Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Sykkelutstyr

sykkelutstyr katt, Sykkelkurv katt

Sykkelutstyr katt | Kjøp sykkelkurv til å sykle med katt på nett

Har du en katt som du tar med ut på tur i blant? Så er sykkelkurv til katt det perfekte transportmiddelet  for deg som har en pus som liker å være med på sykkeltur. Ikke alle katter vil være komfortable med å sitte i en kurv på sykkelen, men for rolige katter som ikke lar seg stresse lett, kan dette være et spennende supplement til transportbur. Heldigvis er det jo slik at katter flest liker å ligge i både bokser og kurver, så tilvenningen til sykkelkurv til katt trenger ikke være så vanskelig. 

Les mer

Kjøp korrekt sykkeltilbehør til katt og gjør pus sykkelklar

Vi forteller deg hva du trenger av sykkeltilbehør til katt og hva du bør tenke på når du skal på tur med katt på sykkel, enten det er i byen eller på landet. Våre beste tips til å sykle med katt og rett sykkeltilbehør:

  • Kjøp sykkelutstyr til katt | Heldigvis kan du enkelt kjøpe en sykkelkurv til katt på nett. Fordelen med slike modeller er at de har gode festesystemer slik at kurven ligger stabilt på sykkelen, enten det er foran eller bak. Mange liker å ha kurven foran slik at de kan holde øye med og snakke med pus mens man sykler. En god sykkelkurv til katt har dessuten kroker man kan feste båndet til katteselen i så vel som et nett eller tak med lufting som man lukker kurven med. Dermed kan du sikre Monsemann skikkelig før du legger i vei. Katter skal nemlig sikres best mulig i trafikken, akkurat som oss tobeinte.
  • La katten venne seg til kurven før du sykler | Katter kan være skeptiske til nye ting, noe du kanskje har merket når du har kjøpt et nytt møbel eller fått en pakke levert på døren. Du kan gjerne la katten gjøre seg kjent med din nye sykkelkurv til katt innendørs i bolig. Hvis katten ikke viser interesse for kurven, må du nesten smøre deg med litt tålmodighet og la katten selv få utforske den. Det viktigste er at du ikke tvinger katten til å ligge i kurven når den ikke vil. Hvis pus begynner å assosiere den med ubehagelige opplevelser, kan det nemlig bli vanskelig å snu dette til noe positivt. 
  • Har pus gjort seg fortrolig med kurven? | Kanskje så godt at den selv hopper opp i den og legger seg til rette? Så er dere klare for å prøve den på sykkelen. Etter at du har montert sykkelkurven etter anvisningene, kan du forsøke å plassere katten i den. Du vil fort merke om dette er noe pus vil eller ikke. Sikre så katten med bånd som er festet til kattens sele. Vi anbefaler at katter som skal være med ut på utendørs eventyr er vant til å bruke kattesele. Disse kan nemlig sikres med bånd på en måte som er komfortabel for katten, og du kan feste sikkerhetsselen i denne (enten medfølgende eller egen).
  • Begynn med korte turer | Følg nøye med på om pus liker det eller ei. Noen katter elsker vind i luggen og værhårene, mens andre ikke har sansen for denne formen for transport. Du kan begynne i oppkjørselen eller en tur rundt kvartalet til å begynne med. Lei gjerne sykkelen ved siden av deg slik at det ikke går for fort på første tur. Hvis katten din synes å stortrives, kan du fortsette å med lengre og lengre turer for hver gang. 
  • Sykle pent og forsiktig | Følg trafikkreglene (det burde vel være en selvfølge?). Du har sikkert vært passasjer bakpå sykkel en gang? Ikke noe er så ubehagelig som brå humper over en høy fortauskant eller at bakhjulet plutselig sladder. Husk at katter er sensitive dyr som er spesielt vare sine omgivelser. Som syklist er det du som har ansvaret for at katten er trygg underveis. Både for din egen og kattens sikkerhet er det ingen grunn til å ta unødvendige sjanser ved å kjøre på rødt lys eller lignende. Dersom du bor i et område med mye trafikk, kan dette også være svært stressende for pus og det er ikke sikkert at å sykle med katt er det rette valget for dere. På landet eller langs veier med lite trafikk er derimot en annen sak! 
  • Ta med sykkeltilbehør | Skal dere være ute lenge, bør du ta med vann, godbiter og eventuelt mat.
  • Skjerm katten for ekstrem varme | Vi har somre her i Norge som bare blir varmere og varmere, så pass på at det ikke blir for mye av det gode på de aller varmeste dagene. Selv om mange katter elsker å ligge og late seg i sola, så husk at i en sykkelkurv til katt mangler de muligheten til å trekke seg unna som de selv vil. 
  • Sykkeltilbehør katt | Hvis du av en eller annen grunn må sykle i mørket, sørg for at både du har sikret deg selv og sykkelen med reflekser og gode sykkellys. Du kan også bruke spesiallagde refleksbånd på katten din. 

Å sykle med katt skal være en fin opplevelse både for katt og eier. I mange byer og tettsteder i Norge kan katt på sykkel være et fint og miljøvennlig transportalternativ både for korte turer til veterinæren eller når du skal ta med katten ut på tur. Er formålet med turen at dere skal ut på en hyggelig tur, er det viktig at du har rett utstyr til sykkel for katt, og at turen skjer på kattens premisser. Sjekk vårt utvalg av sykkeltilbehør til katt og spør oss gjerne dersom du trenger veiledning. Til slutt vil vi bare ønske god tur!

Vis mindre
1 — 8 av 8 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen