Båndtvang for hund i Norge

Båndtvang for hund i Norge

Båndtvang i Norge starter 1.april. Les mer om hvorfor vi har det, og hva du bør vite om båndtvang.

Når er det båndtvang?

Som sagt starter perioden med båndtvang 1.april. Den strekker seg fram til 20.august, men vær oppmerksom på reglene for utvidet båndtvang.

Hver enkelt kommune kan gjøre endringer som er tilpasset sitt område. Et eksempel på dette er Bergen kommune, hvor det er utvidet båndtvang på grunn av beitende sauer på byfjellene.

Sjekk på din kommunes nettside eller send dem en melding. På ulike forum eller grupper kan du sikkert også få informasjon, men det er greit å gå direkte til den sikre kilden som i dette tilfellet er kommunen du bor i.

Se vårt utvalg hundeseler, bånd og halsbånd.

Hvorfor har vi båndtvang?

Hunder har sterke instinkt. Noen veldig mye sterkere enn andre, og det kan variere med rase. Båndtvang er regulert gjennom Hundeloven.

“I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at ikke den kan jage eller skade storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest eller vilt, herunder viltets egg, reir og bo.”

Det er altså for å sikre andre dyr, og det forstår selvsagt hundeeiere. Båndtvang er noe man respekterer absolutt.

Steder å løpe fritt

Et hundejorde er et avgrenset område med sikring hvor hunder kan løpe fritt. NJFF har en oversikt over slike områder. Hvis du skal bruke dem må du være oppmerksom på reglene på dette området, og følge dem.

Komfortabel med bånd og sele

Med rett utstyr og litt trening fungerer det mye bedre med hundesele, halsbånd og bånd. Eller kobbel, som sistnevnte også kalles. Vi har noen artikler på temaet her på Dyrebloggen. Du kan lese om hundeseler, lære hvordan du velger riktig bånd, og få hjelp med løsning på 5 turproblemer.

Å respektere båndtvangen er viktig, og norske hundeeiere er veldig flinke. Følg våre tips om utstyr og trening. Oppsøk steder hvor det er tillatt å løpe alt man klarer – for hunden altså – og nyt naturen på en trygg måte for alle.

 

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE