Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader
Sikkerhetsbelte hund, bilbelte hund

Sikkerhetsbelte og bilbelte til hund

Et sikkerhetsbelte eller bilbelte til hund kan være et nyttig alternativ på kortere bilturer dersom du har en hund som er vant til å bruke en slik sele. Vi gjør oppmerksomme på at slike belter ikke er en fullverdig erstatning for transportbur, som gir en helt annen beskyttelse for hunden din. Vi anbefaler nemlig at du bruker et kollisjonssikkert bilbur når du tar med hunden på kjøretur – dette er i tråd med NAFs anbefalinger. 

Les mer

Trenger jeg eget bilbelte til hund?

Alle dyr i bil må sikres riktig. Skulle uhellet være ute, kan korrekt sikring bidra til at hunden blir skadet så vel som unngår å treffe menneskene i bilen. Hunden holdes også trygt på plass dersom den skulle få panikk etter en ulykke. Som nevnt er den beste metoden å bruke et transportbur, men har du av ulike årsaker ikke denne muligheten, så er sikkerhetsbelte til hund et godt alternativ sammenlignet med ingen sikring i det hele tatt. Husk på at:   

  • Sikkerhetsbelte til hund skal aldri festes i halsbånd. 

  • Bruk egnet hundesele med en egnet krok for bilbelter

  • For belter som festes til bilens egne sikkerhetsbeltesystem, sjekk at disse to er kompatible (de fleste passer, men det finnes et par unntak) 

Ved bråbremsing eller en eventuell kollisjon, gjelder de samme prinsippene for hunder som for andre passasjerer og løse gjenstander: De kan fyke gjennom luften og treffe sjåføren eller medpassasjerer. Avhengig av hundens vekt og hvor fort du kjører, mangedobles kraften de treffer med. Det er derfor spesielt viktig å sikre både hunden, eventuelle bur og andre løse gjenstander i bilen.

Slik kjøper du sikkerhetsbelte til hund på nett

Dersom du ønsker å bruke et bilbelte til hund, er det viktig at du følger anvisningene fra produsenten ved sikring. Slike sikkerhetsseler brukes som regel sammen med bilens egne selesystemer og i kombinasjon med egnede hundeseler. De kan også kombineres med egne setebeskyttere. Disse sørger for at hunden har bedre plass i baksetet, og flere av modellene dekker for mellomrommet i midtkonsollen slik at hunden ikke kan distrahere føreren. 

Transporttilbehør til hund får du hos Dyrekassen

I tillegg til seler tilbyr vi en rekke annet nyttig tilbehør til transport av hund. Bilramper er supert for deg som har en hund med leddproblemer eller som av andre grunner vil bør ha en skånsom måte å komme seg inn og ut av bilen på. Du unngår også at hund lander feil eller at bil og inventar skades når voffsen hopper inn eller ut. Dessuten skåner du din egen rygg siden du slipper å løfte selv – noe som er spesielt praktisk for deg med stor hund. De fleste slike ramper er sammenleggbare, enkle i bruk og har et behagelig gummibelegg som sikrer hunden fra å skli, samtidig som bilen beskyttes mot riper.  

Setetrekk til både kjøring og når bilen står i ro. Det finnes egne trekk egnet for bilkjøring, som dekker flere behov: For det første beskyttes bilsetene mot hundehår, poteavtrykk og annen slitasje. Dessuten er de myke og behagelige for hunden å ligge på. Til sist, men ikke minst: Mange modeller letter kjøringen for både hund og fører gjennom å dekke over mellomrommet mellom bak- og forsetene, så vel som åpningen mellom forsetene. Slik får hunden mer plass, og du som fører fred og ro.

Ditt førstevalg for kjøp av sikkerhetsbelte til hund

Klar for å handle bilbelte til hund på nett? Dyrekassen tilbyr en rekke fordeler når du handler hos oss. Vi har et stort utvalg av produkter utenom transporttilbehør til hund. Uavhengig av hva du kjøper, leverer vi varene rett hjem til deg og du får fri frakt for når du bestiller for over 499 kr. Du velger selv hvordan du vil motta varene, enten du vil hente dem på ditt nærmeste utleveringssted eller ha dem levert dem hele veien hjem. 

Trenger du hjelp til å velge bilutstyr for hunden? Ta kontakt med vår kundeservice. Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål, slik at voffsen og du skal kunne reise komfortabelt og sikkert. Korrekt sikring av hunder på biltur er noe vi er absolutt bryr oss om og gjerne vil hjelpe deg med. 

Velg blant kjente tilbydere innen transporttilbehør til hund

Hos Dyrekassen fører vi en rekke kjente og pålitelige merker for denne typen hundeutstyr. Disse inkluderer Kurgo bilbelte til hund, så vel som Trixie og Petsafe ramper og setetrekk. Med andre ord får du det meste du og din firbeinte venn måtte trenge hos oss. Sjekk utvalget selv! 

Vis mindre
1 — 36 av 82 produkter
Til toppen