9 tips for å få katten til å bruke klorestativ

9 tips for å få katten til å bruke klorestativ

Klorestativ til katt er et genialt produkt. De fremmer god potehelse ved å la katten ta vare på klørne sine, og møblene dine kommer til å se mye finere ut. Vi snakker i artikkelen om kloremøbler, klorestativ og klorestolper litt om hverandre. Alt er i samme kategori. Det er bare utformingen som skiller dem. Du velger selv hva som passer best for katten din og deg.

1. Finn ut hvilket materiale katten liker

Ja – det høres dyrt og vanskelig ut, men det er ikke så mye forskjellig å velge blant. Du har sisal, teppe og papp. Velg et billig alternativ og prøv deg fram.

Et stort kloremøbel kan ha forskjeller materialer, som her med teppe og sisal.

2. Plassering er viktig

Klorestativet må ikke gjemmes bort. Katten din velger å klore på en sofa eller en stol som står midt i stuen. Da er ikke et klorestativ under trappen et godt alternativ. Plasser den så nær som mulig til det stedet den vanligvis slår seg løs. Når den etter hvert foretrekker stativet, kan du flytte det lengre bort dersom du ønsker det.

3. Prøv kattemynte

Eller catnip, som det også heter. Dette er uskyldig i seg selv. Laget av urter. For katten er det nesten litt hypnotiserende. Hos oss får du en spray du kan bruke til å legge igjen litt fristende spor på det nye klorestativet.

4. Personlig klorestativ

Katter deler ikke klorestativ. Eller – noen gjør det kanskje, men regelen er at de skal ha sin egen personlige. Å bruke kloremøbler har som vi nevnte sammenheng med helse, men fungerer også for å markere området sitt.

Les også – Hvorfor du skal ha klorestativ.

5. Tidlig krøkes

Dette er selvsagt et dårlig tips hvis du har problemer med en voksen katt. For deg som har en kattunge, er det viktig å starte tilvenning veldig tidlig. Da blir det helt naturlig. Du vil ha veldig stor sjanse for å unngå problemer med møbler og kloring.

6. Pass på størrelsen

Stativet eller stolpen må være stort nok til at katten kan strekke seg skikkelig. Dette blir ofte undervurdert, og man kjøper noe som ser bra ut i huset framfor å tenke praktisk. Stor katt betyr stort klorestativ eller høy stolpe.

7. Velg riktig type

Størrelse er altså viktig, men du kan også teste deg fram med typer. Det finnes alt fra flate plater til enorme stativ på to meters høyde. Hvis du skal gi katten to alternativ vil det være supert for katten om det er to forskjellige typer. Kanskje en plate og et litt høyt stativ. For å gi dem muligheten til å strekke seg skikkelig godt, må vi anbefale at du først og fremst fokusere på en litt høy stolpe.

8. Ikke press

Hvis du fysisk presser katten til å bruke stativet eller stolpen, vil den få negative assosiasjoner ved den.

9. La godt brukte klorestativ stå

Når du tenker at den er utslitt, er den kanskje perfekt for katten din. Det tar litt tid å få “klort den inn”. En innkloringsperiode, kan vi kalle det. Visuelt er det muligens ikke fint i hjemmet ditt, men hvis du sliter med kloring på møbler er en litt sliten klorestolpe noe du kan leve med.

Katter og klipping av klør

Det er ikke nødvendig å klippe kattens klør. Den kan fikse det selv med klorestativ.

Å trekke klørne er fullstendig uakseptabelt. De trenger dem, får vondt av inngrepet og kan bli veldig aggressive når de ikke har denne forsvarsmuligheten.

Det er helt naturlig for katter å klore. Med våre tips og litt tålmodighet – pluss kanskje litt stahet – fra din side blir dette aldri et problem.

Se alle våre produkter innen kloremøbler, -stativ og -plater.

Advertisement