Hvem har vel ikke opplevd at hunden reagerer på noe på skjermen. Følger med på ballen under fotballkampen. Hopper opp når en hund vises. Du er ikke den eneste som har lurt på om hunder faktisk kan se på TV.

Hunder er litt fargeblinde

Bare litt. Ikke helt. Vi trodde lenge at hunder bare så svart-hvitt, og kanskje litt gråfarger. Det viser seg at de også får med seg mye blått og gult. Det høres fremdeles ikke ut til å være så veldig spennende, men det viktige er at de er flinke til å gjenkjenne former.

Annerledes syn på saken

Hunders øyne plukker opp ting raskere enn oss. De reagerer og bearbeider inntrykkene raskere. Derfor vil de kunne se klarere hva som skjer på en moderne TV enn en gammel, da den moderne har flere bilder i sekundet. Bevegelse på film er tross alt bare en haug med bilder i veldig rask rekkefølge.

Men hunden din kan altså se hva som skjer, og reagerer derfor når den gjenkjenner hunder på skjermen. Ikke gjenkjenner som i “han der har jeg sett før”. De gjenkjenner at det er en hund. Eller flere. Det er sikkert drømmen for dem – en flokk med hunder på tv. Hva tror du de liker å se på? Her er noen av våre forslag?

Anbefalte filmer for alle hunderaser

Beethoven – film

St.Bernard. Ikke en spesielt liten hund, og en litt skummel film. Vi følger Beethoven som redder barn fra basseng, deler is med ungene og sørger for at den onde skurken får som fortjent. Altså et helt vanlig hundeliv.

Masken – film

Jim Carrey er sånn som Jim Carrey skal være på film – sprø. Milo er hunden i filmen, en Jack Russel Terrier. Vær forberedt for mareritt for hunden din etter at den ser Milo bli gjort om til grønt monster når den bruker masken.

Scooby Doo – tegneserie/film

Scooby og gjengen er en klassiker på tv. Episodene følger alltid samme mønster – lett gjennomskuelig for oss men sikkert underholdende for firbente. Spennende er det uansett, og Scooby er ofte helten. Trolig til stor glede for hårete seere. Mye uling og hyling. En sikker vinner hos alle hunder.

Scooby har også laget filmer. Disse har noe varierende kvalitet, men kan være grei hvis du merker dere har fått nok av grand danois som tegnefilm.

The Simpsons – tegneserie

Her er det dobbelt opp – hund og katt! Santa’s Little Helper er hundestjernen, med hovedrolle i mange episoder. Vi er litt usikre på hvilket nummer den er i rekken. Santa’s Little Helper har nemlig vært med på mye rart hos sin ikke helt gjennomsnittlige familie.

Bolt – tegnefilm

Drømmer hunden din om bli superhelt? Da må være Bolt være forbildet. Her ryddes det opp i kjent superheltstil – på fire poter. Underholdende, spennende og godt laget.

Air Bud – film

Du trodde kanskje at hunder ikke kunne spille basket, men der tok du feil. Bud kan. Ikke bare det – Bud er enormt god. Når skolens basketlag får en golden retriever som kan dunke, blir det høy stemning på kampene. Kanskje litt urealistisk film, men vi kan med stor sikkerhet si at denne får hunden din til å hoppe av glede. Ikke hoppe så høyt at den kan dunke, men litt høyt.

Best in show – film

Her får du et humoristisk blikk på dramaet som er hundeshow. Det kryr av hunder og ambisiøse eiere i alle størrelser, typer og former. Mayflower Dog Show er kanskje oppdiktet, men dramaet og spenningen er virkelig.

Turner & Hooch – film

En hundeklassiker med Tom Hanks. Kan det bli koseligere? Alle elsker Tom Hanks, og enda flere elsker hunder. Turner er en politimann som arver mastiffen Hooch når eieren blir drept. Som forventet oppdager Turner ganske raskt at Hooch er en mester til å oppklare forbrytelser. Spenning. Drama. Og mye sikling.

PAW Patrol – tegneserie

Her har du drømmeserien hvis du vil at både hund og unger skal ta seg en pause. Hundehelter over alt. Alle elsker PAW Patrol.

Dog with a blog – dramaserie/barneserie

Dette er ikke en tegneserie. Det er en virkelig hund som har en blogg. Ikke en typisk rosablogg, men ganske underholdende og innsiktsfullt. Flere hunder burde ha blogger. Da kunne vi lært veldig, veldig mye om hva de faktisk mener om å gå på tur i bånd og andre sånne viktige ting.

Få eksklusive tilbud, nyheter og inspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Nå legger du sikkert merke til at det er langt mellom de kritikerroste høydepunktene på denne listen. Vi tror helt ærlig at hunden din ikke bryr seg om det. Så lenge det blir hunder på skjermen og litt uling er den fornøyd.