Klær til hund kan komme i to veldig forskjellige former. Den ene er praktisk og funksjonell, mens den andre er mer for moro skyld. Hundedekken om vinteren er en god idé. Eller dersom det regner mye. Det samme er vintersko til hund. Et kostyme til hund kan høres gøy ut, men det er kanskje ikke like greit for hunden.

Klær til hund

En genser til hunden kan både se søtt ut, men også varme en kald hund på vinteren. Slik som denne fra Trixie.  Et kostyme til hund slik som en morsom hatt og briller for et bilde kan brukes, dersom man passer på at hunden ikke går med dette over lengre tid. Slike plagg og rekvisita er for moro skyld, og det gir ingen praktiske fordeler for hunden. Disse klærne er ofte dårlig tilpasset hundens bevegelser og oppførsel i hverdagen.

Den andre formen for klær til hund er de funksjonelle, slik som beskyttelse mot regn, sol, varme, snø og kulde. Populære plagg som dekken og regndress er eksempler på dette.

Funksjonelle plagg er tilpasset hundens bevegelser. De er komfortable å gå med og har et klart praktisk formål. Du kan være trygg på at størrelsen er riktig sydd fra produsentens side, og at alle materialer er både behagelige og trygge for hunden.

Hvis du velger å pynte hunden med litt spesielle plagg eller tilbehør har vi noen fine produkter som ikke hemmer hundens bevegelser. Slik som denne flotte sløyfen. Vi anbefaler likevel ikke at hunden går med dette hver dag.

Hundesko

Hundesko er mer som sokker og er svært praktisk både på sommeren og vinteren. Om vinteren beskytter skoene hundens poter mot kaldt underlag. I tillegg strøs det med salt i store deler av landet på vinteren, og dette kan gjøre poter såre og vonde.

På sommeren kan asfalt kan bli glovarm, og da er sko genialt. Hundesko kan også beskytte mot skarpe ting som kan gi sår, slik som en steinrøys som man gjerne kommer over på sommerens fjellturer. Hundens poter virker veldig solide og tøffe, men de kan få kutt og dette kan være svært smertefullt.

Hundesko kan minne om babysko. På samme måte som en baby som skal lære å gå er avhengig av å kjenne underlaget og bruke føttene aktivt, trenger hunden det samme. Potene trenger frihet, men også beskyttelse.

Hundeklær på nett

Utvalget av hundeklær på nett er enormt. Våre hundeklær kommer med grundige beskrivelser av størrelse og fasong. Dersom du lurer på hvilken størrelse du skal velge, kan du sjekke ut vår guide her. Vi ønsker at det skal være helt trygt å handle hundeklær på nett!

Regndekken

Å bli våt er i seg selv ikke et problem for de fleste hunder. Men du har kanskje opplevd å bli våt kombinert med lave temperaturer og kald vind? Det er ikke den beste følelsen. I tillegg bør hverken mennesker eller hunder være våte og kalde over lengre tid. Da kommer et regndekken godt med. Prøv dette flotte regndekkenet fra Non-Stop Dogwear.

Regndekken holder pelsen tørr og fin. Sømmene er sydd eller tapet, og fasongen er tilpasset at hunden skal kunne bevege seg som normalt. De fleste hunder blir veldig komfortabel med et regndekken. Vi kan garantere at hunden din vil føle seg god og tørr i dette regndekkenet fra Hurtta.

Varmedekken

Enkelte dekken er kombinert regn- og varmedekken, slik som denne fôrede regndressen fra Trine. Noen varmedekken er ikke vanntette, og brukes derfor under tørre forhold når temperaturen er lav. Har du en hund som er superaktiv på tur kan det være greit å holde varmen med et slikt dekken når du tar pauser. Dette dekkenet fra Kurgo kommer til å varme en kald hund utendørs.

Regndress til hund

Et litt mer omfattende produkt enn dekken, men de går inn i samme kategori. En regndress dekker også føttene. Potene pleier å være frie, men det dekker altså kropp og føtter. Og noen av dem dekker litt utover langs halen.

Hvis din hund er en rase som fryser veldig lett, kan en regndress være riktig løsning. Den beskytter mye bedre mot vann siden den også dekker underside. En liten og lav hund blir veldig våt og kald på undersiden. Siden regndress er litt mer vrien å få på krever det kanskje litt øving og tilvenning, men de fleste hunder blir veldig komfortabel med det. De merker selv at det hjelper, og da er viljen til å bruke regndressen større. Har du sett denne regndressen fra Trine?