Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Hundebur til bil

Hundebur til bil, bilbur til hund

Hundebur til bil, bilbur til hund

Hundebur til bil skal brukes for å sikre hunden under kjøring. Det er viktig å sikre hunden fordi den regnes som en løs gjenstand i en kollisjon, og kan skade både seg selv og andre. Hunden kan også bli stresset på biltur og hvis der er løs i bilen kan det oppstå farlige situasjoner. Når du kjøper hundebur til bil på nett må du tenke på både hundens størrelse og bilens størrelse. Hunden må du ta mål av, og det må du kanskje også med bilen din. Mange produsenter har egne lister over hvilke bur som passer til hvilke biler, så det er ikke altfor vanskelig. Bilbur til hund kan også være et bur i et sete. Disse passer stort sett kun for små og kanskje opp til mellomstore raser, men er veldig praktisk i bruk og kan anbefales.

Les mer

Hundebur til bil

Hundebur til bil er helt nødvendig. Under kjøring regnes en hund som løs gjenstand i en bil. Det er ikke konkrete lover som sier at akkurat hund skal sikres, men løse gjenstander skal sikre etter loven. Altså gjelder dette også hund, det er underforstått. Å sikre hunden med hundebur til bil gjør det tryggere både for kjæledyret og menneskene i bilen. Hvis det skulle skje en ulykke blir en hund som sitter løs i bilen til en farlig og veldig tung gjenstand som kan slynges mot andre. Hunden kan også bevege seg rundt i bilen hvis den blir skremt, og på den måten forårsake farlige situasjoner. Alt taler som du forstår for at du skal sikre hunden med hundebur til bil.

Det finnes mye tilbehør til hundebur til bil. Du kan for eksempel få en kollisjonspute som ekstra sikkerhet, en pute i bunnen av buret, som er tilpasset på størrelse til å passe perfekt. Og kanskje en rampe slik at det er enkelt for hunden å komme seg inn og ut av bilens bagasjerom.

Forskjellige typer hundebur til bil

Det finnes veldig mange typer hundebur til bil. Det viktigste er å finne et som er kollisjonstestet. De moderne burene har ofte finere design med oppfinnsom bruk av materialer, mens de tradisjonelle har et mer klassisk burdesign og standard materialer.

Hundebur til bil for bruk i sete

For de minste hundene og litt opp mot mellomstor størrelse er dette en kjempegod løsning. Vanligvis vil et hundebur plasseres i bagasjerommet. De blir gjort fordi det er lett å sikre buret der, og fordi mange bur er veldig store og kantene. Med moderne hundebur til bil som er laget for bruk i sete, får du et produkt som er tilpasset montering med isofix og som ikke opptar altfor mye plass, og du har fremdeles god sikt. Slike bur kan brukes i forsete eller baksete så lenge det er korrekt festeanordning i setet, men det er stort sett alltid i baksetet du finner dette. Når du kjøper hundebur til bil på nett må du først ha sjekket hvilke fester det er i din bil.

Finne riktig størrelse hundebur til bil

For å finne riktig størrelse hundebur til bil må du måle hundens lengde, høyde og bredde. Den skal ha litt plass og den skal kunne legge seg ned hvis den vil. Buret skal ikke være så lite at den ikke er komfortabel, da blir den bare redd og vil oppføre seg stresset. Stort sett alle hundebur til bil kommer i forskjellige størrelser. Disse er alltid godt beskrevet med nøyaktige mål og i mange tilfeller med eksempel på hunderase som trolig passer for hver størrelse. Det er greit å ha et visuelt bilde på størrelsen ,og kanskje finner du akkurat din rase. Vi kan hjelpe deg med gode råd hvis du sender oss en melding.

Å finne riktig størrelse hundebur til bil handler også om riktig størrelse til din bil. Også her finner du god informasjon fra produsentenes side. Med hundebur til sete er det egentlig enkelt. Som tidligere sagt må du sjekke at du har riktig mekanisme for festing av buret, som oftest isofix. For andre bur finnes det fra noen merker en konfigurator hvor du legger inn hvilken bil du har og får anbefalt bur etter det.

Bilbur til hund

Bilbur til hund brukes også for å beskrive denne typen bur, og det er altså samme greien. Sånn at du ikke blir forvirret. Bilbur til hund kjøper du på nett, og da er det jo ekstremt praktisk med hjemlevering på døren. Ingen bæring eller slit med tunge pakker fra postkontorer eller butikken hvor du kjøper det.- la oss ta oss av det. Husk å ha en periode med tilvenning til bilbur. Det kan være litt skummelt for hunden i starten. Bruk buret litt innendørs. La hunden ligge litt i bilburet uten at du gjør noe stort poeng av det. Bruk gjerne et kjent teppe eller en pute i bilburet for å gjøre situasjonen tryggere, og etter litt tilvenning er dere klar for tur. Når dere kjører er det viktig å ta pauser. Du som sjåfør skal alltid gjøre det, men den som sitter i hunderburet vil også sette pris på å strekke litt på kroppen og få seg litt drikke eller en dopause.

Vis mindre
1 — 28 av 28 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen