Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Hundeklippere og hundesaks

hundeklipper, hundesaks

Kjøp hundeklipper og hundesaks på nett hos Dyrekassen

Har bestevennen din behov for en stuss? Mange korthårede raser har en lettstelt pels som sjelden trenger å klippes, mens andre har en pels som krever jevnlige turer til hundefrisøren. For enkelte hunderaser frarådes det helt at du drar frem hundeklipperen for å barbere bort pelsen, og særlig gjelder dette hunder med dobbelt lag pels. Dette er nemlig ikke særlig sunt for pelsen. De aller fleste hunder kan dog ha behov for en liten stuss av luggen, eller trimming av hår rundt poter og ører. Til dette er det ideelt å kjøpe en hundesaks og en hundeklipper til å ha hjemme. 

Les mer

Siden enkelte hunderaser vil kreve jevnlig klipp og stuss for å holde pelsen sunn og fin, vil en god hundeklipper dessuten være en god investering for fremtiden slik at du selv kan håndtere klippen hjemme. Har du en hund som krever mye pelsstell, men er helt grønn når det kommer til denne typen presisjonsarbeid, anbefaler vi at du tar kontakt med fagfolk. En dyktig hundefrisør vil også kunne gi deg tips om hvordan du selv vedlikeholder pelsen. Nedenfor går vi gjennom det aller nyttigste utstyret du kommer til å trenge, som hundesaks og hundeklipper. 

Hundeklipperen – klippemaskin for ulike lengder

For folk flest som ikke er erfarne hundefrisører er det viktig å velge en klippemaskin som har god holdbarhet og er enkel å håndtere. Heldigvis kommer de aller fleste modeller i dag med gode, ergonomiske håndtak slik at hundeklipperen ligger godt i hånden når du klipper. Se gjerne også etter modeller som er vibrasjonsabsorberende for ytterligere komfort. 

De mest allsidige maskinene kommer med utskiftbare skjær og avstandskammer som egner seg for ulike klipp og pelstyper. Du får dog kjøpt gode allroundmaskiner og trimmere som har et enklere design og som leveres med for eksempel ekstra avstandsstykke. Når det er påsatt, vil du kunne stusse pelsen mens du lar et godt stykke bli igjen. Husk at ikke alle hunderaser har godt av å klippes helt ned. Noen pelstyper gror ikke tilbake på samme vis, og for hunder med et dobbelt lag pels, kan det være best å la hundesaksen ligge. Forsikre deg om hvor mye du kan klippe hunden din med veterinær eller for eksempel kennelklubben.

Nybegynnere bør begynne forsiktig

Maskiner med kun en hastighet egner seg godt for nybegynnere. En hundeklipper med flere hastigheter krever gjerne litt mer erfaring med hundeklipping, men det er selvsagt ikke noe i veien for at du velger en mer avansert modell med det samme. Så har du muligheten for å leke deg med de ulike hastighetene når du kjenner at du har opparbeidet deg en god, stødig rytme på klippingen. Du får også kjøpt lette hundetrimmere som er batteridrevet, noe som gjør at de er lette å vri og vende på når du holder på med detaljarbeid. Disse er perfekte å bruke rundt poter og ører eller andre steder det kan være vanskelig å komme til og du må være ekstra forsiktig. 

Et sett med en god hundeklipper og hundesaks vil dessuten være meget praktisk å ha for hånden dersom du må pleie små sår eller hudproblemer hjemme. Siden det er viktig å komme godt til for å pleie området med salver eller medisiner foreskrevet fra veterinæren, er dette ypperlige verktøy for å fjerne hår som ligger i veien. 

Ekstra kraftig hundeklipper for stri og tykke pelstyper

Enkelte hunderaser har en pels som krever en ekstra kraftig hundeklipper. Slike modeller er gjerne markedsført som nettopp dette, og skiller seg ut ved at de har en ekstra kraftig motor og solide skjær som tar alle slags hår. Lydnivået på disse kan ofte være høyere som en følge av dette, så hunder som er lydsky, bør du gi litt ekstra kos og pleie for å gjøre friseringen så behagelig som mulig.

Andre typer hundesaks

En av de nyttigste verktøyene å ha hjemme er en god pote- og øresaks. Med en slik hundesaks kan du enkelt trimme overflødige hår på hundens ører og poter. Saksen er utformet med avrundende tupper slik at du ikke står i fare for å skrape opp huden. Siden både ører og poter kan være vanskelig å komme til i kombinasjon med at hunder sjelden sitter helt stille, er hundesaks et meget praktisk verktøy til dette.

Vi kan også nevne både trimmekniv og effileringssaks som nyttige verktøy for deg som har en hund som krever pelsstell litt over gjennomsnittlig ofte. En Effileringssaks brukes til å tynne ut pelsen. Denne hundesaksen er utformet med tagger som sørger for kun deler av håret klippes og dermed tynnes. Du vil sikkert kjenne igjen lignende modeller fra ditt eget frisørbesøk. Kjøp en slik hundesaks dersom du jevnlig tar deg av pelsstellet for hunden din, og kanskje spesielt hvis du har en langhåret hunder som trenger regelmessig stussing. Trenger du å stusse hår på rygg og mage, anbefaler vi bruk av en trimmekniv som er spesielt utformet for nettopp dette.

Mer enn bare hundeklipper og hundesaks når du handler hos oss

Her hos Dyrekassen tilbyr vi det meste av det du trenger til din hund, enten det er deilig fôr, smakfulle godbiter eller spinnville leker for timesvis av moro. Når du handler for mer enn 499 kr, spanderer vi dessuten frakten, og du får varene levert helt hjem på døren dersom du ønsker det. Så ta deg gjerne god tid og finn alt du trenger her hos oss. God fornøyelse!

Vis mindre
1 — 36 av 37 produkter
Til toppen