Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Kattemøbel

Kjøp kattemøbel på nett hos Dyrekassen

Kattemøbel på nett kjøper du hos Dyrekassen

Katter har fra naturens side av skarpe klør, og det kan gå hardt utover både sofaen og andre møbler når pus får boltret seg innendørs. Det er likevel viktig å understreke – det er meningen at katter skal bruke klørne sine. Mange katteeiere ser dermed sin redning i et praktisk kloremøbel. Her er det vinn-vinn for alle: Klorestativet blir fritt vilt for katten og fremmer god potehelse, mens møblene dine skånes og holder seg fine. Du vil ofte finne begrepene kloremøbel, klorestativ og klorestolper brukt om hverandre – designet varierer, men nytteverdien for katten er den samme.

Les mer

Kloremøbler kommer nemlig i mange ulike størrelser og design, noe som gjør at alle kan finne sin favoritt. Vi anbefaler høye stativer siden katter vet å sette pris på dette. Du har kanskje sett din egen katt ligge og slappe av på toppen av et skap? Et høyt klorestativ vil nok dekke det samme behovet. Høyt oppe betyr som regel god oversikt, noe katten vet å sette pris på. I tillegg er det enklere for katten å strekke seg på et høyt stativ. 

Trenger jeg virkelig et eget kloremøbel til katten?

Vi anbefaler at du har et kloremøbel som katten kan bruke. At pus klorer på de vanlige møblene dine blir ofte sett på som uønsket atferd, men katter trenger å bruke klørne på noe. Å stoppe katter fra å gjøre dette er både umulig og heller ikke godt for pus.

Katter klorer nemlig av flere grunner. Å kvesse klørne er viktig for å opprettholde sunne poter og klør – du har sikkert lagt merke til at pus bruker og trenger klørne sine i mange ulike situasjoner. Dessuten markerer katten territoriet sitt gjennom denne typen atferd, og får attpåtil strekke på beina når den gjør det. Kloring er altså både sunt, viktig og helt naturlig for katten. Vær dog obs på at overdreven kloring innendørs kan tyde på at katten din er stresset.

Det er selvfølgelig ergerlig om katten kommer i skade for å ødelegge møblene dine. Det kan være vanskelig å stoppe en katt som gjentatte ganger har klort på det samme sofahjørnet. Det er her et kloremøbel til katt kommer inn i bildet: De fleste katter elsker nemlig slike stativer. 

Hvilken type kloremøbel bør jeg velge?

Som nevnt finnes det kloremøbel til katt i mange fasonger og med litt ulikt bruksområde, men frykt ikke! La oss gå gjennom hva som oftest menes med de ulike typene:

  • Kattemøbler: Samlebegrep for møbler til katten. Gode møbler har rom der katten kan søke ly, myke flater å hvile seg på eller ulike etasjer å leke seg på. Mange av disse har også en integrert del beregnet for kloring. 

  • Klorestativ: Du kjenner de nok igjen – stativer i mange ulike størrelser og høyder. Har ofte ulike etasjer som katten liker å hoppe opp på eller klatre i, huler å gjemme seg i mens søylene er beregnet på kloring. Høye stativer anbefales siden katten trives godt i høyden der den kan ha oversikt over rommet. 

  • Klorebrett og klorematter: Som navnet tilsier er dette som regel flate brett som festes til veggen. En del av disse kan også brukes på gulvet som klorematter. 

  • Kloretønner: Smarte, sylinderformede huler der nesten hele utsiden egner seg til kloring.

Kloremøbel til katt | Tilvenning og utfordringer

Alle katter er forskjellige. Noen venner seg svært raskt til et klorestativ, mens andre trenger mer tid for å ta det i bruk. Det kan være ulike grunner til dette, men vi tror at selv den mest skeptiske katt kan venne seg til det. Det gjelder å smøre seg med litt tålmodighet og prøve seg frem. 

Hva er kloremøbler til katt laget av? 

Naturfiber som sisaltau er svært ofte brukt på klorebrett og stativer. Dette er et materiale som katten godt kan like, både når det gjelder lukt, lyd og følelse. Dessuten ser det ikke verst ut, synes nå vi – her i Norden vet vi å sette pris på tre og andre naturmaterialer.  

Sisal kombineres ofte med en konstruksjon av MDF eller andre treplater, som ofte er trukket i plysjstoff. Klorestativene er altså både praktiske og komfortable for katter, uansett størrelse. 

Ditt førstevalg for kjøp av kloremøbel til katt

Klar for å handle ditt første kloremøbel? Bestiller du på nett hos Dyrekassen får du fri frakt når du handler for minst 499 kr, og vi leverer selvfølgelig helt hjem til deg. Vi tilbyr i tillegg en rekke andre produkter og kjente merkevarer til katt, enten du er på utkikk etter bestselgende merker som Trixie eller Kong, eller noen av våre mest populære merker for kattemat. 

Vis mindre
1 — 18 av 18 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen