Klorestativ til katt er et genialt og nødvendig produkt. De fremmer god potehelse ved å la katten ta vare på klørne sine selv, i tillegg til at møblene dine kommer til å se mye finere ut. Vi snakker i dette blogginnlegget om kloremøbler, klorestativ og klorestolper litt om hverandre. Alt er i samme kategori, det er bare utformingen som skiller dem. Du velger selv hva som passer best for katten din og deg.
1. Finn ut hvilket materiale katten liker
Ja – det høres dyrt og vanskelig ut, men det er heldigvis ikke så mye forskjellig å velge blant. Det katter som oftest foretrekker er sisal, teppe eller papp. Velg et billig alternativ først og prøv deg frem.
Et stort kloremøbel kan være sammensatt av flere forskjeller materialer, som her med laminat, sjøgress og sisal.
2. Plassering er viktig
Klorestativet må ikke gjemmes bort, da kan katten din velge å klore på en sofa eller en stol som står midt i stuen. Plasser klorestativet så nærme som mulig kattens oppholdsområde. Etterhvert som katten blir vandt med stativet, og foretrekker dette fremfor de andre møblene, kan du forsøke å flytte det lenger bort hvis du vil.
3. Prøv kattemynte
Eller catnip, som det også heter. For ordens skyld er dette en ufarlig urt som kanskje til og med vokser i hagen din. Kattemynte er nesten litt hypnotiserende for katten, og den elsker det! Hos oss får du for eksempel en spray som du kan bruke til å legge igjen litt fristende spor på det nye klorestativet.
4. Personlig klorestativ
Katter deler ikke klorestativ. Eller – noen gjør det kanskje, men hovedregelen er at de skal ha sitt eget personlige. Å bruke kloremøbler har som vi nevnt en sammenheng med helse og velvære, men det kan fungere godt for å markere området sitt også.
Les også – Hvorfor du skal ha klorestativ.
5. Tidlig krøkes
For deg som har en kattunge, er det viktig å starte tilvenning tidlig. Da blir det helt naturlig å bruke stativet, og du vil ha veldig stor sjanse for å unngå problemer med ødelagte møbler.
6. Pass på størrelsen
Stativet eller stolpen må være stort nok til at katten kan strekke seg skikkelig. Dette blir ofte undervurdert, og man kjøper noe som ser bra ut i huset fremfor å tenke praktisk. Stor katt betyr stort klorestativ eller høy stolpe.
7. Velg riktig type
Du kan også teste deg frem med forskjellige typer kloring. Det finnes alt fra flate plater til enorme stativ på to meters høyde. Hvis du skal glede katten din ekstra, kan du gjerne gi den to forskjellige typer. Kanskje et klorebrett i tillegg til et litt høyt stativ? Dersom du bare har plass til ett møbel, så anbefaler vi at du fokuserer på en klorestolpe som er høy nok til at katten kan strekke seg skikkelig ut.
8. Ikke press
Hvis du fysisk presser katten til å bruke stativet eller stolpen, vil den få negative assosiasjoner ved den. Tilvenn pus klatrestativet gradvis, gjerne med litt kattemynte eller fristende godbiter.
9. La godt brukte klorestativ stå
Mens du tenker at stativet er utslitt, er det kanskje perfekt for katten din. Det tar litt tid å få “klort den inn”. En innkloringsperiode kan vi kalle det. Visuelt er det muligens ikke så fint å ha i stuen, men hvis du sliter med kloring på møbler er kanskje en litt sliten klorestolpe noe du kan leve med.
Katter og klipping av klør
Det er ikke nødvendig å klippe kattens klør. Den kan slipe de ned selv med et klorestativ.
Å trekke klørne er fullstendig uakseptabelt. De trenger klørne sine for å holde balansen og klatre. I tillegg får de veldig vondt av inngrepet og kan bli aggressive når de ikke har denne forsvarsmuligheten.
Det er helt naturlig for katter å klore. Med våre tips og litt tålmodighet blir nok ikke dette et problem.
Se alle våre produkter innen kloremøbler, -stativ og -plater.