Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader
transport hund, reise med hund

Reise med hund | Alt du trenger til transport av hund

Skal du investere i nytt hundebur til bilen? Eller skal du på flytur og vil kjøpe et IATA-godkjent transportbur til hund på nett? Da har du kommet rett. Enten du skal på en kort kjøretur til veterinæren eller på langtur til hytta - vi tar nemlig sikring av hunden underveis på alvor. Her i Norge kan du nærmest velge og vrake mellom en rekke pålitelige produsenter av hundebur, og her hos Dyrekassen vil du finne alt fra små hundebur du tar med deg i bilen til robuste transportbur i metall til hund, så vel som masse nyttig transporttilbehør. Sjekk utvalget og spør oss gjerne om rådgivning dersom du er i tvil om hva du skal kjøpe.  

Les mer

Velg hundebur etter behov

Når du skal kjøpe et hundebur, kan det det være lurt å tenke gjennom hva dine og hundens behov er. Et par ting er nok åpenbart for de fleste: Velg et bur som er stort nok, både når det kommer til størrelse og vektklasse. Men har du tenkt gjennom om du kommer til å bruke transportburet i bilen eller på fly, ferje eller tog? For transport med fly gjelder nemlig helt spesielle regler, mens for andre transportmidler bør andre hensyn tas. Her får du et par tips til hver enkelt kategori:

  • Hundebur til bil: Velg helst et kollisjonstestet bur og sjekk at størrelse passer både bilen og hundens størrelse. Bilbur til hund er som regel laget av metall eller robust kunststoff og plasseres, så langt det er mulig, i bagasjerommet. Her får du tak i store og meget solide bur som har gode løsninger for sikring. Du får også kjøpt modeller som kan plasseres i baksetet dersom du av ulike årsaker ikke har plass i bagasjerommet. 

  • Hundebur til fly: Sjekk for all del flyselskapets regler for å reise med kjæledyr. For transport i lasterom kreves IATA-godkjente transportbur til hund.

  • Transportbur for kollektivtransport: Små og lette hunder har ikke bare den fordelen at de er søte, men de kan også bæres for hånd og tas med på kollektivtransport etter behov. Utrolig praktisk for deg som må reise med buss, bane eller trikk. De minste transportburene vi tilbyr passer dessuten både hunder og katter, så her er det litt av hvert å velge i.

Kjøp transportbur til hund til flyturen

Skal du ha med deg hunden din på fly, må du sjekke med flyselskapet ditt om hva som kreves til transporten. Her finnes det nemlig ulike retningslinjer fra selskap til selskap. Skal du ta med deg hunden på fly i lasterom, krever flyselskapene at buret er IATA-godkjent. Se derfor etter dette når du kjøper hundebur og transporttilbehør til dette. Vi anbefaler dessuten at du er ekstra påpasselig med å sørge for at hunden har det behagelig underveis. Mange produsenter av transportbur til hund tilbyr nemlig gode løsninger for vannskåler som kan fastmonteres i buret så vel som madrasser som er spesialtilpasset hundeburet.

Transporttilbehør | Kjøp sikkerhetsgitter eller bilsetebeskyttelse

Som allerede nevnt, anbefaler vi alle som tar med hunden i bilen til å ha et skikkelig hundebur. Kun slik kan du sikre Fido og deg selv ordentlig. Hvis du av ulike årsaker ikke har anledning til dette, men sikrer hunden med bilbelte i setet, finnes det gode hjelpemidler som gjøre turen tryggere og som skåner bil og passasjerer. Et sikkerhetsgitter mellom fører og baksetet vil hindre hunden fra å forstyrre deg mens du kjører. Du får dessuten kjøpt bilsetebeskyttelser som skåner setene dine, noe som er meget praktisk når hunden har rullet seg i søle eller røyter mye, før den skal tilbake i bilen. Mange av disse trekkene kommer også med en praktisk flapp som skiller for- og baksete, slik at du også her kan kjøre uten av kompis stikker hodet frem i førersetet. Dette høres kanskje koselig ut i teorien, men det aller tryggeste for alle parter er jo at sjaføren får kjøre uforstyrret.

Bruk rampe for lett tilgang til hundebur og bagasjerom

Har du en eldre voffs eller en vilter krabat med alfor mye energi? Da bør du vurdere å kjøpe en sammenleggbar bilrampe som hjelper hunden med å komme seg inn og ut av bilen på trygt vis. Slik unngår du at firbeinte villstyringer skader seg når de hopper inn og ut av bilen, så vel som gir små, eldre eller syke hunder med vonde ledd en skånsom måte å klatre inn og ut på.

Bestill hundebur og transporttilbehør hos Dyrekassen

Trygg transport av hunden din er viktig, uansett hvor lang eller kort turen er. Hos Dyrekassen får du et stort utvalg av hundebur i ulike størrelser, slik at du finner buret som passer din hund best. Vi tilbyr hundebur av høy kvalitet som leveres direkte hjem til deg raskt og enkelt. Når du bestiller for mer enn 499 kroner, spanderer vi dessuten frakten. Så hva venter du på? Sjekk utvalget og bestill nytt transportbur nå!

Vis mindre
1 — 36 av 64 produkter
Til toppen