Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Kattebur og Transportilbehør

Kattebur, transport og bur til katt

Kattebur transport | Kjøp kattebur på nett hos Dyrekassen

Har du bestemt deg for å kjøpe et kattebur i Norge, har du kommet helt rett. Hos oss finner du nemlig et stort utvalg av solide bur til katt på nett, fra pålitelige og velkjente merkevarer. Gjør reisen sikker og bekvem for pus med et kattebur som dekker dine behov. Vi har samlet et par tips til deg slik at du kan velge rett. Når du handler for mer enn 499 kr, spanderer vi attpåtil frakten og du kan velge hjemlevering helt hjem på døren. Praktisk, eller hva?  

Les mer

Kattebur til ulike formål | Slik velger du rett

Heldigvis passer de fleste kattebur til transport katter av de aller fleste vektklasser. I motsetning til hundebur kommer nemlig kattebur i små størrelser som likevel sørger for at pus har plass til å snu seg og legge seg ned. Enkelte litt større bur kan ha plass til to katter. Når du skal velge et egnet kattebur til bilturen, bør du gjøre deg kjent med hvordan du sikrer dette korrekt. Som regel gjøres dette med ekstra seler eller med bilens innebygde sikkerhetsseler. 

Kan man bruke bur til katt når man reiser kollektivt? 

 Tja. I utgangspunktet kan man selvsagt det, men reiser du alene kan buret være vanskelig å bære på. Derfor synes mange katteeiere det er praktisk å ha en lett reiseveske til dette formålet. Et solid kattebur er derimot supert når du skal på biltur, enten du skal til veterinæren eller flytte kattene annetsteds. 

La katten venne seg til det nye katteburet

Du har gått til innkjøp av et nytt og flott kattebur til transport - hva nå? Før du legger ut på første biltur bør du la katten bli vant til buret. Plasser det innendørs med åpen dør og la pus få snuse seg frem og utforske buret. Er katten skeptisk, kan du legge leker, pledd eller godbiter i buret som oppmuntrer katten til å gå inn. Gjør gjerne denne øvelsen flere ganger før du tar med katten i bilen. Det aller beste er at katten frivillig går inn og kanskje til og med tar en lur inne i buret. Stress og tvang fungerer dårlig for katter og kan gjøre dem enda mer engstelige neste gang.

Har du tenkt deg på langtur, bør du også testkjøre et par kortere turer først. Det trenger ikke å være lange strekningen, men hensikten her er at katten blir vant til å være i en bil i bevegelse. Dessuten er det betryggende for deg som katteeier å vite at katten din takler dette. La for all del ikke strekningen Oslo-Lindesnes bli kattens første. 

Gjør bilturen med kattebur trygg og behagelig

Kattebur plasseres i bagasjerommet for best sikring. Større aluminiumsbur (som også passer små hunder) er ofte kollisjonssikret - dette oppgis av produsenten. Mindre bur til katt laget av hardplast er som regel ikke det, men gir likevel god beskyttelse med rett plassering og festing. Enkelte bur leveres med underlag katten kan ligge på, hvis ikke bør du sørge for at den har dette. 

Til lengre turer må du stoppe underveis og passe på at katten har det godt og får pauser til vann og mat. En del hundebur kommer med tilleggsutstyr som vannskåler som kan festes inne i buret. Setter du inn dette selv, skal skålene festes til buret - både av sikkerhetsmessige grunner og slik at du unngår søl. Har du flere katter bør du vurdere hvordan du vil gjøre det med plasseringen: Det er tryggest dersom kattene sitter i hvert sitt bur, men enkelte har erfart at kattene er roligere når de plasseres sammen, så dette kan være et alternativ for deg som har en engstelig pusekatt.

Opplev fordelene av å kjøpe bur til katt på nett 

Hos Dyrekassen får du som katteeier i Norge velge mellom mange solide og pålitelige bur. Vi tilbyr dessuten alt av tilbehør som du måtte trenge til både tilvenning og selve turen. Dersom du behøver hjelp, gir vi deg gjerne råd. Når du har fullført bestillingen din, sender vi deg pakken i løpet av kort tid hjem til deg og helt hjem på døren om du vil. Bestiller du varer for mer enn 499 kr, spanderer vi også frakten - jippi!  

Vis mindre
1 — 10 av 10 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen