkast ha mange årsaker. Noen av de vanligste inkluderer virusinfeksjoner og svelging av fremmedlegemer eller mat hunden ikke tåler. Mage-tarm-behandling for hund legger også her vekt på tilførsel av væske og elektrolytter dersom tilstanden vedvarer. Kronisk oppkast kan skyldes betennelser i tarmen eller annen sykdom, så også her skal du følge med og kontakte veterinær dersom hunden har generelt dårlig allmenntilstand eller feber. 

Kroniske gastrointestinale lidelser hund

Hunder med kroniske mage-tarm-problemer må få utredning og behandling hos veterinæren. De kan avklare om hunden har mer alvorlige sykdommer som kreft, tarmslyng, allergier eller annet. Tiltak du selv kan gjøre, er å sørge for at hunden har en næringsrik fôrtype som er fri for eventuelle allergener. Enkelte velger også å ha kosttilskudd i sitt mage-tarm-apotek til hund, og implementerer dette i hundens kosthold. Et probiotika-tilskudd kan bidra til en forbedret tarmflora hos hunden - som forebygging ved f.eks. fôrbytte eller for normalisering av akutte fordøyelsesproblemer. 

Ditt mage-tarm-apotek handler du enkelt hos oss

Når hunden har milde symptomer på mage-tarm-problemer, kan du hjelpe den med rett mat, rikelig med vann og rett tilskudd. Kjøp inn det du trenger til behandling og forebygging av vanlige symptomer som oppkast og diaré hos hund her hos oss. Vi minner om at du skal ta kontakt med veterinæren dersom du har mistanke om mer alvorlig sykdom. Vær særlig obs på følgende hos hunden: 

  • Svekket allmenntilstand med slapphet og feber

  • Diaré eller oppkast som varer lenger enn et døgn

  • Flere hunder/kjæledyr som er dårlige samtidig tyder på smittsom sykdom

  • Blod i, eller misfarget avføring

  • Ormer i avføringen

  • Mistanke om at hunden har spist noe den ikke skal, enten giftige stoffer eller fremmedlegemer

Er mageproblemer eller tarminfeksjon hos hund forårsaket av mer alvorlig sykdom, kan hundens tilstand endre seg raskt. Så ta vare på kompis og følg nøye med mat- og vanninntak, så vel som hvordan den generelle helsetilstanden utvikler seg.

Vis mindre
1 — 3 av 3 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen