Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Potesalve

Potesalve hund, potesalve hund vinter

Potesalve til hund

Hunder er relativt hardføre dyr som er skapt for å være i bevegelse, enten de leker, utforsker eller er med bestevennen sin på tur. Dessverre er de likvel, som alle andre, utsatt for småskader og rifter når de ferdes langs veier så vel som i skogen. Her i Norge har vi vinterveier med snø, grus og salt, noe som har en tendens til å etterlate sine spor både på poter og ben, og derfor er det viktig at du er påpasselig med å rense og pleie hundens poter etter dere har vært ute på tur. Opplever du at kompis har fått såre poter, kan du pleie disse med en god potesalve. Har du gode rutiner på dette vil du også kunne oppdage og behandle eventuelle skader på et tidlig tidspunkt. Her forteller vi deg når du bør ty til potesalve samt hva du kan gjøre for å forebygge skader på poter og tredeputer.

Les mer

Dette brukes potesalve til

Hundepoten er et kjent og kjærlig symbol for mange. For hunden er det essensielt at potene er i tipp-topp stand, og til dette kan potesalve til hund være et supert hjelpemiddel. Hver hundepote har nemlig fem tredeputer som kommer i kontakt med bakken når hunden går. Mellom disse er dessuten et sensitivt område som kan være utsatt for sprekker og sår. At hunden får såre poter er et relativt vanlig problem, både om vinteren og for hunder med et høyt aktivitetsnivå. Her kan du både forebygge og pleie. En god potekrem eller spray virker mykgjørende på såre og ru tredeputer, mens poteimpregnering eller potevoks brukes for å beskytte potene mot vind og vær.

Potesalve til hund og vinter i Norge | 5 gode tips 

Siden hunder er ekstra utsatt for såre poter om vinteren, bør du være ekstra påpasselig med potepleien i de kalde vintermånedene. Blant annet kan du:

  • Forsiktig klippe bort overflødig hår på potene som snø og is har en tendens til å fryse fast i. Til dette anbefaler vi å bruke en potesaks som er helt uten skarpe kanter, siden dette letter klippingen. 

  • Rengjøre potene etter at dere har vært ute, særlig gjelder dette om du bor langs veier der det saltes. Dermed forhindrer du også hunden fra å slikke i seg unødvendig skitt og salt.

  • Legge en pleiende potekrem på potene, gjerne om kvelden før dere legger dere - da får den tid til å virke inn over natten.

  • Beskytte potene med impregnerende potesalve eller -voks før dere legger ut på tur. Se etter potesalve til hund for vinter når du handler inn. Forebygging er ofte beste middel!

  • Smårifter rengjøres med antiseptisk middel og behandles med sårsalve. Har du mistanke om infeksjon i sår, må du snarest ta kontakt med veterinær.

Potesalve er ikke bare forbehold bruk om vinteren. Hunder kan få såre poter av lange turer på asfalt eller ha kronisk såre poter. For sistnevnte er det viktig at du får utredning hos veterinær dersom vanlige potekremer ikke gir noen nevneverdig bedring. 

Mykgjørende og beskyttende potespray

Potepleiespray kommer med virkestoffer som aloe vera, noe som pleier potene og holder de myke. Sprayen gir dessuten bedre grep på glatte overflater og virker vannavstøtende på vått underlag. Når du skal legge på sprayen er det viktig at du rengjør potene først før du sprayer den direkte på potene. 

Potesalve til hund til vinter

Poteimpregnering er ypperlig for å beskytte hundens poter mot snø og salt, så vel som smårifter. Slike produktere har gjerne ekstra gode vannavstøtende egenskaper - dette ligger vel strengt tatt i navnet. På ekstra våte og kalde dager er en god poteimpregnering, enten i form av spray, stift eller voks, en ordentlig livredder!

Potevoks til hund

Potevoks til hund ligger som et beskyttende lag mellom potene og underlaget, og beskytter dermed potene mot vann, snø og salt som kan ligge langs veien. Den kan dessuten beskytte mot grus og skarp stein som kan forårsake rifter i potene. Fordelen med potevoks er at den kan smøres på og holder i svært lave temperature ned mot 25 minusgrader. 

Bestill potesalve til Fido på nett 

Her hos Dyrekassen kan du velge og vrake blant pålitelige merker som KW og Diafarm, som alle bruker pleiende ingredienser som små og store poter har godt av. Du gjør Fido en skikkelig god tjeneste dersom du sjekker og pleier potene jevnlig. Sjekk gjerne også ut utvalget vårt av annet du måtte trenge til pleieprodukter for hunden, enten det er rengjørende og milde sjampoer, skånsomme hundebørster eller et godt pleiesett. Når du bestiller for mer enn 499 kr, spanderer vi dessute frakten - helt hjem på døren, til og med.

Vis mindre
1 — 9 av 9 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen