Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Løpetid og tispetruser

tispetruser hund, løpetid hund, Hundebleie for tisper , løpetid hund truse

Løpetid hund | Kjøp tispetruser og hundebleie for tisper på nett

Oida, har hunden løpetid og dere trenger tispetruser? Fortvil ikke! Løpetid hos hund krever kanskje litt ekstra innsats hos deg som hundeeier, men heldigvis finnes det gode produkter som kan hjelpe dere i denne perioden. Hos enkelte hunder merker man ikke løpetiden før du oppdager blødninger og blodflekker. Atferdsendringer kan også forekomme både i forkant og underveis som blødningene, og inkluderer påvirket matlyst og aktivitetsnivå, eller at hunden i det hele tatt oppfører seg annerledes enn normalt. 

Les mer

For å forhindre skvetting av blodflekker i hjemmet og bilen er tispetruser et supert alternativ. Også noen ganger kalt skvettebeskyttelse, vil såkalte tispetruser forhindre at det blir søl. Dette er kort fortalt en liten truse tilpasset hundens kropp, som brukes sammen med egnede innlegg. Med gradvis tilvenning vil nok hunden din venne seg helt til å bruke truse i løpetiden. Vi forteller deg hvordan du bruker disse trusene når hunden har løpetid – les videre hvis du vil vite mer. 

Slik fungerer tispetruser

Løpetid hos hund? Velg truser egnet som beskyttelse. Tispetruser er designet slik at den passer hundens kropp, inkludert hofter og hale. De fleste modellene her i Norge er utformet slik at de kommer en et elastisk bånd som festes rundt magen, og med en tøydel som enkelt spennes rundt baken (med hull til halen). 

Kjøp innlegg til tispetruser i Norge enkelt på nett

I nettbutikken tilbyr vi selvsagt utskiftbare innlegg som du bruker sammen med tispetrusene. Disse legger du inn i trusene og skifter etter behov. Alternativt til tispetruser kan du bruke hundebleier til løpetid - sjekk at disse er tilpasset tisper for korrekt passform. Mange synes likevel at en slik bleie til løpetid ser litt klønete og stor ut, og i så  fall må du gjerne kjøpe tispetruser med et mer diskret design. Vi fraråder å bruke hjemmelagde løsninger eller menstruasjonsbind beregnet på mennesker, da disse ikke har like god passform og er laget av materialer som kan oppleves som ubehagelig for hunden.  

Løpetid hund | Truser i ulike størrelse? Slik velger du rett

Når du skal kjøpe tispetruse til hunden din er det viktig at du måler omkretsen rundt magen. De fleste modellene kommer i ulike størrelser fra XS til L, i tillegg til at de har justerbare stropper. Sjekk størrelsestabellen på produktsiden før du bestiller. Når du senere prøver trusene på hunden din, er det viktig at du justerer stroppene så den sitter godt. Det er ærlig talt litt utfordrende for oss å fortelle akkurat hvordan den skal sitte, men sørg for å ikke stramme for tett rundt magen og sjekk at den ligger godt rundt bakparti og hale. Hunden din vil dessuten helt sikkert fortelle deg gjennom kroppspråket sitt om den sitter komfortabelt eller ikke. Følg gjerne også med på om tispetrusen sitter godt når dere går tur eller leker sammen og juster etter behov. 

Vasking av tispetruser

Etter bruk må tispetruser vaskes – følg anvisningene fra produsenten for vask. De fleste modeller kan enten håndvaskes eller maskinvaskes med håndvask- eller finvaskprogram. Når du bruker pads eller innlegg som sitter godt, er trusene heldigvis skånet for den verste støyten slik at vasken går lett unna. 

Løpetid hund | Så ofte har hunder løpetid

Løpetid refererer helt enkelt til din hunds reproduktive syklus og når hunden er kjønnsmoden og mottakelig for parring. Første løpetid kan forekomme allerede ved 6 måneders alder, men også 1–1,5 år er normalt. Hvor lenge løpetiden varer varierer stort fra hund til hund, men ca. 3 uker er en tommelfingerregel. I den såkalte førbrunsten opplever mange hunder blødninger. Det finnes dessverre ikke noe fasitsvar på hvor ofte hunder har løpetid, for også her varierer dette nemlig stort fra rase til rase. 1–3 ganger i året er helt innenfor normalen, men spør veterinæren din dersom du er i tvil. 

I neste etappe av løpetiden vil du nok oppleve at hunden får mye oppmerksomhet fra hannhunder, og da må du passe særlig på for å unngå uønsket parring. Her vil også tispetruser kunne fungere som en ekstra beskyttelse hvis noen ivrige beilere skulle prøve seg i et uoppmerksomt øyeblikk, men husk at dette ikke er noen garanti for å forhindre dette. 

Kjøp hundebleie for tisper og tispetruser på nett hos Dyrekasen

Spør oss gjerne om rådgivning dersom du er usikker på hva du skal velge til hunden din. Velg blant modeller fra kjente og pålitelige merker og få hjemlevering raskt etter bestilling. Når du handler inn for mer enn 499 kr, spanderer vi attpåtil frakten. Har du funnet det du leter etter? Ta en kikk her i nettbutikken og velg dine favoritter!

Vis mindre
1 — 9 av 9 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen