Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Tannpleie

Tannpleie til katt

Korrekt tannpleie til katt? Kjøp utstyret du trenger på nett

God tannhelse hos handler i stor grad om rett forebygging og tannpleie til katt. Katter kan nemlig være utsatt for tannstein og plakk, så det er viktig at du som katteeier holder et øye med kattens tenner og tannkjøtt. De får sjelden hull i tennene på samme måte som oss mennesker, men andre plager som tannkjøttbetennelse og tannbyller forekommer relativt ofte hos voksne og eldre katter. På denne siden finner du produkter for tannpleie til katt – enten det er for å behandle dårlig ånde eller fremme sunne og sterke tenner.  

Les mer

Dette kan du gjøre selv av tannpleie til katt 

Det beste du kan gjøre for katten din er å sørge for at den til daglig får et fôr av høy kvalitet. Moderne kvalitetsfôr inneholder gjerne ingredienser som er gunstige for en god tannhelse. Dessuten finnes det godbiter og tyggepinner som fremmer dette. I tillegg bør du sjekke kattens tenner jevnlig. Se etter misfarginger på tannkjøtt og tenner, eller andre synlige skader. Dårlig ånde kan også være et tegn på at noe er galt. 

Veterinæren kan gi deg råd om eventuell tannpuss. Enkelte velger å pusse kattens tenner jevnlig, og dette krever både egnet utstyr så vel som tilvenning. Ved tannkjøttsykdom eller andre helseproblemer vil du også få råd om hvordan du best tar vare på kattens tenner og forebygger videre plager.

Slik kjenner du igjen mangelfull tannpleie til katt

Når du sjekker tennene til pus, bør du være oppmerksom på:

  • Dårlig ånde

  • Misfargede tenner 

  • Rødt eller misfarget tannkjøtt

  • Generell slapphet, lav appetitt og plutselige endringer i matvaner kan tyde på mer alvorlig infeksjon. Oppsøk veterinær dersom du har mistanke om at katten er syk. 

Det anbefales at du tar med katten til veterinær med jevne mellomrom for å fjerne tannstein. Alle katter er utsatt for dette over tid siden matrester i munnen skaper grobunn for bakterier og plakk på tennene. Over tid vil tannstein kunne føre til betennelse i tannkjøttet, som igjen kan gå over til den mer alvorlige tilstanden periodontitt. Dette fører i verste fall til tap av tenner. Med andre ord er korrekt tannpleie til katt utrolig viktig for at katten skal leve et sunt og godt liv.  

Vis mindre
1 — 10 av 10 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen