Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Katteshampo og balsam

Kjøp katteshampoo og balsam til katt på nett

Kjøp katteshampoo og balsam til katt på nett

Pelsen er kattens stolthet, og den fortjener en god sjampo. Vi selger et stort utvalg av både sjampo og balsam som vil gjøre pelsen til katten din blank og pen. En god katteshampoo er mild for pelsen og det samme gjelder balsam til katt. Resultatet blir en pels som er deilig myk og som lukter friskt og godt. Det er likevel et par ting du bør huske på rundt bading av katter og ved kjøp av shampoo til katt. Vi har samlet de viktigste tipsene til deg her.

Les mer

Liker katter å bli vasket med katteshampoo?

Stort sett ikke. Som de aller fleste katteeiere er kjent med, er ikke katter spesielt begeistret for å bli badet. Det kan oppleves som meget stressende for katten dersom det ikke gjøres riktig. Fra naturens siden trenger pus verken katteshampoo eller balsam til katt, så bading er forbeholdt helt spesielle unntak der katten av ulike grunner må få hjelp til vasken. Det kan være at katten har fått smuss og skitt i pelsen som den ikke får bort selv ved å slikke, eller for å pleie huden ved spesielle plager.

Dersom du kan unngå at pus må ta et bad fra topp til tå, er dette derfor det aller beste. Hvis du ikke kommer utenom en runde med vann og shampoo til katt, hold deg til kun det området som skal renses og unngå at hele pelsen blir våt. Unngå å få vann og sjampo i kattens øyne og ører. Dette gjør opplevelsen langt mindre stressende for pus og du unngår kloring og biting. Legg merke til at det finnes enkelte katter som liker både bading og vann generelt, men disse hører som regel til unntakene.

Kan jeg bruke vanlig sjampo og balsam?

Nei, det anbefales ikke. Katter og mennesker (selv de mest hårete av oss) har ulik hud og hår og dermed ulike behov. Kattesjampoer er som regel milde og gjerne uparfymerte samt har en pH-verdi som er spesielt tilpasset huden til katten. Det samme gjelder balsam til katt, også her får du produkter som de fleste katter tolererer godt. La din egen sjampo stå og invester heller i en skånsom kattesjampo. 

Bruk spesialsjampo mot kløe og flassing

Det er utviklet egne produkter for å behandle flassende hud eller kløe. For slike produkter er det spesielt viktig at du følger anvisningene for bruk og rådfører deg med veterinær dersom du er i tvil. Dersom katten lider av flassing og irritert hud, skal du uansett sjekke dette med fagfolk for å utelukke at katten har underliggende helseproblemer. Også for medisinske sjampoer til katt er det viktig at du velger et skånsomt produkt som er tilpasset katter – apoteksjampoer for oss tobeinte har ingenting på en katt å gjøre. Unngå å gjøre vondt verre ved å introdusere produkter som kan irritere huden ytterligere. 

Velg et pålitelig merke for shampoo og balsam til katt

Dersom du allikevel må bade eller dusje katten, finnes det heldigvis gode, pålitelige merker for kattesjampo som er spesielt utviklet for å ta vare på kattens pels og sensitiv hud. Her er et par anbefalinger:

  • KW er et danskprodusert merke som ble skapt for å møte kravene stilt av hundefrisører, så her får du solide produkter til en overkommelig pris. De tilbyr både praktiske 2-1-løsninger med både katteshampoo og -balsam, medisinske sjampoer og egne produkter for mørke eller lyse pelser.

  • Diafarm tilbyr flere produkter, blant annet mild og skånsom shampoo til katt som gjør jobben som et godt allround-produkt. Gir fuktighet og pleie til pelsen.

  • M-Pets utmerker seg med sin parabenfrie katteshampoo som forebygger hårballer og holder pelsen myk og glansfull.

  • Trixie tilbyr dessuten en ekstra skånsom, men effektiv katteshampoo. Tar vare på kattens hud og pels.

Kjøp shampoo og balsam til katt hos Dyrekassen

Velg blant et stort utvalg av kattesjampoer og -balsam her i nettbutikken. Vi tilbyr pålitelige produkter fra kjente merkevarer. Er du i tvil om hvilken katteshampoo du bør velge, ta kontakt med kundeservice for råd. Abonner også gjerne på nyhetsbrevet vårt for å motta tips og artikler om kattehold. Andre fordeler du nyter godt av her er selvsagt rask levering helt hjem på døren, gratis frakt ved kjøp over 499 kr og fleksible leveringsløsninger. Vi ønsker god fornøyelse på den digitale handleturen!

Vis mindre
1 — 36 av 68 produkter
Til toppen