Klær til hund kan skilles i to veldig forskjellige former. Den ene er praktisk og funksjonell, den andre mer for moro skyld. Hundekken om vinteren er en god ide. Det samme er vintersko til hund. Et morsomt kostyme er kanskje ikke like greit for hunden.

Klær til hund

Det første er rett og slett klesplagg. En genser til hunden.  Eller et kostyme. En morsom hatt og briller for et bilde kan inngå i dette. Slike plagg og rekvisita er for moro skyld. Det gir ingen praktiske fordeler for hunden da det for eksempel ikke brukes for varme eller beskyttelse mot dårlig vær.

En morsom genser kan være artig på et bilde til Instagram. Det er greit. Men vi tenker allikevel at slike plagg ikke skal brukes av en hund over lengre tid. Det er som sagt ikke laget for å ha noen funksjon, og er ofte dårlig tilpasset hundens bevegelser og oppførsel i hverdagen.

Den andre formen for klær til hund er de funksjonelle. Beskyttelse mot regn, sol, varme, snø, kulde – alle naturens elementer som setter hunden din på prøve skal du beskytte den mot hvis den er en rase som trenger det. Plagg som dekken og regndress er eksempel på dette.

Funksjonelle plagg er tilpasset hundens bevegelser. De er komfortable å gå med og har et klart praktisk formål. Du kan være trygg på at størrelsen er riktig sydd fra produsentens side, og at alle materialer er både behagelige og trygge for hunden.

Hvis du velger å pynte hunden med litt spesielle plagg eller tilbehør, håper vi at du skjønner at det ikke er noe hunden skal bruke over tid. Det er ikke ment for daglig bruk over lengre perioder.

Hundesko

Hundesko er ikke sko slik vi kjenner det. Du skal absolutt ikke bruke samme type sko til hunder som mennesker. Det høres veldig rart ut at vi må si det, men man vet jo aldri. Hundesko er mer som sokker. Det høres kanskje ut som noe du pynter hunden med, men hundesko er faktisk veldig praktiske.

De kan beskytte mot varmt eller kaldt underlag. Asfalt kan bli glovarm om sommeren, og om vinteren i bitende kulde kan enkelte hunder få skader på potene. Hundesko kan også beskytte mot skarpe ting som kan gi sår. Hundens poter virker veldig solide og tøffe, men de kan få kutt og dette er svært ubehagelig for den.

Hundesko kan minne om babysko. På samme måte som en baby som skal lære å gå er avhengig av å kjenne underlaget og bruke føttene aktivt, trenger hunden det samme. Potene trenger frihet, men også beskyttelse.

Hundeklær på nett

Utvalget av hundeklær på nett er enormt. Våre hundeklær – altså først og fremst dekken, hundesko og regndress – kommer med grundige beskrivelser av størrelse. Vi har også skrevet om dette på Dyrebloggen for å gi deg best mulig hjelp til å velge riktig produkt og størrelse. Enkelte steder hvor du kjøper hundeklær, kan du risikere å handle i blinde. Det er dårlig informasjon om størrelser og hvordan du måler hunden.

Regndekken

Å bli våt er i seg selv ikke et problem for de fleste hunder. Som menneske vet du at det å bli våt kombinert med lav temperatur og kanskje vind, gjør at det føles mye kaldere enn det faktisk er. Slik kan hunder også ha det.

Regndekken holder pelsen tørr og fin. Sømmene er sydd eller tapet, og fasongen er tilpasset at hunden skal kunne bevege seg som normalt. De fleste hunder blir veldig komfortabel med et regndekken.

Varmedekken

Enkelte dekken er kombinert regn- og varmedekken. Noen varmedekken er ikke vanntette, og brukes derfor under tørre forhold når temperaturen er lav. Har du en hund som er superaktiv på tur kan det være greit å holde varmen med et slikt dekken når du tar pauser.

Regndress til hund

Et litt mer omfattende produkt enn dekken, men de går inn i samme kategori. En regndress dekker også føttene. Potene pleier å være frie, men det dekker altså kropp og føtter. Og noen av dem dekker litt utover langs halen.

Hvis din hund er en rase som fryser veldig lett, kan en regndress være riktig løsning. Den beskytter mye bedre mot vann siden den også dekker underside. En liten og lav hund blir veldig våt og kald på undersiden. Siden regndress er litt mer vrien å få på krever det kanskje litt øving og tilvenning, men de fleste hunder blir veldig komfortabel med det. De merker selv at det hjelper, og da er viljen til å bruke regndressen større.