Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Kloslipere, klosaks og filer

klosliper hund, klosaks hund, kloslip hund

Kjøp klosaks og klosliper til hund på nett

Har du behov for å klippe klørne med en klosaks til hund? Da bør du absolutt ha rett utstyr, for vanlig saks duger ikke. Det er nemlig slik at hundens klør må kuttes med ekstra omhu for å ikke skade blodkarene i poten. Vi gir deg tipsene til hva du bør kjøpe og hvordan du går fram. 

Les mer

Se etter dette når du kjøper klosaks til hund

Når du bruker en klosaks til hund må du passe på at du ikke klipper klørne for langt inn. De mest avanserte modellene har tatt hensyn til dette og kommer med en praktisk avstandslås (smart, ikke sant?). Du bør dessuten se etter at klosaksen er solid og har et stødig grep. Du kan dessuten se etter kjente produsenter som Moser, KW, Trixie og M-Pets. Disse har lang erfaring med å lage produkter til hund innen pleiesegmentet. 

Slik bruker du klosaks til hund

Som for alle pleieritualer for hunden er det viktig at hunden får venne seg til klosaksen eller en klosliper til hund før du tar dem i bruk. Sørg for at hunden er rolig og la den få snuse på klosliperen. Bruk gjerne godbiter og gi belønning for ønsket atferd. Du kan til å begynne med la hunden gi labb og forsiktig legge klosaksen opp mot klørne. Dersom du ikke møter noen større protester, kan du stusse kloen litt. I første omgang holder det med en klo eller to, hvis ikke du er så heldig å ha en hund som synes at dette er helt greit fra begynnelsen av. Det kan være lurt å være to personer til å begynne med, og ikke tving hunden. Målet er å gjøre dette til en hyggelig opplevelse for Fido.

Når du klipper, skal du klippe delen av kloen uten nerver og blodkar. På hunder med lyse klør kan man ofte se nervedelen på innsiden – denne må for all del ikke klippes i. Klipp med god margin utenfor; klipper du trutt og ofte, og dermed bare litt av gangen, kan du klippe rett over. Klipper du derimot sjeldnere, må du være ekstra forsiktig og starte med et skrått kutt. 

Klosliper | Velg kloslip til hund for et skånsommere alternativ

Synes du at kloklippingen blir veldig stressende for hunden din og deg, bør du vurdere å kjøpe en klosliper til hund. I Norge får du enkelt kjøpt dette på nett. Dette er en liten og nett slipemaskin sliper ned klørne i stedet for at du klipper. Å bruke den krever noe tilvenning, men generelt er dette et godt valg for deg som har en hund som er redd for klosaksen. 

Gode merkevarer innen klosliper til hund i Norge

Velg blant pålitelige merker som Moser og Kerbl når du skal kjøpe en ny kloslip til hunden din. De leverer letthåndterlige modeller med god batteritid, et ergonomisk deign og kjapp ladetid. 

Ikke bruk klosaks eller klosliper i disse tilfellene 

Det kan være en nervepirrende øvelse å klippe klørne til Fido. Hunder sitter sjelden helt stille, noe som gjør at du må jobbe raskt uten at det går på akkord med presisjonen. På enkelte hunder er det dessuten vanskelig å se nervedelen i klørne. Av den gruer enkelte seg for klippingen. Du er heldigvis ikke alene! Med tålmodighet og god trening er det meste mulig. Er du helt blank bør du få veterinæren til å vise deg neste gang du er der. Det aller beste er selvsagt at du trener opp hunden til at dette er noe dere gjør fra tidlig av. Vi ønsker uansett lykke til – du er velkommen til å ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å velge klosaks eller klosliper til hund!

Vis mindre
1 — 7 av 7 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen