Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

IATA godkjent hundebur

Sortering
iata godkjent hundebur

Kjøp IATA-godkjent hundebur på nett

Skal du på flytur og verdens snilleste bestevenn skal være med i lasterommet? Da er du trolig på utkikk etter et IATA-godkjent hundebur. Dette er transportbur som oppfyller sikkerhetskravene til IATA når du skal transportere hunden din i lasterommet. Sørg for at du har alt du trenger til flyturen og finn ditt nye IATA-godkjente hundebur her i nettbutikken!

Les mer

Hva er et IATA-godkjent hundebur? 

IATA står for the International Air Transport Association, og forbundet bestemmer de internasjonale standardene for blant annet sikkerhet på fly. Nå er det faktisk ikke slik at det er IATA selv som godkjenner flyburene, men et transportbur som merkes som «IATA-godkjent» betyr at buret oppfyller kravene som er satt av IATA for transport av kjæledyr i fly. De oppfyller dermed krav til blant annet stabilitet og størrelse, merking og fargersom gjør at flyplassarbeidere lett kan gjenkjenne og flytte på burene. 

Tenk på dette før du reiser

I tillegg til å ha et IATA-godkjent hundebur til reisen, er det et par ting du bør huske på for å gjøre turen så behagelig som mulig: 

  • Undersøk reglene nøye. Sjekk flyselskapets egne regler for transport av hunder. Mange flyselskaper opererer med et makstak på hvor mange kjæledyr som kan være med på én flyvning, så book i god tid.

  • Skal du fly utenlands må du dessuten sjekke med Mattilsynet og tollvesenet om hva som gjelder for kjæledyret ditt. Ta kontakt med veterinæren i god tid for å ordne vaksiner, kurer og nødendige dokumenter.

  • Velg gjerne mindre travle flyvninger når du skal ut og fly - for eksempel midt i uka. Dette betyr nemlig færre folk og mindre stressende omgivelser på flyplassen og under transporten.

  • Kun små hunder kan tas med i kabinen i egnet veske der dette er tillatt. Større hunder må reise i IATA-godkjent hundebur i lasterommet. Kjæledyr plasseres i en egen del av lasterommet med egnet temperatur, lufting og sikres spesielt.

Gode forberedelser er alfa og omega når du skal ha med hunden din på fly. Sørg dessuten for at hunden din har alt den trenger for å ha det behagelig underveis. Med IATA-godkjente hundebur, skåler til mat og drikke og korrekt underlag i buret kommer du virkelig et godt stykke på vei. Sjekk utvalget av bur her på Dyrekassen og ta gjerne kontakt dersom du har sprøsmål.

Vis mindre
1 — 1 av 1 produkt
  • Side 1 av 1
Til toppen