Trodde du kattesand bare hadde ett bruksområde? Du kunne ikke tatt mer feil. La oss presentere din nye venn i kampen mot lukt og fukt. Her er fem nyttige måter å bruke kattesand!

1. Oppbevaring av sko og klær i ytterbod og kjeller

Ikke bare sko og klær – alt som ikke liker fukt kan ha godt av litt kattesand i nærheten. Det kan være en sovepose, hockeskøyter, skistøvler og vinterklær. Litt kattesand i en gammel sokk kan hjelpe enormt.

Nyttig måter å bruke kattesand - bruk litt kattesand der du lagrer sko og klær

2. Fjerne lukt fra søppelbøtte

Litt kattesand i bunnen hjelper mot lukt, men det vil også trekke til seg eventuell fuktighet. Her kan sanden ligge åpent, og du trenger ikke å bruke en sokk. Husk å bytte ut sanden ofte!

Les også: Husk dette når du kjøper kattesand

3. Fukt i bil

Sliter du med fuktighet på innsiden av bilen din? Litt kattesand i en sokk liggende i rommet på bildøren kan hjelpe. Har du båt vil det samme trikset være minst like nyttig i en fuktig kabin.

Nyttig måter å bruke kattesand - fjern fukt og dugg i bilen

4. Mot skadedyr

Mus og rotter hater kattesand. Legg litt på steder du tror de går. Finner du tilholdsstedet deres legger du ekstra mye der. Kattesand kan også fjerne den lett gjenkjennelige lukten av musebæsj.

5. Fjerne lukt i sko

Dette er en klassiker og et veldig hjelpsomt triks. Når du går med et par med sko hele dagen, kan man forvente litt lukt etterhvert. Spesielt om du har et par med sko som du trener med. En gammel sokk pluss litt kattesand gjør underverker mot sur fotlukt i favorittskoene. Dette trikset kan potensielt spare deg for å være nødt til og kjøpe et nytt par med sko på grunn av lukt!

Et lite tips…

Hvis du skal ha kattesand for å teste noe av dette, og ikke liker for eksempel lukt av lavendel – bør du kjøpe kattesand uten lukt. Vårt forslag er Ever Clean Extra Strong Clumping Unscented. Ingen lukt – men fremdeles veldig effektiv. Denne kattesanden fra Canem er også perfekt å bruke til alle nevnte tips. Helt uten lukt!

Dersom du digger lukt av lavendel, så har vi også mye å velge mellom. Test ut denne fra Canem.

 

Få eksklusive tilbud, nyheter og inspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!