Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Frastøtende spray

frastøtende spray til hund, hold deg vekk spray til hund, Spray hunden frastøtende, hundeavvisende spray

Kjøp frastøtende spray til hund på nett | Hundeavvisende spray som hjelpemiddel

Hvis du ikke har opplevd det selv, har du sikkert sett (om enn noe ufrivillig) underholdende videoer av følgende: Du åpner inngangsdøra hjemme, og umiddelbart får du første hint om kaoset som hersker hjemme i form av små fjon og pappbiter strødd utover gulvet. Hjelpes, hva har villstyringen Fido ødelagt mens du var på butikken? Kanskje sofaputene er blitt revet i filler? Eller er det platesamlinga (ditt livs kjærlighet og stolthet!) som har fått bøte med livet denne gangen? Da er det nok på tide å ta tak i problemet med tygging og biting. Årsakene til uønsket biting er mange og bør håndteres med atferdstrening. Som et meget nyttig supplement til dette, kan du bruke frastøtende spray til hund, også kalt hundeavvisende eller hold-deg-vekk-spray til hund, som gjør at kompis holder seg borte fra gjenstander og møbler du vil skåne.

Les mer

Mange hunder kan finne på å tygge på inventaret hjemme, ved å bite i stykker sko og klær eller grave i sofaen – noe som kan volde stor skade på eiendelene dine. Det er viktig å påpeke at tygging i seg selv er en helt naturlig del av hundens atferd og instinkter. Valper tygger når det klør i tennene som vokser ut. Voksne hunder styrker tenner og tannkjøtt med en skikkelig tyggeøkt på en pinne eller egnet bein. Dessuten er tygging på pinner og leker både underholdende og kan lindre lett angst hos en urolig hund. Det er derfor ikke noe mål i seg selv å forhindre kompisen din fra å tygge, snarer å trene opp hunden din til kun tygge og bite på egnede gjenstander..  

Spray ting du vil beskytte med hold-deg-vekk-spray til hund

Når egner en hundeavvisende spray seg? Tygging kan bli sett på som uønsket atferd når det går utover møbler, klær eller andre eiendeler som tilhører oss tobeinte. Grunnen til denne atferden kan være sammensatt, men separasjonsangst er en relativt vanlig årsak til uønsket biting og tygging på eiendeler. I slike situasjoner vil hunden tygge fordi den er engstelig og ukomfortabel når dere er atskilt. Hunder som får i seg for lite næring kan også finne på å ødelegge ting i jakt etter noe spiselig i huset. I slike situasjoner er det viktig at du håndtere den underliggende årsaken, men frastøtende spray til hund er et nyttig hjelpemiddel i prosessen.  

Hundeavvsiende spray med sitrongressekstrakt

Et av de vanligste virkestoffene i hold-deg-vekk-spray til hund er sitrongressolje (også merket som citronella). Dette er en olje laget av naturlig sitrongressekstrakt, og hunder kan ikke fordra hverken duften eller smaken av dette. I store og konsentrerte mengder vil sitrongressolje kunne være farlig både for mennesker og dyr, men i utvannet tilstand som i en frastøtende spray til hund du kjøper i Norge, regnes middelet som ufarlig. Unngå dog å bruke rene oljer eller å lage hjemmelagede blandinger selv.

En hold-deg-vekk-spray til hund med citronella kan brukes både innendørs og utendørs. Denne sprayer du på gjenstander og i rom som du ikke ønsker at hunden skal oppholde seg i. Sprayen kan etterlate flekker på sensitive materialer, så test gjerne på et sted som ikke er så godt synlig. Sprayen skal heller ikke sprayes direkte på planter. Følg bruksanvisningen næe for råd om korrekt bruk.

Spray til hunden med frastøtende effekt og tren opp hunden

Kjøp en praktisk hundeavvisende spray og forhindre uønsket tygging på eiendelene dine. 

Sprayer kan nemlig være et godt supplement til atferdstrening av hunden. Et par gode tips til hvordan du trener: 

  • Få bukt med det underliggende problemet: Kommer tyggingen av for eksempel separasjonsangst, er det viktig at du får bukt med angst og nervøsitet hos hunden. En frastøtende spray til hund kan være et nyttig hjelpemiddel til å skåne møbler, men det vil ikke ta bort årsaken til at hunden din tygger. 

  • Sørg for at Fido har nok aktivitet og stimuli: Rydd av tid til både korte og lange turer utendørs, leketid, trening og sosialisering med andre hunder. 

  • Gjør hjemmet hundesikkert: Rydd unna klær, sko og annet du ikke vil at hunden skal ødelegge. Hjelp hunden din med å holde fristelsene unna.

  • Spray enkeltgjenstander med hundeavvisende spray: Her kommer sprayen til innsats og sprayes direkte på eiendelene hunden ikke har lov til å tygge på. 

  • Følg med og si ifra: Uønsket tygging adresseres umiddelbart 

  • Gi hunden nok leker: Sørg for at kompis har nok av ting han har lov til å tygge på og leke med både inne og ute. Du får egne leker laget for tygging. Unngå baller og leker som ikke er egnet til bruk for hund da disse kan inneholde materialer som er farlige for hunden ved svelging. Det samme gjelder hele dyrebein – grunnet svelgfare av splinter får du tak i egne bein som egner seg ti nettoppl tygging. 

Vis mindre
1 — 6 av 6 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen