Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Kattebørster og Kammer

Kjøp kattebørster og kammer til katt på nett  hos Dyrekassen

Kjøp kattebørster og kammer til katt på nett

Ikke noe er så deilig som å stryke en myk og glatt kattepels, eller hva? Katter er renslige dyr som instinktivt tar godt vare på pelsen sin, men børsting av katten er en praktisk metode for å skånsomt løse opp floker, fjerne løse hår og gi ekstra glans. Særlig langhårede katter krever mer pelspleie enn snittet, og da er det alfa og omega å ha rett utstyr. En kattebørste gjør jobben der pus av ulike grunner kommer til kort med eget stell.

Les mer

Du finner heldigvis et stort utvalg av kammer og børster til katt her på Dyrekassen. Massasjehansker eller børster er spesielt utviklet for å gi en skånsom massasje mens du børster pus. Både kattebørster og kammer til katt egner seg til å fjerne floker som er i ferd med å dannes. Det finnes egne varianter for lang- middellang- og korthårede katter, så sjekk om produktet egner seg for din katts pels. 

Flokekuttere og spesielle kattebørster for floker

Alle katter kan oppleve å få floker i pelsen, men spesielt gjelder dette langhårede katter. Hvis katten av andre grunner ikke er i stand til å passe på pelsen like flittig, kan det også forekomme. Jevnlig bruk av kattebørster vil kunne avklare dette. Dersom katten din ikke har noen underliggende sykdommer, men du oppdager at pelsen er i dårlig fatning, anbefaler vi at du diskuterer dette med veterinær. Slik får du sjekket og utelukket at det ikke ligger noen helseproblemer bak. 

Bruk kammer til katt for å sjekke for lopper og lus

Kamming av kattens pels er ikke bare praktisk for å løse opp floker, men også en praktisk måte for å sjekke etter lopper, lus og annet som ikke skal være i pelsen. Kam gjerne systematisk fra hode til hale og sjekk pels og hud etter stikk og sår, levende dyr, egg og flekker uten pels eller med klumper som er oppstått av overdreven slikking eller kløe.

Kan jeg bruke hundebørste på katten min?

Ja og nei. Katten tar nok generelt ikke skade av at du bruker en hundebørste på den, særlig om det er en myk og skånsom børste. Det finnes flere modeller som er beregnet på både hunder og katter. Siden katter har mye løshår og en spesiell underpels, får du nå tak i børster og kammer til katt som er spesielt utviklet for å dekke pusens behov. Det vil i hovedsak si fjerning av løshår og floker, noe vi vet at både katt og eier setter pris på.

Hvor ofte bør jeg børste katten?

Hvor ofte du skal ta frem kattebørsten avhenger av kattens pels og omgivelser. Siden katter som regel liker å bli børstet, kan dette gjerne være en del av den daglige kosen. Langhårede katter krever ofte daglig stell uansett med børste til katt. For korthårede katter holder det med ukentlig pelspleie – dette er også en fin måte for deg å sjekke pels og hud for eventuelle sår, skader i pelsen og kattens generelle tilstand. 

Må jeg stelle pelsen til pus?

Som nevnt er katten generelt flink til å stelle sin egen pels, men særlig langhårede katteraser har behov for ekstra pelspleie med kattebørster for å holde pelsen sunn og fin. En ren pels uten floker er viktig for at katten skal bevege seg uhindret og for at pelsen skal gjøre det den er til for – regulere kroppstemperaturen, beskytte huden fra skader og er dessuten tett knyttet opp mot kattens sanseapparat.  

Knytt bånd med pus gjennom børsting

Katter elsker kos, både med eier og andre katter som de bor sammen med. Pelspleie med en børste til katt er en fantastisk mulighet for dere å tilbringe tid sammen på, fylt av omsorg og kjærlighet. Som du sikkert er kjent med, kan katter være særegne og bestemmer selv hvem de vil få kos og pleie av. Børsting av katten kan dermed tolkes som en tillitserklæring fra pus, som lar deg få lov til å komme så tett innpå den.

Kjøp kattebørster og kammer til katt hos Dyrekassen

Hos Dyrekassen kan du velge mellom et stort utvalg av kattebørster og kammer til nett. Vi er stolt tilbyder av katteutstyr av høy kvalitet som leveres til fornøyde katter over hele Norge. Du kan velge mellom kjente merker som KW, Trixie, M-Pets og mer til. Vi fører selvfølgelig favorittene FURminator kattebørster – førstevalget til mange for korrekt stell av pelsen til pus. 

Vis mindre
1 — 36 av 44 produkter
Til toppen