Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader
transport hund, reise med hund

Reise med hund | Alt du trenger til transport av hund

Kollektivt eller med bil, en kjapp tur på butikken eller biltur fra Lindesnes til Nordkapp? Å reise med hund kan være både spennende og utfordrende, uansett hvor kort turen er. Dyrekassen er din butikk for alt du trenger til transport av hund: Her finner du hundebur som sikrer Fido underveis, belter til å feste i bilen så vel som et stort utvalg av snertne reisevesker beregnet på kortere turer. Sjekk utvalget i nettbutikken og finn det du trenger til neste reise med hunden din. I butikken her hos Dyrekassen finner du blant annet følgende utstyr til reise med hund:

Les mer
  • Bur til all slags transport, enten det er til bil, fly eller annen reise.

  • Lette reisevesker som er praktisk for korte turer med kollektivtransport eller hvis du må bære hunden selv. Et fint alternativ dersom du skal til veterinæren. Vi tilbyr dessuten romslige, men myke reisevesker som passer under setet i flykabinen (sjekk med flyselskapet om hva som er lov). 

  • Belter til sikring av hund i bilen dersom du av ulike årsaker ikke får plass til et bur i bilen. Beltet fester du i en egnet sele på hunden, og de andre endene klipses som regel i bilens eget beltessytem.

  • Ekstrautstyr til bur: Spesiallagde vann- og matskåler og madrasser til bur får du også kjøpt her hos oss. Flere produsenter lager spesieldesignede produkter for sine bur slik at de passer helt perfekt og kan sikres korrekt i for eksempel bilbur.

  • Setetrekk som skåner bilsetene dine mot skitt og hår.

  • Gitter til å sette mellom førersetet og baksetet. Slik unngår du at en nysgjerrig kompis prøver å komme frem til og forstyrrer deg mens du kjører.

Unngå at reise med hund blir en utfordring

Enkelte hunder vegrer seg for å bli transportert. Årsaken kan være så mangt; noen hunder blir bilsyke, mens andre blir engstelige av ukjente dufter, lyder og bevegelser. Derfor er det viktig at du både forbereder deg godt til transporten av hunden gjennom gode forberedelser, litt trening sammen og at du har rett utstyr på plass. Vi minner om at du alltid bør kontakt veterinær for korrekt behandling av bilsyke. I alle tilfeller bør du sørge for at Fido får en så fin og behagelig tur som mulig.

La hunden gradvis tilvenne seg bur og reise

Transport av hund for første gang, eller dersom du har en engstelig hund, kan by på noen ekstra utfordringer. For engstelige hunder eller valper som aldri har kjørt bil før, er det alltid lurt å trene på reisen. Vi anbefaler at du kjøper et kollisjonssikret bur som passer både hunden og bilen din. La hunden bli kjent med buret hjemme og legg gjerne en egnet madrass i det. Er hunden usikker, kan du bruke godbiter og belønning for å oppmuntre hunden til å bruke buret.

Reise med hund til utlandet? Sjekk innreisebestemmelsene

Har du tenkt til å ta med deg hunden din til utlandet, må du sjekke regelverket for landet du skal reise til. På generelt grunnlag kan vi si at hunden antageligvis både må være ID-chipet og i mange land være vaksinert mot rabies. Sørg dessuten for at du har alt av dokumentasjon i orden, inkludert kjæledyrpass eller helsesertifikat. Du bør for all del sjekke karantenereglene for landet du skal besøke, i tillegg til om hunderasen din er tillatt i ankomstlandet. I EU gjelder heldigvis stort sett de samme reglene, men det finnes lokale unntak.

Ved transport av hund hjem til Norge, kan du ta kontakt med Mattilsynet hvis du er i tvil om kravene. Vi har relativt strenge regler for både vaksinering og for behandling av bendelorm på hunder som skal inn i landet, så skal du hjem etter et lengre opphold i utlandet og transportere hunden på reisen, må du sette deg inn i regelverket her hjemme. Blant annet kan hunder som tas med fra land utenfor EU/EØS kun ankomme visse flyplasser i Norge. Uansett hvilken vei du reiser, gjelder det samme: Ta kontakt med veterinær i god tid før avreise og les deg opp på regelverket.

Alt til reise med hund bestiller du enkelt på nett

Transport av hund trenger heldigvis ikke å være så vanskelig dersom har godt utstyr. Som hundeeier er det ditt ansvar å sørge for at hunden både har det behagelig underveis og er sikret korrekt. Vi anbefaler at du spør oss dersom du er usikker på hva du skal velge. Våre bur, belter og vesker er av høy kvalitet og leveres i ulike størrelser slik at det burde være mulig å finne noe for enhver hund og hunderase. Ta en kikk selv og finn utstyret du trenger til din neste reise med hund nå!

Vis mindre
1 — 36 av 106 produkter
Til toppen