Katten din er et familiemedlem. At den skal ha egen katteseng sier seg selv. Eller at den i hvert fall skal få muligheten til å prøve det. Vi hjelper deg ikke bare å velge riktig seng, men også med plassering.

Hvorfor trenger katter seng?

Syns du katten din sover mye? Det gjør den. Katter sover veldig mye. Faktisk tilbringes rundt ⅔ av kattelivet i sovende tilstand, noe som er nesten dobbelt så mye som mennesker. Syns ikke du at en som sover så mye bør ha en god seng?

Katten din slapper mer av med et fast sted å sove. Det er trygt, lunt og koselig. Du lager en rutine for den, noe en katt kan sette pris på. Hvis du har en katt som røyter mye, vil litt av spredningsproblemet bli tatt hånd om med en fast soveplass. Å vaske kattesengen er også mye lettere enn å vaske sofaen.

Skulle det vise seg at katten ikke sover i sengen hver gang, betyr det bare at den har det veldig trygt og fint andre steder i huset. Det er allikevel anbefalt at du gir den alternativet som en god seng er.

Forskjellige typer katteseng

Vi kan grovt dele inn i tre typer kattesenger:

  • Åpen katteseng
  • Kattehule
  • Katteteppe

Åpen soveplass til katt er akkurat det – en åpen soveplass. Den har gode, myke kanter som beskytter. Dette er det åpenbare valget for de fleste, men hvis du har en katt som liker å gjemme seg bort kan du se nærmere på en kattehule. I tillegg til de myke kantene rundt hele sengen, har denne et beskyttende tak. Her blir det pelskledd privatliv.

Det siste alternativet er et katteteppe. Noen katter liker kanskje disse best, men for de fleste vil det være en alternativ soveplass som kommer i tillegg til sengen.

Størrelse er ikke like krevende å finne ut av som med hundesenger. De fleste katter har god plass i en standard katteseng. Hvis du har en stor katt – du vet at vi mener deg ja – må du passe på at du velger en seng som er ekstra stor.

Sjekk hvordan katten din sover. Hvis den ofte eller alltid gjemmer seg under noe, bør du vurdere huleseng. Da har den vist at den søker litt ekstra trygghet og ro.

Det kan være vanskelig å velge riktig katteseng. Noen vil uansett sove helt andre steder. Den har kanskje 2-3 faste soveplasser, og den informasjonen kan du benytte deg av når du skal få den til å bruke sengen.

Plassering av katteseng

Gi alternativ som er helt forskjellige. Én soveplass som er sammen med familien. Et sted hvor det skjer litt. Det kan kanskje være et lunt og varmt teppe som ikke gjør så mye ut av seg, men gir ekstra komfort. En annen soveplass kan være litt bortgjemt. Du kan la den være litt gjemt, men med utsyn over stuen. Katter liker å ha oversikt samtidig som de får slappet av litt.

Legg merke til hvor katten legger seg. Forsøk å plassere sengen der, og med det gi den et bedre sted å slappe av uten å bryte opp rutinene.

Få eksklusive tilbud, nyheter og innspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Renhold

Som nevnt vil renhold av huset bli litt enklere hvis katten har sin egen plass å sove. Legger den seg over alt, ja da legger det så hår og kanskje litt skitt over alt. Hvis du ser for deg at kattesengen blir veldig skitten, bør du se etter en seng som tåler maskinvask.