Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Hundefløyte

Hundefløyte fløyte til valp og hund

Hundefløyte, fløyte til valp og hund

Hundefløyte er en fløyte eller pipe som lager en høyfrekvent lyd, også kalt ultralyd som er lyd på et nivå mennesker ikke kan høre. Det er antatt at hunder og katter har utviklet evnen til å høre på disse frekvensene for å kunne fange opp lydene fra byttedyr de jaget i naturen, som små gnagere. En fløyte til hund med høyfrekvent lyd brukes først og fremst til trening. Slik trening passer ikke for alle hunder, men det er jo litt kult når hunden reagerer på og adlyder en lyd du selv ikke kan høre. Det finnes også vanlig fløyte til hund, med lyd mennesker også kan høre. Disse brukes blant annet på konkurranser og kalles da dommerfløyter. Fløyte til hund kjøper du enkelt på nett fra oss. Vi har godt utvalg kvalitetsprodukter, og når du kjøper hundefløyte på nett i Norge vet du at du får et produkt som er godkjent og fungerer slik det skal.

Les mer

Kjøpe hundefløyte på nett

Når du skal kjøpe fløyte til hund, må du være klar over at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet. De rimeligste fløytene er helt greie og fungerer kjempefint, men for en som bruker fløyten mye er det viktig og riktig å investere i noe skikkelig godt. En solid fløyte laget av stål med lyd som bærer flere kilometer er en slik type hundefløyte. Noen av dem kommer med egen lenke for å feste på for eksempel jakken din eller i en lomme. En fløyte av god kvalitet vil være med deg omtrent hele livet, og du kan nesten se på det som et lommeur som går i arv. Vi føler oss sikre på at denne typen fløyte til hund er en investering du kommer til å sette enormt stor pris på hvis du bruker hundefløyte mye.

Lydløs hundefløyte

Vi kaller den det fordi den lager lyd mennesker ikke klarer å høre. Det er vanlig at mennesker kan høre det som heter frekvenser opp til 20 kHz. Hunder kan høre helt opp til 45kHz, mens katter faktisk kan høre utrolige 64kHz. En hundefløyte har vanligvis frekvens rundt 23kHz til 54kHz. Altså ligger lyden for fløyte til hund langt over det mennesker kan høre. Det er egentlig fascinerende, og det er evolusjonen som er skyld i dette. Hunder jaktet små byttedyr, og disse byttedyrene lager høyfrekvente lyder som mennesker vanligvis ikke kan høre. Hundefløyten etterligner denne lyden for å fange oppmerksomhetene til hunden. Det eneste du kommer til å høre er luften som blåser gjennom fløyten, ikke selve lyden. Derfor er hundefløyte en flott måte å trene hunden på. 

Dobbelfløyte

Denne typen hundefløyte har fløyte i begge ender. To forskjellige typer hundefløyte selvsagt, med forskjellig lyd. Kan være praktisk i forbindelse med trening hvor hunden skal respondere på bestemt signal.

Stålfløyte

Hundefløyte i plast er det vanlige valget. De er ganske solide, tåler en trøkk og brukes i veldig aktive scenarier. Men det finnes enda mer solide valg, og det er hundefløyter av stål.  Disse tåler svært mye røff bruk og vil være med deg omtrent hele livet. Det er mer sannsynligvis du mister denne hundefløyten enn at den går i stykker.

Dressurfløyte

Denne typen fløyte til hund har oftest lyd som er hørbar også for mennesker. En hundefløyte slik vi tenker på dem har lyd som ligger på en frekvens høyere enn mennesker kan høre. Men i enkelte situasjoner er det nyttig å høre lyden selv også. Hundefløyte med hørbar lyd kan også være mer aktuell for hunder som sliter med disiplinen. Lyden bærer litt bedre og vil være mer effektiv.

Vanntett hundefløyte

Kan av forskjellige årsaker være praktisk. En åpen fløyte kan få vann på innsiden og dermed ikke fungerer skikkelig før den er tørket. En som tåler vann har ikke dette problemet. Da har du en hundefløyte som fungerer like bra i en regnbyge på Vestlandet som på tørre sommerdager. Hvis du er aktiv utendørs med hunden og driver trening ute til alle årstider, er det trolig en fin investering å kjøpe en slik type hundefløyte.

Vis mindre
1 — 12 av 12 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen