Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Sårpleie

Sårpleie hund, Sårspray hund, sår gel hund,  antislikk spray hund

Kjøp sårpleie til hund på nett fra Dyrekassen

Har du en engstelig hund eller må du av ulike årsaker ta med kompis på en stressende tur? Som hundeeier har du sikkert vært i en slik situasjon. Stressdempende midler kan være et godt og midlt alternativ for å få hunden til å slappe av og føle seg trygg, både for hundens eget velbefinnende, og for å unngå at hunden blir panisk og setter seg selv eller andre i fare. 

Les mer

Utvalget vårt omfatter ikke beroligende medisiner, da disse må foreskrives av veterinær og kun brukes etter i henhold til deres anbefalinger. Her finner du i stedet finne beroligende produkter til hund med feromoner eller naturlige ingredienser, og flere av de vil du kanskje kjenne igjen fra egen bruk. Disse produktene inneholder nemlig ofte dufter eller oljer fra krydderhagen eller som ofte er brukt i produkter som kremer, sjampo, duftlys og annet som du finner i ditt eget hjem. 

Vi understreker dog at det er viktig at du kun bruker beroligende produkter til hund som er beregnet på nettopp den firbeinte bestevennen din. Hunder har nemlig en annen toleranse mot disse stoffene enn oss, og kan dessuten være allergiske mot en del av dem. Styr derfor unna å bruke oljer og dufter laget for tobeinte og følg alltid anvisningene fra produsenten. Dersom produktet passer din hund, blir resultatet en hund som er rolig og avslappet, også i stressende omgivelser.

Beroligende spray

Sprayer er et av de mest populære beroligende produktene til hund. Kjøper du en beroligende spray til hund, har du et middel som er enkel i bruk og lett å ta med seg. Du får tak i sprayer med ulike typer virkestoff: Feromonsprayer er spesielt effektive fordi de utnytter et av hundens egne feromoner som signaliserer avslapning og trygghet. Feromoner er nemlig duftstoffene som hunder skiller ut som en del av deres kommunikasjon med andre hunder, enten det er ved direkte kontakt og snusing, eller ved markering. Når hunden din snuser rundt bakken, lukter den nemlig ikke kun etter “vanlige” dufter, men også feromoner. Det er faktisk slik at alle dyr skiller ut feromoner, mest sannsynlig inkludert oss mennesker.

Når du bruker feromonsprayer føler hunden seg trygg og rolig, og de egner seg dermed utmerket til bruk under bilturer, hos veterinæren eller hvis du unntaksvis oppholder deg på et sted med mye bråk (nyttårsaften, flyplassen m.m.). En beroligende spray til hund med feromoner sprayes normalt i området der hunden skal oppholde seg, som på liggeunderlaget eller i hundeburet. Gjør det gjerne et kvarters tid i forveien slik at duften når å legge seg. Feromoner kan ikke luktes av mennesker, så merk at disse sprayene som regel er luktfrie for oss mennesker, med mindre de er tilført ekstra duft.

En annen type spray er sprayer som er tilført en beroligende olje til hund. Ofte brukte oljer er lavendel, rosmarin og tetre-oljer. Dette er klassiske essensielle oljer, og de skal aldri brukes i ufortynnet tilstand på hunden eller der hunden ligger. Kjøper du en spray derimot, er denne utvannet til en dose som passer hunden, så da følger du bare anvisningene for dosering og bruk - det blir ikke verre enn dette. Du vil også finne lignende dufter når du kjøper hundesjampo eller andre produkter til badedagen. Siden mange hunder kan synes dette er en stressende situasjon, er disse tilsatt blant annet for å berolige hunden mens du bader den.

Sårbehandling med beroligende effekt

Har hunden din et sår eller rift som du skal behandle? Da finnes det også sårpleiende produkter som er tilsatt beroligende olje eller urter. Tetreolje-salver er meget praktiske da de både har en avslappende effekt på hunden, samtidig som de lindrer sår. Slike salver kan også brukes på insektbitt og såre poter. 

Beroligende produkter til hund i Norge

Sjekk utvalget nedenfor og velg blant våre gode og pålitelige beroligende oljer og sprayer til hund. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål om produktene våre. Vi tilbyr hjemlevering eller henting på utleveringssted, dersom du foretrekker det. Når du handler for mer enn 499 kr, spanderer vi dessuten frakten. Ta derfor en kikk i nettbutikken etter andre varer som hunden kan like – vi tilbyr både liggeunderlag, leker og godbiter, som alle kan bidra ytterligere til å gjøre en stressende situasjon mer behagelig for voffsen.

Vis mindre
1 — 13 av 13 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen