Hundebåndet er bokstavelig talt båndet mellom deg og din beste venn. Eller en av dine beste venner. Vi skal ikke ta det for gitt at du ikke har menneskevenner som står deg veldig nær. Forskjellen er at de trenger du stort sett ikke å ha i bånd, mens den pelskledde vennen på fire føtter trenger litt rettledning når dere går tur. Her får du noen tips om hva som finnes av hundebånd, og hva du bør bruke.

Kobbel og hundebånd – hva er forskjellen?

Ingenting. Kobbel er et annet ord for hundebånd, og det er dialekter og regioner som styrer hva du velger å si.

Lengde på hundebånd

1,8-2 meter og litt kortere er en normal lengde. Det vil være et bånd du kan bruke i de fleste situasjoner og med de fleste hunder.

Rullekobbel – bånd på kassett med håndtak – kommer i helt andre lengder og brukes på en litt annen måte. De kan låses til en fast lengde når du trenger det.

Se alle våre hundebånd

Bånd i nylon

Nylon er det vanligste materialet. Gjerne forsterket med for eksempel neopren. Slike bånd er svært slitesterke. De tåler mye bruk og misbruk, og kan brukes på alle raser og størrelser. Og personligheter. Et solid hundebånd i nylon går aldri av moten. Hvis du bryr deg om mote kan vi trøste med at de kommer i en mengde farger og mønstre.

Hundebånd med LED-lys

Dette er et interessant valg for oss her i Norge. Vår mørke årstid gjør at synlighet er minst like viktig for kjæledyr som mennesker. Et bånd med LED-lys lyser opp og varsler bilister. Det gjør både deg og din firbente turvenn synlig langs veien, og det fungerer akkurat som et vanlig bånd. Forskjellen er at du må lade det av og til.

Rullekobbel

Vi kaller det rullekobbel siden rullebånd er noe helt annet. Disse er veldig praktiske hvis du har en hund som vet å oppføre seg. Den går fint i bånd, drar lite og er pålitelig. Med rullekobbel har du mulighet til å gi den litt frihet når det passer. Hvis du kommer til et område hvor den kan utforske litt på egenhånd, setter du spolen i fri og lar hunden leke og lukte.

Hvis du har en litt sterk hund, egner rullekobbel seg dårligere til trening for å gå pent i bånd. I slike tilfeller vil du ha bedre kontroll med et vanlig hundebånd på rundt 2 meter lengde.

Rullekobbel kommer i mange lengder, farger og dimensjoner. Sjekk dette når du kjøper. For store hunder finnes det egne utgaver som er mer solide. Et rullekobbel kan låses i lengde og har ofte detaljer som refleks og mulighet til å henge eller oppbevare poser.

Hundebånd i lær

En slitesterk klassiker, men du må ofte opp i litt høy pris for å få det som virkelig er kvalitet. Det egner seg heller ikke spesielt godt i vått vær. Da kan det bli tungt og glatt.