Dette katteutstyret trenger du til katten din

Dette katteutstyret trenger du til katten din

Katteutstyr handler mye om å velge løsninger som gjør at katten i stor grad klarer å ta vare på seg selv. Pleie, hygiene og aktivisering er nøkkelord.

Med riktig valgt katteutstyr får du en lykkelig katt i et rent og pent hus. Du må kanskje prøve deg litt fram for å finne riktige produkter. Katter gir veldig tydelig uttrykk for meningene sine gjennom handlinger. Dette er de viktigste typene utstyr du skal se etter.

Klorestativ

Her får katten din noe nødvendig og morsomt. Klørne trenger vedlikehold, og klorestativ gir et alternativ til møblene når den ikke lenger klarer å holde seg. De er også mye bedre egnet enn sofaen for å stelle seg. Litt underholdning kan vi garantere hvis du kjøper et kloremøbel med etasjer. Katten liker seg i høyden, og vil nyte et hvilested med god oversikt. 

Les også: Klorestativ til katt – hvorfor du trenger det

Kattesand

For noen er dette helt nødvendig. Kattesand kan være ditt viktigste våpen mot lukt. Produktene er fantastisk gode, og vi har samlet litt informasjon om dem i dette innlegget om egenskaper i kattesand.

Vi fører selvsagt bare det beste innen kattesand.

Les også: Husk dette når du kjøper kattesand

Kattedo

Du må ha et sted å plassere kattesanden, og da trenger du en kattedo. Noen kaller det kattetoalett, og det er selvsagt det samme. Kattedo gir litt privatliv, og hvem setter vel ikke pris på det. I dette tilfellet både eier og katt, vil vi påstå. En kattedo holder kattesanden på ett område. Det blir ikke rotete og grisete over alt. Fordelene med å ha en kattedo er åpenbare, og vi anbefaler deg å prøve det.

Kattebur

Bur til katt er en mye enklere verden enn hundebur. Til katt brukes de samme burene som til små hunder. De er laget i hardplast og har solid dør. Dette er bur som gir katten et trygt sted under reise og transport. Samtidig hindrer de det åpenbare – at den stikker av.

Siden katter er små og lette, brukes det også enklere reisevesker eller transportbager. Disse sikrer ikke like godt mot støt. Hvis du er ute etter bur godkjent for fly, må du velge et med IATA godkjennelse. Før flyreisen må du for sikkerhets skyld sjekke om selskapet har det på listen sin over godkjente bur.

Katteleker

Her kan du virkelig slå deg løs, og det gjør mange av dere katteeiere. Utvalget er enormt. Da er det godt å vite at vi tenker på dyrenes beste og derfor har kvalitetsprodukter. Vi tenker på læring og stimulering. At lekene skal være trygge og holdbare.

Det er gøy med mange leker til katten, men ikke overdriv antallet. Varier heller utvalget litt. Ha lekene på rotasjon. Det holder oppe nysgjerrigheten. Kloreleker er veldig greie og fint tillegg til klorestolper og -møbler.

Sjekk vårt store utvalg av katteleker i nettbutikken.

Katteseng

Sover katten din over alt? Nøyer den seg med en kartong selv om du kjøpte ny seng som matcher sofaen din? Da mangler den kanskje et godt sted å sove, og da snakker vi om et sted den selv liker. Ikke et sted du tror den liker. Den rette sengen plassert på riktig sted vil nok gjøre at den slapper av og sover godt.

En god katteseng skal være enkel å vaske. Renhold er viktig. Den må også være komfortabel og koselig. Størrelsen avhenger av kattens størrelse og hvordan den sover – om den ligger sammenkrøllet eller strekker seg ut.

Les også: Hvorfor du bør ha katteseng

Kattebånd

Ja – katter bruker halsbånd, men de bruker det ikke på samme måte som hunder. Som katteeier vet du at den liker å ta seg en tur alene. Selv en katt som liker seg best hjemme eller rundt huset, kan finne på å stikke av på eventyr. Hvor mange ganger har du ikke sett plakater eller poster på Facebook om en savnet katt? Et halsbånd med kontaktinformasjon kan hjelpe veldig i slike situasjoner. Kattehalsbånd er komfortable og ofte litt mer dekorert enn hundehalsbånd.

Hvis du vil ha katten i bånd anbefaler vi sele. Det finnes veldig fine alternativ som er behagelige og sikre. Størrelsen på selen finner du ved å måle bryst og hals. 

Kattepleie

En kattebørste og litt shampo kommer du veldig langt med. Da tar du vare på pelsen slik at den ser bedre og ut garantert føles bedre for katten. Små hunder og katter bruker samme type børste. For kattunger skal du velge en myk børste. Sjekk også at du kjøper en børste som er tilpasset lengden på pelsen. Lang og kort pels trenger ofte forskjellig verktøy.

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE