Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Bilbelte til hund

Sortering
bilbelte hund, sikkerhetssele hund, sikkerhetsbelte hund

Kjøp sikkerhetsbelte og bilbelte til hund i Norge

Vrrroom! Har du en hund som digger å være med på kjøretur? Da er det viktig at du også sikrer kompisen din underveis. Det aller beste er å bruke bilgodkjente bur der dette er mulig. Dersom du av ulike årsaker ikke kan, er minimum for sikring at du kjøper et sikkerhetsbelte til hund. Kjøp bilbelte til hunden på nett og bruk dette sammen med egnet hundesele. Les videre for å hva du trenger av transport-tilbehør til hund for at dere skal ferdes trygt i trafikken. 

Les mer

Er det påbudt med sikkerhetsbelte til hund i Norge? 

Hunder i bil nevnes ikke spesifikt i vegtrafikkloven, men det er slik at både bilen og alt av inventar skal sikres før du legger ut på tur. Med andre ord vil det si at også kompis skal sikres. Dessuten er det jo i alles interesse at du sørger for at hunden din sitter trygt underveis. Det minste du kan gjøre er å kjøpe et sikkerhetsbelte til hund og bruke dette i henhold til anvisningene. 

Ut på langtur? Velg bur i stedet for bilbelte til hunden

Kjøper du et sikkerhetsbelte til hunden på nett, kan du bruke dette når du skal en snartur på butikken eller andre korte turer. Til lange turer på landevei eller motorvei, bør du absolutt ha et solid bur. Dette vil gi en helt annen sikkerhet både for hunden og deg når dere suser avgårde. Hvis du husker litt grunnleggende fysikk fra skolen, så vet du kanskje også at alt av løse gjenstander vil fyke gjennom luften i full fart ved bråbremsing eller en kollisjon. La oss ta et eksempel: Hvis du kjører i 50 km/t og kolliderer, så vil kraften fra en hund på 20 kg mangedobles og kunne treffe deg (eller annet) med en kraft som tilsvarer 1000 kg. Derfor er det utrolig viktig at du sikrer hunden korrekt med sikkerhetssele for hund – eller som allerede nevnt, med et skikkelig bur.

Fest aldri bilbelte til hund i halsbånd

De aller fleste sikkerhetsbelter til hund fungerer slik at de festes i bilens egne spenner for bilbelter. Dette festes igjen til hunden slik at den holdes trygt på plass. Når du bruker sikkerhetsbelte til hund, er det viktig å huske på at dette skal festes til egnet hundesele, det vil si en stabil sele med egnet krok foran. Bilbelter må aldri festes i et ordinært halsbånd fordi dette kan føre til at hunden får skader i nakken – selv ved “enkel” bråbremsing. Ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å velge en kompatibel sele til bestevennen din. 

Unngå å ta med syke eller stressede dyr på tur

Dersom det ikke er helt uungåelig, som for eksempel når du skal til veterinæren, bør du unngå å ta med hunder som er stressede eller syke på lengre turer. En engstelig hund skal i alle fall ikke være løs i bilen. Dette er hverken godt for deg som kjører (som kan bli distrahert) eller for hunden selv. Dårlige opplevelser under kjøreturen kan dessuten føre til at kompis ikke synes det er noe særlig gøy å være med i bilen på fremtidige turer. For hunder som blir lett bilsyke bør du kontakte veterinæren for rådgvining før du spenner fast sikkerhetsbeltet på hunden og kjører avgårde. 

Velg kvalitet og kjente merkevarer for bilbelter til hund

Her i nettbutikken tilbyr vi pålitelige merker levert av produsenter med lang erfaring innen bransjen. Kjente merkenavn inkluderer Kurgo, Active Canis og Julius K9, som alle leverer gode og stabile hundeseler til å feste sikkerhetssele til hund i. 

Bestill transport-tilbehør til hund på nett med hjemlevering

Er dere klare for tur? Bestill sikkerhetsbelte til hunden din i dag og gjør dere klare til neste kjøretur. Som nevnt kan bilbelte til hund være et godt supplement til turen i tillegg til bur. Ellers bør du begrense bruken av kun belte til de kortere turene – for hundens skyld. 

Vis mindre
1 — 3 av 3 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen