Klorestativ til katt – hvorfor du trenger det

Klorestativ til katt – hvorfor du trenger det

Klorestativ er en løsning på flere problemer, både for deg og katten din. Når du skal velge stativ eller kloremøbel trenger du litt grunnleggende kunnskap for å lykkes med kjøpet. Vi har satt sammen tre punkt som hjelper deg på vei.

Klør er viktige

Katter bruker klør til mye mer enn å skremme hunder eller skrape deg opp når du vil kose litt og den ikke gidder. Det er en trygghet for dem å ha sunne klør. De vet de kan forsvare seg hvis det blir nødvendig. Men det er ikke bare slåssing de brukes til. Du har kanskje lagt merke til at katter er flink til å balansere på for eksempel et gjerde. Da bruker de klørne sine til å gripe på og rundt det de går på. Uten skikkelige klør klarer ikke katten dette. Dette er også en av mange grunner til at det er helt uaktuelt å fjerne klør på katter.

Hvorfor klorer katter?

Katter elsker å markere territoriet sitt. De lager et visuelt bevis på at her er de sjef, og etterlater spor fra kjertler i potene. Nytteverdi har det også, da klørne får pleie og føttene blir tøyet skikkelig ut.

At katter liker å klore på samme sted gjentatte ganger er dårlig nytt for deg og møblene dine. Heldigvis finnes det hjelpemidler. Et klorestativ er bedre for katten, bedre for møblene dine og bedre for deg. Vær oppmerksom på at hyppig kloring innendørs kan være et tegn på at katten ikke er komfortabel, et resultat av stress.

Hvorfor bruke klorestativ?

Kloring er sett på som uønsket adferd, men er fullstendig naturlig for en katt. De må gjøre det og skal få lov til å gjøre det, men helst ikke på møblene. Med et klorestativ kan du kontrollere kattens oppførsel. En rekke forsøk har vist at når klorestativ er tilgjengelig, bruker katten det. For at det skal fungere må du tenke på plassering og prøve deg litt fram.

Les også:9 tips for å få katten til å bruke klorestativ.

Forskjellige typer klorestativ

Tenk på høyden når du velger stativ. Katten din liker å strekke seg. Med et lavt stativ blir dette umulig, og du kan risikere at det ikke brukes så ofte som både du og katten ønsker. Stativene kommer som stolper, plater, med små hus, eller flere platå i høyden.

Stolper er det enkleste, og fungerer ofte helt fint. Dette er en løsning som tar lite plass, og med rett plassering kan den ha god effekt på kattens oppførsel. Hvis heller ikke en liten stolpe passer inn, har du alternativ i klorebrett og andre former. Disse er fremdeles veldig effektive, men tar altså mer hensyn til plass. Kloreleker er også fine, men først og fremst et tillegg og ikke nok alene.

Velg klorestativ katten din liker og bruker – ikke et du liker fordi det passer i huset ditt

Katter liker seg i høyden. Da får de oversikt og føler seg trygge. Et stativ som lar dem slappe av over bakkenivå vil være kjærkomment for mange katter. Disse løsningene kombinerer platåer med stolper for kloring. Du får altså alt på en gang.

Materialvalg på stativene varierer. Sisaltau brukes veldig mye. Det ser fint ut, lager lyd slik katten liker det og har rette egenskaper for å ta vare på klørne.

Hos oss i Dyrekassen.no finner du både kule, stilige, koselige og litt annerledes kloremøbler.

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE