Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Frastøtende spray

frastøtende spray til katt, hold deg vekk spray til katt, Spray katten frastøtende, katteavvisende spray

Kjøp katteavisende spray på nett | Velg rett frastøtende hold-deg-vekk-spray til katt

Kritsj-kratsj-kratsj! Har du en liten pusekatt som ikke klarer å la være å sette klørne i gardinene dine? Eller som markerer på den nye og flotte sofaen din? Da anbefaler vi at du kjøper en frastøtende spray til katt på nett, som du kan bruke på favorittmøblene dine. La oss først gjøre det klinkende klart: Kloring er i utgangspunktet helt naturlig atferd hos katter. Alle små tigre har behov for å kvesse klørne sine i noe, og derfor bør du alltid ha nok av kloremøbler tilgjengelige i hjemmet. Dette hører nemlig til det grunnleggende utstyret en katt skal ha slik at den kan pleie poter og klør etter behov.

Les mer

I Norge får du heldigvis kjøpt katteavvisende spray enkelt og greit på nett. Her er det snakk om en spray som inneholder dufter som katter ikke liker, slik at de holder seg unna. Sprayen påfører du direkte på møblene du ønsker å skåne. Enkelte av sprayene er like godt egnet til katter som hunder, noe som er meget praktisk for stolte eiere av mange kjæledyr. Sprayen kan også brukes i områder eller rom der du ikke vil at katten skal oppholde seg, som i garasjen eller oppkjørselen. Dette kan være en god løsning dersom du har problemer med uønsket markering. 

Riktig bruk av hold-deg-vekk-spray til katt 

Følg alltid anvisningene for bruk på flasken med katteavvisende spray. Dersom du bruker den på møbler og tekstiler bør du teste på et område som ikke synes så godt, da det kan komme flekker på enkelte overflater som ubehandlet tre eller sensitive stoffmaterialer. Slike sprayer egner seg heller ikke til å sprayes direkte på planter, og du skal selvfølgelig aldri bruke spray på katten. Frastøtende spray direkte på pels og poter vil nemlig være svært ubehagelig og stressende for Monsemann.

Hold-deg-vekk-spray til katt (kjent hos en del merker på engelsk som som «get off spray») inneholder som regel sitrongressolje, som avgir en duft katter ikke liker. Når du kjøper en frastøtende spray til katt i Norge er disse skånsomme og trygge i bruk. Til bruk utendørs må området sprayes med jevne mellom siden vind og vær vasker bort sprayen, mens innendørs holder sprayen seg over lang tid. 

Når skal katteavvisende spray ikke brukes? 

Før du bruker en hold-deg-vekk-spray til katt bør du vurdere om det er spesielle grunner til at katten ikke klarer å holde seg unna tingene dine. Særlig gjelder dette dersom kattens oppførsel endres ut av det blå. Grunner til at katter klorer eller markerer, kan være: 

  • Manglende kloremuligheter: Alle katter, og særlig innekatter, skal ha tilgang på egnede steder å klore. Uten dette vil de ta i bruk det du har av inventar. Kloring er viktig for god potehelse, og dessuten er det deilig for katten å strekke seg mens de gjør det. Gi katten din et lekent klorestativ, og du både deg og katten en tjeneste.

  • Underliggende sykdom: Dersom katten plutselig begynner å urinmarkere innendørs, må du få dette utredet hos veterinæren din. Problemer med nyrer og blære, eller sykdommer som diabetes er alle relativt vanlige med alderen. Vi anbefaler derfor at du alltid følger opp med fagfolk dersom du har mistanke om at pus kan være syk.

  • Stress og forandringer: Katter er vare for stress og forandringer, og dette kan få dem til å markere eller klore mer enn vanlig. Eksempler er ved kjøp av nye møbler, flytting, noen som har flyttet inn eller når man får barn. 

  • Katter kan også få separasjonsangst og bli stresset når du er bortreist. En hold-deg-vekk-spray til katt vil nok forhindre at katten klorer i favorittingene dine i slike situasjoner, men det løser ikke den underliggende årsaken. I slike tilfeller vil sprayen være et nyttig supplement. 

Stort utvalg av frastøtende spray og annet nyttig til katt hos Dyrekassen

Her i nettbutikken finner du det aller meste av det du trenger for at pus skal ha det godt. Fyll gjerne på med nyttige apotekvarer, godbiter og leker mens du er i gang – når du handler for mer enn 499 kr spanderer vi nemlig frakten. Du kan dessuten velge hjemlevering helt på døren, slik at du slipper å hente pakken på et utleveringssted. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om korrekt bruk av katteavvisende spray eller andre temaer. Vi er her for deg og ønsker deg god fornøyelse på handleturen!

Vis mindre
1 — 4 av 4 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen