Snart senker roen seg og både små og store har begynt å glede seg til julemoro og alt denne magiske tiden har å by på. Julen blir også ekstra spesiell om du kan dele magien med en firbeint bestevenn. Det ligger kanskje en liten oppmerksomhet til kjæledyret ditt under treet på julaften? Og visste du forresten at de fleste juleblomster er giftige for dyr?

Det er mye å holde seg oppdatert på for å få en PAWSOME julefeiring for både to- og firbeinte. Fortvil ikke – vi skal lede deg gjennom juletiden problemfritt!

 

Julegave til hund og katt

Det er selvsagt ikke nødvendig å kjøpe julegave til kjæledyret ditt, men for mange kan dette være en koselig del av juleforberedelsene. Så lenge ikke dyret har behov for et kostbart produkt slik som et dekken eller en pelsblåser, trenger du slettens ikke bruke mye penger på en gave. En hund eller katt blir strålende fornøyd med noen godbiter eller en ny leke! Dersom du ikke har lyst til å kjøpe noe, hva med å lage gaven selv? Kun fantasien setter grenser. Et tips fra oss er å legge våtfôr i en isbitform, fryse det ned og voilà – godbiter som varer og varer.

Få julegavetips til hund her.

Få julegavetips til katt her.

 

Smakfulle godbiter fra Carnilove

Sjekk ut disse populære og sunne godbitene fra Carnilove. Den perfekte gave til en snill hund!

Enhver dyreeiers skrekk er om kjæledyret pakker opp gaven sin, men er mer interessert i innpakningen enn i den splitter nye leken du kjøpte. Du bør derimot unngå at dyret leker med gavebåndet! I tillegg til at det ofte er laget i plast, og derfor ikke bør spises, kan de også surres inn i det svært slitesterke båndet og skade seg. Julepapir kan dessuten inneholde flere kjemiske stoffer som ikke er bra for dyr å få i seg. 

Katt, hund og julemat

Det første som dukker opp i hodet vårt når vi tenker på «jul» er all den deilige julematen vi skal spise. Det kan være vanskelig å motstå kjæledyrets triste dådyrøyne og gi den en liten smakebit, men hvor lurt er det egentlig?

Den tradisjonelle julemiddagen inneholder ofte mye fett som kan gi magesmerter og fordøyelsesproblemer for hunder og katter. Dyr tåler ikke like mye fett som mennesker, og i verste fall kan de utvikle betennelse i bukspyttkjertelen. Dersom kjæledyret ditt har fått rester av julemiddagen og viser tegn som dårlig appetitt, oppkast og diaré, slapphet og feber bør du snarest ta kontakt med veterinær!

Les også: 23 ting hunden din kan og ikke kan spise

Etter julemiddagen kommer deilig dessert og kaker. Hunden og katten kan kanskje få en liten smakebit, men velg med omhu! Som du kanskje allerede vet, er sjokolade svært giftig for både hund og katt, så pass på at konfekten ligger ute av rekkevidde. Dadler er heller ikke bra for dyr og bør unngås.

Vi anbefaler alltid å gi godbiter som er ment for kjæledyr, men dersom du skal la de smake på en julekake, bør du velge en med et lavt innhold av krydder.

Les også: 43 ting katten din kan og ikke kan spise

Hund, katt og juleblomster

For mange er juleplanter en viktig del av julefeiringen. For ingenting lukter mer jul enn den deilige duften av svibel. Men visste du at de fleste juleblomster er giftige for kjæledyret ditt? Det er kanskje verdt å ha i bakhodet når du bestemmer deg for plantenes plassering denne julen.

Amaryllis er en klassisk juleblomst som man finner i mange julepyntede stuer. Den er utrolig flott å se på – men også svært giftig for hunder og katter! Ganske små mengder kan føre til kramper, skjelvinger, oppkast, diaré og sterke magesmerter. Løken er giftigere enn resten av planten, men du bør ikke ta sjansen på noen av delene.

En annen populær blomst er julestjerne. Den er ikke regnet for å være dødelig, men det er greit å holde den utenfor dyrets rekkevidde likevel. Julestjernen inneholder et stoff som irriterer munn og svelg. For å virkelig bli forgiftet må dyret spise store mengder av planten, men irritasjonen julestjernen forårsaker fører som regel til at de slutter å spise av planten.

Av andre populære juleplanter som er giftige du liljer, misteltein og tulipan. Disse juleblomstene bør du holde langt unna din firbeinte venn.

Les mer om giftige juleplanter her.

Vi skjønner at det er mye å tenke på nå før jul, men vi i Dyrekassen håper likevel at du klarer å senke skuldrene og nyte førjulstiden!