Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader
Kjøp utstyr til kattens matplass på nett hos Dyrekassen

Utstyr til kattens matplass kjøper du på nett hos Dyrekassen

Om-nom-nom! Kattens matplass scorer nok høyt på rangeringen av favorittsteder til små matmonser. For deg som har katt er det derimot viktig at matplassen er et sted du kan holde rent og ryddig, og til dette finnes det en rekke praktisk utstyr – og ikke bare matskåler. Her hos Dyrekassen har vi et stort utvalg fra kjente, pålitelige merkevarer som katter over hele landet vet å sette pris på.

Les mer

Har du akkurat fått deg katt eller ønsker du å oppgradere kattens matplass? Så er du kommet rett. Uansett hvor lang erfaring du har med kattehold, så har vi samlet et par nyttige råd du kan ha i bakhodet du handler inn utstyr til matplassen. 

Hva bør jeg ha med på kattens matplass?

Kattens matplass er pusens faste sted for mat og drikke. Selv om katter flest lett kan finne mat i huset, mye takket være deres fantastiske luktesans, er det godt å ha et sted de vet at de alltid kan finne det de trenger. Som katteeier er dette også praktisk når det kommer til rengjøring og lagring av fôr i nærheten. Hvor du plasserer matplassen, velger du selv – her er mulighetene mange. Enten du velger kjøkkenet eller i gangen, så liker mange å ha et underlag under matskålene som fanger opp smuler og søl. Dette er særlig praktisk dersom du har tregulv eller parkett som er utsatt for misfarging eller fuktskader.  

Vanlig utstyr til kattens matplass

Som minimum skal katten ha en matskål og vannskål. Enkelte nøyer seg med helt enkle skåler eller improviserer selv med andre boller og kar. Andre går til innkjøp at automater som er relativt avanserte. Fordelen med å kjøpe fôringsutstyr som er beregnet på katter er at disse designet for at katten skal ha lett tilgang til mat og vann, de er enkle i rengjøring og er laget av materialer som tåler en støyt over tid. Her på Dyrekassen kan du blant annet finne:

  • Mat- og vannskåler: Som regel søte og små, men robuste og med et design tiltenkt størrelsen på katters porsjonsstørrelse. Velg blant keramikk, metall eller plast, mange ulike farger, design og stiler. Du finner dessuten praktiske 2-i-1-skåler som rommer både vann og mat.  

  • Underlag: Superpraktiske matter du kan legge under skålene. Her får du også søte eller stilige mønstre avhengig av hva du liker. Underlagene fanger opp mat og vannsprut og skåner gulvene dine. Når du skal rengjøre kattens matplass, bruker du helt enkelt mild såpe og vann.

  • Drikkefontener: Du har kanskje lagt merke til at katten er kresen når det kommer til drikkevann? Her er det nok kattens naturlige instinkter som avgjør denne atferden – mange katter vil nemlig drikke friskt og rent vann. De foretrekker dermed å drikke rennende vann fremfor vann som har ligget fremme en stund. Ikke ulikt oss mennesker, i grunn! Mange av modellene har et utskiftbart kullfilter som sørger for at vannet holder seg rent. Dette er en meget praktisk løsning dersom du vil oppfordre katten til å drikke oftere.

  • Fôrautomater: Slike automater er perfekte for deg som vil kontrollere matinntaket til katten når du ikke er hjemme eller av andre grunner ønsker forutsigbar foring. Planlegg to eller flere måltider ved hjelp av timere som gir katten tilgang på én porsjon av gangen. Slik sørger du for at pus får maten den trenger akkurat når den trenger det. Dette kan være nyttig dersom du har en storspist katt som ikke klarer å begrense seg når maten står fremme, eller om du etter råd fra veterinær er blitt anbefalt å holde deg til faste fôringstider.

Gjør matplassen til kattens og din egen

Som du sikkert har skjønt, så trenger ikke kattens matplass lenger å se ut som en sliten slagplass. I dag kan du nemlig velge tiltalende og smakfulle design, spennende farger og praktisk tilbehør som både gjør hverdagen enklere og får matplassen til å gli smidig inn i boligens interiør. Moderne materialer gjør utstyret enkelt å vaske slik at katten alltid har tilgang på mat og vann fra et rent, fast sted i hjemmet ditt.

Flere fordeler når du handler inn til kattens matplass hos oss

Dyrekassen velger ut produkter som vi tror at både katten og du godt kan like. Du finner ikke bare et stort utvalg av kvalitetsprodukter til kattens matplass, men også til alt annet du måtte trenge til den firbente bestevennen din. Vi leverer raskt til adresser i hele Norge og spanderer dessuten frakten når du handler for mer enn 499 kr. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet vårt dersom du vil motta spennende produktnyheter, få tilgang på eksklusive kampanjer og andre kundefordeler. Sjekk hele utvalget her i nettbutikken, og vi ønsker god shopping!

Vis mindre
1 — 36 av 66 produkter
Til toppen