Tispetruse og løpetid

Tispetruse brukes under løpetiden for å unngå at den ufrivillige skvettingen havner over alt. Vår erfaring med tispetruse er at det er et svært praktisk produkt, og med en rolig start med gradvis tilvenning blir dette noe hunden blir vant med å gå med. 

Finne riktig størrelse på tispetruse

Uansett hvilket merke og hvilken type du velger, kommer den i forskjellige størrelser. Du skal måle hunden rundt midjen for å finne riktig størrelse. Et målebånd er egentlig noe alle hundeeiere bør ha tilgjengelig siden det er så mye av hundeutstyr som har forskjellige størrelser. Og med en tispetruse betyr størrelse alt. Alle gode nettbutikker inkluderer både størrelse i bokstav og mål i centimeter på sine produkter. 

En tispetruse har vanligvis elastisk bånd. Det gjør den behagelig å bruke for hunden, men det krever nok noe tilvenning i starten. Du ser det raskt på en hund om den syns noe er ukomfortabelt. De fleste tispetruser kommer også med enten borrelås eller klips for lukking slik at de er enkle å ta av og på.

Her finner du alle våre tispetruser og tilbehør.

Tispetruse til stor hund er ingen spesiell type truse. Hos Dyrekassen finner du dem i flere ulike størrelser, oppgitt i cm. Du må rett og slett bare gjøre som med alle andre hundestørrelser og raser – måle rundt midjen.

I tilfelle du lurer: ja – det er åpning til halen. 

Innlegg til tispetruse

Tispetrusen skal ikke brukes alene, men sammen med et innlegg. Dette innlegget suger til seg fuktighet, litt som en bleie eller et bind. Husk bare å ikke erstatte det med noen av de to. Da vil du risikere at det blir ubehagelig for hunden din. Korrekt materiale og passform er essensielt for å unngå gnagsår eller slitasje.

Vasking

Vask av tispetruse er vanligvis på 30 grader og normalt håndvask. Det går helt fint siden det er innlegget som blir skittent her. Selve tispetrusen holder seg ren så lenge du bruker den korrekt.

Tilvenning til tispetruse

Som med alle andre ting krever det tilvenning. Når en valp skal begynne med halsbånd starter du rolig tilvenning innendørs. Da blir den vant til følelsen. Når hunden skal være med på biltur og bruke bilbur, nytter det ikke å gå rett på sak med en lang kjøretur. Slik er det også med tispetruser. Start med korte perioder med en gang du får den levert hjem på døren. Bruk tid på å tilpasse den skikkelig, og du skal se at hunden din blir veldig vant til den i løpet av kort tid. 

Best i test

Det foreligger ingen best i test av tispetruser. Produktene som finnes på markedet er alle veldig like, og det handler mer om å finne noe som fungerer bra for deg og hunden din. Du kan også velge ut fra preferanser i farge, design og mønster. Sjekk gjerne prisen på innleggene som du må kjøpe i pakker. Her ønsker du noe som ikke er så dyrt, men holder god kvalitet.

Her finner du alt du trenger til hundens løpetid hos Dyrekassen.no.

Tispetruse til Golden Retriever