Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Tyggebein og tyggepinner, Hundebein

Tyggebein hund valp, tyggepinner hund valp , hundebein, hundekjeks, dentalsticks

Kjøp tyggebein, tyggepinner og hundebein til hund og valp på nett

Visste du at hunder har et instinktivt behov for å tygge på ting? Du har kanskje lært det på den harde måten og funnet istykkerbitte sko eller klær? Da er et hundebein eller tyggebein midt i blinken for dere. Å tygge på hundebein er nemlig lett stressdempende for hunder, og kan dermed være en spesielt fin aktivitet for en litt engstelig hund. Gjennom tyggingen blir hunden sysselsatt i flere timer og får dessuten styrket kjevemuskulaturen og rengjort tennene. Her hos Dyrekassen kan du kjøpe dentalsticks, hundebein, tyggepinner og hundekjeks enkelt på nett fra velkjente produsenter. 

Les mer

Forskjellen på tyggepinner og tyggebein til hund

Nå brukes nok begrepene litt om hverandre, men med tyggepinner så menes ofte pinner som er laget av kjøtt i kombinasjon med for eksempel skinn som er surret eller presset sammen. Disse har god tyggemotstand og en smak som hunder liker godt. Med hundebein eller tyggebein til hund menes større tyggebein som hunden får jobbe lenge med. Her finnes det to ulike typer: Hele dyrebein, slik du sikkert har sett Pluto gnage på i tegnefilmer, en en sort. Disse kommer med en risiko for at hunden setter fast biter i svelget, så her må du alltid holde oppsyn med hunden. 

En annen type tyggebein til hund og valp er laget av andre ingredienser enn bein, som tørket kjøtt, skinn og annet snadder. Disse er presset sammen slik at de ser ut som et bein, og kan også være surret eller kledd med annet snadder. Siden disse ikke inneholder bein, kommer de med ulike tyggemotstander og er mye lettere fordøyelige, som beinene med hundekjeks-konsistens. Du skal dog ikke se bort ifra at enkelte produsenter bruker ordene litt tilfeldig, så det er lurt å være oppmerksom når du kjøper tyggepnner og ekte tyggebein til hunden din på nett. Er du i tvil, er det bare å spørre oss om råd.

Hvorfor velge dentalsticks, tyggebein eller hundebein til hund og valp?

Kjøper du tyggebein til hunden, kan vi love langvarig tyggeglede for Fido. Et godt tyggebein holder nemlig voffsen godt underholdt over tid. De fleste tyggepinner er dessuten gode for å fremme sunne tenner og et sunt tannkjøtt. 

Ikke la hunden være alene med hundebein 

Dersom du kjøper ekte tyggebein av for eksempel svin eller storfe, er det viktig at du holder oppsyn med hunden. De harde beinene har nemlig en viss risiko for å sette seg fast i hals og svelg. Gi derfor kun tyggebein til hund når du oppholder deg i nærheten. Av samme grunn bør du heller ikke gi voffsen animalske bein fra restematen - når du kjøper bein beregnet tygging, er dette nemlig nøye utvalgte bein av en viss størrelse og fasthet. Dette minimerer risikoen for kvelning. 

Velg små tyggebein til valp

I utgangspunktet er det ikke noen forskjell på tyggebein til hund og valp når det kommer til ingredienser, men generelt kan det være lurt å kjøpe snacks som er av en passende størrelse til valp, det vil si de mindre bitene. Dette avhenger også av hunderase. Siden hundebein er forbundet med kvelningsfare, velger enkelte tyggepinner eller bein med hundekjeks-konsistens til å begynne med. Sørg dessuten for at valpen din har tilgang på nok vann når den koser seg med disse godbitene.

Hundekjeks som belønning 

Er du heller ute etter godbiter som er knasende sprø og lette å knaske på, anbefaler vi hundekjeks. Du får kjøpt hundekjeks på nett formet som bein. Disse kan også enkelt deles opp i mindre biter for små hunder eller valper. Siden disse har en mykere konsistens eller lett smuldrer opp, er de trygge og gode i bruk - men som ved all annen fôring bør du sørge for at Fido alltid har tilgang på rent og friskt vann når du gir hundekjeks. 

Bestill tyggepinner og tyggebein til hund hos Dyrekassen

Er du ute etter et utvalg av deilige dentalsticks, bein og godis til kompis her i Norge, så er du kommet rett. Her hos oss kan du nemlig velge og vrake i seigt snadder som holder Fido underholdt i timesvis. Handler du inn for mer enn 499 kr, spanderer vi dessuten frakten. Det kan derfor være lurt å plukke med seg både tyggepinner til valp og hund så vel som andre tradisjonelle godbiter, slik at du har både til tannhelse, trening, ekstra snadder og neste tur. 

Vis mindre
1 — 36 av 151 produkter
Til toppen