Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader
Kattens Soveplass,  Soveplass til katt

Utstyr til kattens soveplass kjøper du på nett

Katter elsker simpelthen å sove, enten det er et par minutters kjapp hvil eller gjennom en lang og lat sommerdag. Den perfekte soveplass til katt ivaretar kattens behov for komfort og trygghet. Her hos Dyrekassen får du et bredt utvalg av kattesenger som vi tror at pus kommer til å sette pris på. Velg blant stilfulle, minimalistiske, lekne og fargerike design - vi er sikre på at du kommer til å finne noe både du og katten din liker.

Les mer

Kattens soveplass bør helst bestå av en seng som er myk og god, selv om katter også gjerne sover på hardere overflater og gulv i ny og ne. Fordelen med en god soveplass til katt, er at katten får et fast sted å sove og dermed gjør det til en vane å sove der. Slik skåner du sengetøy og sofatrekk for plagsomme hår og unødvendig slitasje. Det er dessuten en stor bonus for pus å ha et sted den kan ligge helt uforstyrret i mange timer mens den er i drømmeland.

Hvordan velge seng og soveplass til katt

Moderne kattesenger kommer i mange ulike spennende design, så her bør det absolutt være mulig å finne noe som passer perfekt inn i boligen din, og som dekker dine behov. Fra helt enkle puter eller pledd til hengekøyer - hva tror du at katten din setter mest pris på? Også materialvalg er noe du kan ha i bakhodet. De fleste soveplasser er laget av materialer som både er behagelige og slitesterke, men kanskje katten sin har lagt sin elsk på visse underlag? Hvis katten har en favorittstol eller -sofa du helst vil skåne, kan du gjerne velge en soveplass til katt i et lignende materiale. Ellers er myk og god plysj alltid en sikker vinner. I hovedsak kan vi dele opp kattens soveplass i følgende typer:

  • Åpne sengeplasser. Tradisjonelle kattesenger i plysj, filt eller andre kombinasjoner av materialer. Vi tilbyr alt fra helt enkle og minimalistiske design til lekne og «crazy» modeller.

  • Tepper og pledd: Enkelt og greit pledd du kan bruke i sofaen eller brette sammen og legge på gulvet. Disse kommer som regel i fine og lekne mønstre og er lette å vaske.

  • Sovehuler: Koselige og trygge krypinn til pus. Slike huler appellerer sterkt til kattens instinkter om å ligge behagelig og avskjermet.

  • Hengekøyer: Akkurat som for oss mennesker er hengekøyer deilige å slappe av i. Kommer ofte i større stativer beregnet på lek eller kloring slik at du slår to fluer i ett smekk. Hurra!

  • Små hundesenger: Joda, du leste riktig. Hundesenger beregnet på små hunder kan selvfølgelig også brukes av katter. Dermed får du større valgfrihet i jakten på den perfekte soveplassen til katten din. Også ideelt for deg som har både hund og katt når disse liker å sove sammen.

Vedlikehold og rengjøring

Det er viktig å holde kattens soveplass ren. Dette gjøres i en fei med jevnlig rengjøring, og du unngår du opphopning av uønsket lukt, smuss og bakterier. Utekatter kan dessuten dra med seg jord eller uønskede gjester (les: småkryp) inn med pelsen, så har du en mistanke om dette, kan er soveplassen et godt sted å sjekke for spor. 

Sengene holder du best rene med jevnlig fjerning av hår og en grundigere vask innimellom. Mange senger kommer heldigvis med avtagbart trekk som du vasker enten for hånd eller i maskin - her er det bare å følge vaskeinstruksene. Løse hår fjerner du enkelt fra kattens soveplass med klesruller eller børster. Selv om pus ikke sier ifra direkte til oss med ord, så liker vi å tro at også katten setter pris på en frisk og ren soveplass. 

Kjøp alt til kattens soveplass og få fri frakt over 499 kr

Vi anbefaler at du tar deg en runde i nettbutikken for å finne det som passer din katt. Dyrekassen har et stort utvalg av soveplasser til katt, slik at vi er sikre på at du kommer til å finne noe som også passer smaken og interiørstilen din. Ved kjøp for mer enn 499 kr får du dessuten gratis frakt. Pakken din leverer vi selvsagt helt frem til døren hvis ønskelig, og det i hele Norge. Sjekk hele utvalget nå og finn dine favoritter!

Vis mindre
1 — 36 av 58 produkter
Til toppen