Tispetruse og løpetid

Tispetruse brukes under løpetiden for å unngå at den ufrivillige skvettingen havner over alt. Vår erfaring med tispetruse er at det er et svært praktisk produkt, og med en rolig start med tilvenning blir dette noe hunden gjerne går med. 

Finne riktig størrelse tispetruse

Uansett hvilket merke og hvilken type du velger, kommer den i forskjellige størrelser. Du skal måle hunden rundt midjen for å finne riktig størrelse. Et målebånd er egentlig noe alle hundeeiere bør ha tilgjengelig siden det er så mye som går på forskjellige størrelser. Og her betyr størrelse alt. Alle gode nettbutikker inkluderer både størrelse i bokstav og mål i centimeter på sine produkter. 

En tispetruse har vanligvis elastisk bånd. Det gjør den veldig behagelig å bruke. Vi må egentlig bare stole på det siden dette er et produkt vi naturlig nok ikke får testet selv, men hunders tilbakemelding er veldig god. Du ser det raskt på en hund om den syns noe er ukomfortabelt. De fleste tispetruser kommer også med enten borrelås eller klips for lukking.

Her finner du alle våre tispetruser og tilbehør.

Tispetruse til stor hund er ingen spesiell type. Du må rett og slett bare gjøre som med alle andre hundestørrelser og raser – måle rund

I tilfelle du lurer så ja – det er åpning til halen. 

Vasking

Vask av tispetruse er vanligvis på 30 grader og normalt håndvask. Det går helt fint siden det er innlegget som blir skittent her. Selve tispetrusen holder seg ren så lenge du bruker den korrekt. 

Innlegg til tispetruse

Tispetrusen skal ikke brukes alene men sammen med et innlegg. Dette innlegget suger til seg fuktighet, litt som en bleie eller tørkepapir. Men ikke erstatt det med noen av de to. Det vil være veldig ubehagelig for hunden din. Korrekt materiale og passform er essensielt for å unngå gnagsår eller slitasje på steder man absolutt ikke vil ha det.

Tilvenning til tispetruse

Som med alle andre ting krever det tilvenning. Når en valp skal begynne med halsbånd starter du rolig tilvenning innendørs. Da blir den vant til følelsen. Når hunden skal være med på biltur og bruke bilbur, nytter det ikke å gå rett på sak med en lang kjøretur. Slik er det også med tispetruser. Start med kort bruk med en gang du får den levert hjem på døren. Bruk tiden til å tilpasse den skikkelig, og du skal se at hunden din blir veldig vant til den i løpet av kort tid. 

Andre ord for tispetruse

Tispetruse kan også kalles skvettebeskyttelse. Det er åpenbart hvorfor når du vet hva produktet brukes til. 

Du får blant annet kjøpt tispetruse hos Felleskjøpet.

Best i test

Det foreligger ingen best i test av tispetruser. Produktene som finnes på markedet er alle veldig like, og det handler mer om å finne noe som ser bra ut for deg og hunden din. Farge. Design. Mønster. Det er det som påvirker valget ditt egentlig. Sjekk gjerne også prisen på innleggene som du må kjøpe i pakker. Her ønsker du noe som ikke er så dyrt men holder godt kvalitetsnivå.

Tispetruse til Golden Retriever