Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Førstehjelp

førstehjelp hund, Bandasje hund, Førstehjelpssekk hund

Førstehjelp hund | Kjøp utstyret du trenger på nett

Huff, har voffsen fått en liten skramme eller såre poter? Eller har dere vært på tur i skogen og flåtten har bitt seg fast? Da gjelder det å yte rask førstehjelp til hund ved å pleie sårene både korrekt og raskt for å unngå infeksjoner og få fart på helingsprosessen. En førstehjelpssekk til hund kan være meget nyttig å ha i hus til dette formålet. Dersom uhellet skulle være ute og hunden skader seg alvorlig, kan rask førstehjelp dessuten være livreddende for hunden. 

Les mer

Vi gjør oppmerksom på at dersom du ikke kjenner til skadeomfanget, eller hunden har fått større sår som må sys eller står i fare for å bli infisert, skal du selvsagt behandle disse hos veterinæren. De vil også kunne gi deg råd om hvordan du pleier sårene videre på korrekt vis. Mindre rifter, en flis i poten eller flått kan du heldigvis håndtere hjemme med utstyret du har i din førstehjelpssekk til hund. Her guider vi deg gjennom det viktigste utstyret du bør ha hjemme.

Kjøp førstehjelpssekk til hund på nett

Kjøper du et førstehjelpsskrin i Norge beregnet på hunder, har du det meste du trenger av utstyr til å yte førstehjelp til hunden. De er som regel utstyrt med mange ulike produkter, og vi anbefaler at du setter deg inn i bruken av disse. Som regel omfatter en førstehjelpssekk til hund følgende produkter: 

  • Bruksanvisning: Ta deg god til på forhånd og gå gjennom instruksene for hver gjenstand i førstehjelpssekken. Vet du ikke hvordan du renser sår og bandasjerer disse, så er det meget lurt å vite dette før uhellet skulle være ute. Akkurat som for førstehjelp til mennesker, er gode kunnskaper alfa og omega når du skal yte førstehjelp til hunden din. 

  • Bandasje hund: Bandasjer og gasbind til hund som brukes til å kle såret sammen med egnede sårputer. 

  • Sårputer: Sterile puter som kommer i forseglede pakker

  • Plaster: Til de mindre riftene for å kle såret og forhindre at rusk og bakterier setter seg i sårene. Et godt alternativ til bandasje til hund dersom det kun er snakk om små sår.

  • Sårspray hund: Desinfiserende sårspray, gel eller annen flytende løsning som virker antiseptisk og brukes til generell sårpleie. Desinfiserende servietter er praktiske å ha med seg da disse tar liten plass.

  • Saks og pinsett: I grunn selvforklarende, men dette er meget nyttige verktøy å ha for å fjerne hår, rusk og fliser og annet du måtte ha behov for når du skal yte førstehjelp til hund.

  • Flåttfjerner: Spesialpinsett for å ta ut flåtten på riktig vis. I utsatte strøk kan hunden få mange flåttbitt etter en tur i skogen, så sjekk pelsen og huden nøye for både flått som har bitt seg fast så vel som nymfer og voksne flått i pelsen. Flåttfjerneren er meget nyttig å ha i din førstehjelpssekk til hund.

  • Teppe mot nedkjøling: Er hunden nedkjølt etter å vært i vannet eller vært savnet utendørs i uværet, vil et slikt nødteppe beskytte hunden fra ytterligere nedkjøling. Teppet reflekterer hundens egen kroppsvarme og er dessuten vindtett.

  • Turniké til hund: Ved alvorlig blødning kan en turniké legges rundt ekstremitetene for å stoppe blødningen. Dette skal dog være siste utvei ved førstehjelp til hund, dersom dere er i en situasjon der hunden står i fare for å blø ut innen dere kommer til veterinæren. Ikke prøv å legge et turniké dersom du ikke har tilstrekkelige kunnskaper om korrekt bruk. Siden turnikéet skal strammes hardt, kan nemlig nerver og blodkar skades av dette dersom det sitter på for lenge. Dette kan føre til både smerter og varige skader. 

Førstehjelp hund | Kontakt veterinær dersom du er usikker

Akkurat som for oss mennesker, er alle hunder dessverre utsatt for ulykker og skader. Voldsom lek der voffsen løper inn i noe, skogsturer i flåttsesongen eller nedkjøling etter en båtkantring. Ved alvorlige hendelser skal du naturligvis kontakte veterinæren slik at de får undersøkt hunden skikkelig. Små skrammer som oppstår i hverdagen kan vi heldigvis håndtere hjemme. Vær forberedt og kjøp en førstehjelpssekk til hund på nett. Med sårspray, pinsett, plaster og bandasje til hund kommer du et godt stykke på vei siden du kan rengjøre overflatiske sår og kle disse. Grundig rens er nødvendig for å unngå infeksjoner og for at såret skal leges godt. Bestill det du trenger nå, sett deg inn i bruken av utstyret og gjør det klar for å yte førstehjelp til hunden din. 

Vis mindre
1 — 9 av 9 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen