Hundesele kan være løsningen for deg hvis du sliter med noen vanlige problemer. En hund som drar i båndet. Kanskje har den litt pusteproblemer på grunn av halsbånd som strammer når den drar. For superaktive hunder er også hundesele et flott alternativ til vanlig halsbånd. Bli med når vi forklarer hva det går i – hvordan du finner riktig type hundesele og hvordan du tilpasser den.

 

Sele for hunder som drar i båndet

De fleste av oss som har gått på tur med en aktiv muskelbunt i enden av båndet, har opplevd konstant trekking i båndet. Og hunder trekker veldig hardt. Det er mye kraft, og noen ganger kommer den litt overraskende. For hunder som drar i båndet på denne måten er en hundesele et supert valg.

  • Hunden går finere og roligere.
  • Selen strammer ikke rundt halsen.
  • Ingen pusteproblemer.
  • Ingen potensielle nakkeskader.
  • Mindre risiko for å miste grepet om båndet slik at hunden stikker av.

De fleste hundeseler kommer med feste i front og bak. Med en stor hund kan du prøve festet i fronten. Det kan være mest effektivt. Små hunder vil få den beste opplevelsen og turen hvis du bruker festet bak på selen.

Finne riktig størrelse på hundesele

Hundeseler kommer i størrelser basert på mål på hunden, og hundens vekt. Slik måler du hunden.

  1. Bruk et mykt målebånd. Hvis du ikke har det bruker du en hyssing som du etterpå kan måle med en tommestokk eller lignende.
  2. Mål den bredeste delen av brystet. Ikke stramt, akkurat passe. Den bredeste delen er vanligvis rett bak armhulene.
  3. Bruk dette målet og vekten til å finne riktig sele.
  4. Hvis du havner mellom størrelser kjøper du alltid den største.

En sele tilpasser du stort sett bare én gang. Etter det er den enkel å ta av og på.

 

Bevegelighet og hundesele

Hvis du syns hunden din virker litt ukomfortabel med selen sin, skal du passe på at skuldrene får bevege seg fritt. Noen seler kan begrense bevegeligheten litt for enkelte hunder. Da anbefaler vi at du prøver en Y-sele. Den sitter annerledes på, er like trygg og solid men er utformet for å gi ekstra god bevegelighet.

Med korrekt størrelse og riktige justeringer hindrer ikke selen hundens bevegelser

Vi kan samtidig nevne et tilleggsprodukt til en av markedets mest populære seler -Julius K9. Til denne kan du få kjøpt en stropp som festes fra topp til bunn i fronten. Denne gjør selen mer komfortabel samtidig som du får bedre kontroll på hunden.

 

Hundesele er praktisk

Noen av oss benytter muligheten til å kjøpe noe fargerikt eller tøft. En sele som passer hundens personlighet og din stil. Eller bare din stil. Alt går bra her, og utvalget er ganske stort. Det er også praktiske sider ved å ha en sele.

Synlighet i mørket er alltid aktuelt når du er på tur. En sele vil ha både egne reflekser og mulighet til å enkelt feste på flere.

Merking av hunden må gjøres. En mikrochip er greit, men det kan være vanskelig for en som finner en hund å få den til et sted den kan leses av. Du skal heller ikke ta det for gitt at alle vet hvordan en slik chip fungerer. At hunden de finner har en brikke under huden som forteller oss hvem den tilhører. Hundeselen gir deg mulighet til å feste en tradisjonell brikke med kontaktinformasjon. Det kan være alt som skal til for at du skal få hunden raskt og trygt tilbake hvis den stikker av.

Sele eller halsbånd

Det tradisjonelle halsbåndet er fremdeles like aktuelt og like bra for veldig mange. For enkelte hunder – som for eksempel mynde – finnes det spesielle halsbånd tilpasset denne rasens fysikk. En stor fordel med halsbånd er at det kan bæres hele tiden. Pelsen setter seg sjelden fast i det, noe du kan oppleve med en sele dersom du har langhåret hund.

Den beste løsningen er både halsbånd og hundesele. Alt til sin tid og sitt bruk. Sjekk ut vårt utvalg av hundeseler, halsbånd og annet du trenger til turen. Vi har blant annet seler fra Julius K9, trolig markedets mest populære hundesele.