Kvalitet på kattesand henger sammen med pris. Du skal kjøpe kattesand av god kvalitet rett og slett fordi den er viktig for kattens velvære. Praktiske egenskaper med tanke på renhold i huset og hygiene henger direkte sammen med hvor godt katten liker å bruke kattesanden.

 

Klumpeevne

Klumping er kattesandens evne til å suge til seg urin og avføring. Et produkt med høy kvalitet vil gjøre rengjøringsjobben din mye enklere. Hygienen for katten din blir også bedre når kattesanden fjerner dette på mest effektiv måte. Dårlig kattesand med lav klumpeevne er et dårlig valg økonomisk da du må bruke mer. Katten vil heller ikke like å bruke den. En kattedo med god kattesand vil være et sted katten din foretrekker å gå på do, og det er jo det du vil oppnå.

Følg gjerne med på oppførselen for å finne ut om den er fornøyd.

Kattesand fjerner lukt

Evnen til å fjerne lukt er utrolig viktig. Hvem vil vel gå rundt i et hus med urinlukt? Hverken du, gjester eller katten din syns det er greit. Da er det bra at god kattesand fjerner stort sett all lukt. I enkelte tilfeller kan man faktisk si at den fjerner lukt totalt, men dette varierer. Hvis du velger et produkt med tilsatt lukt, vil denne bli aktivert når den kommer i kontakt med urin.

For å unngå lukt er det viktig at du tar renholdet ofte. Når katten har gått på kattedoen sin, rengjør du kort tid etter. Da varer også kattesanden lenger.

 

Kattesand er et uvurderlig hjelpemiddel i kampen for bedre innemiljø for katter og eiere.

 

 

Støv og kattesand

Dårlig kattesand støver mye. Det blir dratt rundt i hele huset. God kattesand har svært lite til null støv. Hvis du har en langhåret katt skal du i tillegg tenke på grovhet på sanden. Finkornet sand henger seg fast i pelsen og havner over alt. Grovere korn vil i mye mindre grad være et problem. Jevnlig renhold av kattedoen er også et viktig element for å unngå støv.

Les også: Fem nyttige bruksområder for kattesand.

Best i test kattesand

Våre produkter fra Ever Clean og Tidy Cats er de fremste på markedet på disse områdene. De er testvinnere både her i Norge og i USA. Både Ever Clean og Tidy Cats har alle de rette egenskapene, og kundene er svært fornøyde.

Å la katten bestille er kanskje ikke det lureste, men du skal lytte til hva den sier gjennom oppførselen sin.

Få eksklusive tilbud, nyheter og inspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!