Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Katteseler

Sortering
Katteseler på nett

Katteseler - stort utvalg seler til katt

Katteseler kjøper du på nett i Norge hos Dyrekassen. Vi har godt utvalg katteseler og kattungeseler. Bruksområdet for katteseler er blant katt og eier som skal ha litt trygghet når de er utendørs. Ikke alle katter er typiske utekatter, og de kan bli litt usikre når de beveger seg ut i den store verdenen. Da kan en kattesele være veldig fin å bruke. Det kan være en tur til veterinær, en reise på ferietur eller bare en tur for å få litt frisk luft og mosjon. Kattesele kommer hovedsaklig i to typer - kattesele med vest og kattesele med stropper. Hvis du skal ha kattungesele og kjøper på nett, er det best å gå for en kattungesele med stropper. Den kan være enklere å ta på og justeres.

Les mer

Katteseler og størrelse

Katteseler kommer ikke i mange størrelser, men er heller laget for å kunne justeres til det som tilsvarer mange størrelser. Dette er veldig praktisk da en kattesele kan være med deg og katten din veldig lenge. Årsaken til at det kan brukes justering på denne måten er at katteseler ikke utsettes for like mye stress og slitasje som tilsvarende produkter til hund. Med stroppene justerer du selen til behagelig passform. Mål for sikkerhets skyld katten din slik det beskrives på produktsiden hos oss, og sjekk hvilken størrelse katteselen du ser på er laget for. Det kan nemlig variere litt, og du må jo finne en kattesele hvor din katts mål er innenfor grensene.

Forskjellige typer katteseler

Det finnes egentlig kun to typer katteseler. Kattesele med vest og kattesele med stropper. Kattesele med vest er som nettopp en vest som du tar på katten. Den kan være et godt valg hvis du har en stor katt med litt kroppsvekt og styrke. En kattesele med vest kan tilpasses mange størrelser, men ikke like enkelt som en med stropper. Kattesele med stropper er enklere utformet med en stropp rundt brystet og en rundt magen. Den kan justeres enkelt til en rekke størrelser. Vi vil si at denne typen passer best for mindre og rolige katter. Begge selene kan ha reflekser og begge har selvsagt feste for kobbel. Noen av dem kommer også med eget kobbel, men det er ikke alltid tilfelle. Sjekk dette når du kjøper kattesele på nett.

Få katten til å bruke kattesele

Oppmuntring og tilvenning er nøkkelord her. Og kanskje litt kattemynte. Begynne å bruke katteselen inne og i korte perioder. Den første gangen kan du regne med å bare få den på noen sekunder i de verste tilfellene. Enkelte katter er veldig rolige og vil nok takle det bedre enn andre, men med kattesele og kattungesele har vi alltid som utgangspunkt at det krever litt trening. Du kan prøve å gni katteselen litt mot huden din for å gi den en kjent lukt og følelse. Hvis katten din ikke reagerer på dette, kan du prøve litt kattemynte i sprayform. Bare en liten dusj med kattemynte kan gjøre at katten elsker katteselen sin.

Kattungeseler

Kattungesele er enkelt og greit bare en sele som har størrelse tilpasset en kattunge. Det er ikke veldig vanlig å bruke en kattungesele siden de sjelden er ute i det fri når de er så små. Og hvis kattungen er ute bærer du den kanskje eller den er i en veske. Men hvis du skal ha en kattungesele er det et par ting du skal tenke på.

Materialet og stoffet i en kattesele er stort sett alltid mykt eller veldig mykt. En kattungesele bør ha veldig mykt materiale for optimal komfort for kattungen din. Da blir det mye lettere å få den til å bruke kattungeselen.

Størrelse må du selvsagt også tenke på. Katteseler kommer ikke i mange størrelser, men kan justeres til å passe mange størrelser. Sjekk aktuelle katteseler og les informasjon om størrelse, og mål katten din slik det står beskrevet på det aktuelle produktet.

Kjøpe kattesele på nett

Disse punktene er greie å tenke på når du skal kjøpe kattesele på nett

  • Mål katten din slik det er oppgitt i produktinformasjonen
  • Sjekk størrelsen på katteselen du ser på
  • Kommer den med kobbel eller uten?
  • Tenk at mykere er bedre for enkelte katter, så sjekk materialet den er laget av
  • Vurder kattesele med vest hvis du har en stor og tung katt

Når du skal kjøpe kattungesele er det de samme tingene du skal tenke på, bortsett fra det siste. Katten din er selvsagt ikke stor og tung hvis du ser etter en kattungesele.

Vis mindre
1 — 16 av 16 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen