Kvalitet på kattesand henger sammen med pris. Du skal kjøpe kattesand av god kvalitet rett og slett fordi den er viktig for kattens velvære. Praktiske egenskaper med tanke på renhold i huset og hygiene henger direkte sammen med hvor godt katten liker å bruke kattesanden.

Klumpeevne

Klumping er kattesandens evne til å suge til seg urin og avføring. Et produkt med høy kvalitet vil gjøre rengjøringsjobben din mye enklere. Hygienen for katten din blir også bedre når kattesanden fjerner dette på mest effektiv måte. Dårlig kattesand med lav klumpeevne er et dårlig valg økonomisk da du må bruke mer. Katten vil heller ikke like å bruke den. En kattedo med god kattesand vil være et sted katten din foretrekker å gå på do, og det er jo det du vil oppnå.

Følg gjerne med på oppførselen for å finne ut om den er fornøyd.

Forskjellige typer kattesand

Du bør bruke litt tid når du velger for å finne riktig type kattesand. Da snakker vi ikke om merke, men bruksområdet.

Ever Clean har for eksempel disse typene:

Multiple Cat

For deg som har flere katter.

Fast Acting

Har 60% flere luftblokkere, og reagerer allerede etter tre sekunder. Perfekt for små areal som bad og mindre leiligheter.

Extra Strong Clumping

Ekstra finkornet og med sterkere klumpeevne. Dette kan være det riktige valget for deg som er svært følsom for lukt. Tenk også over om katten virker veldig følsom.

Less Trail

For langhårete katter som drar med seg sand rundt i huset. Denne henger ikke like godt fast i pelsen.

Multi Crystals

For katter med sterke urinproblemer.

Total Cover

Med 20% lengre brukstid, kan denne være riktig for husstander som ikke har mulighet til å skifte sanden raskt.

Husk også at mange av disse kommer med eller uten lukt. Det kan være verd å teste om hva du foretrekker.

 

Monster Kattesand har også flere varianter å velge mellom:

for langhårede katter

Denne sanden har ekstra grove korn som gjør den passende for katter med lang pels. På denne måten fester ikke sandkornene seg like godt til pelsen.

Multicat

Multicat passer utmerket til deg som har flere katter i husholdningen. Med ekstra god odørkontroll. 

Klassisk

Monster Kattesand klassisk passer til de aller fleste pusekatter. Er du usikker på hvilken du skal gå for, er dette et trygt valg.

Kattesand fjerner lukt

Evnen til å fjerne lukt er utrolig viktig. Hvem vil vel gå rundt i et hus med urinlukt? Hverken du, gjester eller katten din syns det er greit. Da er det bra at god kattesand fjerner stort sett all lukt. I enkelte tilfeller kan man faktisk si at den fjerner lukt totalt, men dette varierer. Hvis du velger et produkt med tilsatt lukt, vil denne bli aktivert når den kommer i kontakt med urin.

For å unngå lukt er det viktig at du tar renholdet ofte. Når katten har gått på kattedoen sin, rengjør du kort tid etter. Da varer også kattesanden lenger

Støv og kattesand

Dårlig kattesand støver mye. Det blir dratt rundt i hele huset. God kattesand har svært lite til null støv. Hvis du har en langhåret katt skal du i tillegg tenke på grovhet på sanden. Finkornet sand henger seg fast i pelsen og havner over alt. Grovere korn vil i mye mindre grad være et problem. Jevnlig renhold av kattedoen er også et viktig element for å unngå støv.

Les også: Fem nyttige bruksområder for kattesand.

Best i test kattesand

Våre produkter fra Ever Clean og Monster er de fremste på markedet på disse områdene. De er testvinnere både her i Norge og i USA. Både Ever Clean og Monster har alle de rette egenskapene, og kundene er svært fornøyde.

Å la katten bestille er kanskje ikke det lureste, men du skal lytte til hva den sier gjennom oppførselen sin.

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett